Slice: Το 85μετρο υπερπολυτελές yacht της Feadship μοιάζει να βγήκε μόλις από τα σχεδιαστήρια της Apple

Το ενδέκατο concept yacht της ολλανδικής Feadship, ονομάζεται «Slice» και αποκαλύφθηκε πριν λίγες μέρες στο Monaco Yacht Show. Πρόκειται για ένα σκάφος 85 μέτρων που ανατρέπει κάθε σχεδόν προηγούμενο στη φιλοσοφία που χαρακτηρίζει κάθε πολυτελές γιοτ μέχρι σήμερα.
Slice: Το 85μετρο υπερπολυτελές yacht της Feadship μοιάζει να βγήκε μόλις από τα σχεδιαστήρια της Apple

Αν η Apple σχεδίαζε ποτέ ένα superyacht για την ελίτ των δισεκατομμυριούχων, το σκάφος θα έμοιαζε ακριβώς έτσι. Με κομψό σχεδιασμό, αυτό το πλοίο μήκους 85 μέτρων έχει καμπύλες στα σωστά σημεία, είναι υπερπολυτελές και εξοπλισμένο με τεχνολογία αιχμής.

Διαβάστε ακόμα: U-Boat Worx «Nautilus» Yacht Submarine -Το σκάφος 2 σε 1 των 25 εκατ. ευρώ είναι γιοτ και υποβρύχιο μαζί

Το ενδέκατο concept της ολλανδικής Feadship, ονομάζεται «Slice», χρωστάει το εντυπωσιακό design του στο Studio de Voogt και αποκαλύφθηκε πριν λίγες μέρες στο Monaco Yacht Show.

Εικόνα

Το στοιχείο εκείνο που κάνει το «Slice» να ξεχωρίζει είναι το ότι ανατρέπει κάθε σχεδόν προηγούμενο στη φιλοσοφία που χαρακτηρίζει ένα πολυτελές yacht. Στο σκάφος, δεν θα υπάρχουν μεγάλoι διάδρομοι, συγκεντρωμένες καμπίνες ή σκοτεινοί εσωτερικοί χώροι.

Εικόνα

Ευφυής και λαμπερή, μια μακριά λωρίδα γυαλιού εκτείνεται από την πλώρη μέχρι την πρύμνη και εγγυάται άφθονο φυσικό φως που ακτινοβολεί μέσα από πολλά καταστρώματα.

Εικόνα

Αυτή η λεγόμενη ακτίνα ηλιοφάνειας είναι που χάρισε στο σκάφος το όνομά του. Σύμφωνα με τα λόγια του επικεφαλής σχεδιαστή του Studio De Voogt, Κρις Μπότομς, «Το "Slice" γυρίζει το εσωτερικό προς τα έξω και το εξωτερικό προς τα μέσα».

Εικόνα

«Το Studio De Voogt οραματίστηκε το "Slice" ως ένα τεχνικά προηγμένο φάκελο που επανεξετάζει τον τρόπο ζωής του γιοτ», ανέφερε Feadship. Το γιοτ έχει πολλές εντυπωσιακές περιοχές, όπως το εκτεταμένο και καλοσχεδιασμένο αίθριο 70 τετραγωνικών μέτρων, μια πισίνα πολλαπλών επιπέδων 10 μέτρων και το φιλόξενο beach club με μια υπαίθρια καμπάνα με θέα στο νερό.

Εικόνα

Είναι άμεσα αντιληπτό ότι οι εσωτερικοί χώροι εμφανίζουν μια ουδέτερη παλέτα με μια σειρά από υφές, μέταλλα και φινιρίσματα. Η χρήση ξύλινων επιφανειών αποφεύγεται εντελώς, καθώς η Feadship ζήτησε να αποφευχθεί πλήρως το τικ. Το «Slice» είναι, επομένως, ένα εκπληκτικό αριστούργημα γεμάτο μάρμαρο, όνυχα, υγρό μέταλλο, φύλλο ασημιού και δέρμα.

Εικόνα

Αυτό που λείπει εμφανώς είναι οι ασφυκτικές σειρές καταλυμάτων. Αντίθετα, οι σχεδιαστές έχουν ενσωματώσει ανοιχτά και ευάερα χαρακτηριστικά. Οι καμπίνες επισκεπτών μπορούν να φιλοξενήσουν έως και 20 άτομα επί του σκάφους Οι ιδιοκτήτες απολαμβάνουν μια ευρύχωρη σουίτα με ανέσεις όπως ιδιωτική βεράντα και μικρή πισίνα. Προσθέστε στα παραπάνω και τους άνετους χώρους διαμονής του 24μελούς πληρώματος.

Εικόνα

Το «Slice» διαθέτει τέσσερις γεννήτριες διπλού καυσίμου που του προσφέρουν εκτιμώμενη τελική ταχύτητα 16 κόμβων και ταχύτητα πλεύσης 11 κόμβων. Αν και βρίσκεται ακόμη στο στάδιο του σχεδιασμού, η Feadship ισχυρίζεται ότι το γιοτ μπορεί να γίνει πραγματικότητα ήδη από το 2027.

Εικόνα

Η μόνο προϋπόθεση; Το να δείξει ενδιαφέρον κάποιος δισεκατομμυριούχος με βαθιά τσέπη. Σύμφωνα με τον σχεδιαστή Μέρκο βαν Χαμ, «έχουμε ήδη δείγματα όλων των υλικών και των πάντων, εμβαθύναμε πραγματικά σε αυτήν την ιδέα και βεβαιωθήκαμε ότι όλα εδώ είναι δυνατά. Αν κάποιος το παραγγείλει αύριο, μπορώ να κάνω τα τεχνικά σχέδια και να ξεκινήσουμε αμέσως».

Εικόνα

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το yacht «Slice» μπορείτε να επισκεφθείτε τον ιστότοπο της Feadship.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ