Στιβ Τζομπς: Σε δημοπρασία ένας Macintosh SE του 1987 με τις σημειώσεις του ιδρυτή της Apple στο σκληρό δίσκο

Ένας Macintosh SE του 1987 του Στιβ Τζομπς βγαίνει τώρα σε δημοπρασία από τον οίκο Bohnams για περισσότερα από 200.000 δολάρια. Ο αείμνηστος ιδρυτής της Apple χρησιμοποιούσε τον υπολογιστή κατά την εποχή που ίδρυσε την NeXT και στον σκληρό του δίσκου υπάρχουν ακόμη οι σημειώσεις και το πρόγραμμα των ταξιδιών του.
Στιβ Τζομπς: Σε δημοπρασία ένας Macintosh SE του 1987 με τις σημειώσεις του ιδρυτή της Apple στο σκληρό δίσκο

Ενώ οι φανατικοί της Apple αδημονούν κάθε φορά που ο τεχνολογικός κολοσσός ανακοινώνει την κυκλοφορία νέων προϊόντων, αυτή τη φορά έχουν ένα διαφορετικό λόγο για να μείνουν με το στόμα ανοιχτό. Ένα αρχειακό κομμάτι της ιστορίας της Apple έρχεται να γίνει διαθεσιμο στο κοινό μέσω δημοπρασίας από τον οίκο Bonhams: ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής Macintosh SE που ανήκε στον αείμνηστο Στιβ Τζομπς.

Διαβάστε ακόμα: iPhone 13 Pro Steve Jobs Edition - Το κινητό των 7.000 δολαρίων έχει εξαρτήματα του πρώτου iPhone

Μετά την παραίτησή του από την Apple, το 1985, ο Τζομπς ίδρυσε την NeXT Computers. Τα προϊόντα της στόχευαν κυρίως στην αναβάθμιση των χώρων εργασίας και της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Ωστόσο η καινοτόμος τεχνολογία που οραματιζόταν ο Τζομπς αποδείχθηκε τελικά πρωτοπόρος και σε άλλους τομείς, συμπεριλαμβανομένου του πρώτου διαδικτυακού συστήματος παράδοσης φαγητού.

Εικόνα

Κατά τη φάση εκκίνησης της NeXT, ο Τζομπς θα μπορούσε λογικά να χειρίζεται οποιονδήποτε υπολογιστή. Παρόλα αυτά, αποφάσισε να χρησιμοποιήσει αυτόν που γνώριζε καλύτερα: τον all-in-one Macintosh SE.

Το μοντέλο προέρχεται από τα τέλη του 1987 και συνοδεύεται από το αρχικό πληκτρολόγιο, το ποντίκι και τον εσωτερικό σκληρό δίσκο 20MB -ευτυχώς, ωστόσο, είναι εξοπλισμένο και με έναν επιπλέον σκληρό δίσκο.

Εικόνα

Να σημειωθεί ότι ο σκληρός δίσκος του υπολογιστή είναι γεμάτος σημειώσεις που περιγράφουν λεπτομερώς τις εβδομαδιαίες εργασίες του Τζόμπς, τα σχέδια στρατολόγησης και το πρόγραμμα ταξιδιών, που περιλαμβάνουν μια χαμένη συνάντηση με τον πρίγκιπα Κάρολο της Βρετανίας (νυν Βασιλιά Κάρολο Γ').

Εικόνα

Ο οίκος δημοπρασιών έχει επίσης λόγους να πιστεύει ότι η Λίζα Μπρέναν-Τζομπς, κόρη του ιδρυτή της Apple, το χρησιμοποίησε επίσης στο γραφείο, καθώς το σύστημα InterMail είναι καταχωρημένο με το όνομά της.

Εικόνα

Ο Jobs χάρισε το Macintosh στον σημερινό ιδιοκτήτη και πωλητή του, έναν πρώην υπάλληλο της NeXT. Η δημοπρασία του οίκου Bonhams θα κλείσει στις 25 Οκτωβρίου και οι προσφορές ξεκινούν από τα 200.000 δολάρια.