I Masanielli: H πιτσαρία στη Νάπολη που φτιάχνει επίσημα την καλύτερη πίτσα στον κόσμο

Στην Καζέρτα, μια πόλη λίγο έξω από τη Νάπολη, φτιάχνεται η πιο νόστιμη πίτσα του πλανήτη σύμφωνα με το διαγωνισμό 50 Top Pizza Word, ένας διαγωνισμός, μέσα από τον οποίο ανακηρύχθηκαν οι 100 καλύτερες πιτσαρίες στη Γη. Πρόκειται για την πιτσαρία I Masanielli, ιδιοκτήτης και σεφ ττης οποία είναι ο Francesco Martucci.
I Masanielli: H πιτσαρία στη Νάπολη που φτιάχνει επίσημα την καλύτερη πίτσα στον κόσμο

Τι ωραία που ήταν να είχαμε τώρα μπροστά μας ένα κομμάτι πίτσα; Αν και μπορούμε να συζητάμε για ώρες σχετικά με το ποια γεύση πίτσας μας αρέσει περισσότερο, ένα είναι σίγουρο. Η καλύτερη πίτσα βρίσκεται στην Ιταλία.

Διαβάστε ακόμη: Jeffrey Dahmer: Κάποιος αποφάσισε να πουλήσει τα γυαλιά του κανίβαλου του Μιλγουόκι για 150.000 ευρώ

Ο όρος pizza καταγράφηκε για πρώτη φορά τον 10ο αιώνα σε ένα λατινικό χειρόγραφο από τη νότια ιταλική πόλη Γκαέτα στο Λάτιο, στα σύνορα με την Καμπανία. Η σύγχρονη πίτσα εφευρέθηκε στη Νάπολη και το πιάτο και οι παραλλαγές του έγιναν δημοφιλείς σε ολόκληρο τον κόσμο.

Εκεί λοιπόν, στην πρωτεύουσα της πίτσας, διοργανώθηκε φέτος το 50 Top Pizza Word, ένας διαγωνισμός μέσα από τον οποίο ανακηρύχθηκαν οι 100 καλύτερες πιτσαρίες στη Γη. Στην πρώτη θέση βρέθηκε η πιτσαρία I Masanielli, η οποία βρίσκεται στην Καζέρτα, μια περιοχή λίγο έξω από τη Νάπολη.

Εικόνα

Ο ιδιοκτήτης και σεφ του εστιατορίου είναι ο Francesco Martucci, ο οποίος έχει εξελίξει την παρασκευή, αλλά και το ψήσιμο της πίτσας και δικαίως θεωρείται ένας από τους καλύτερους στον κόσμο στο είδος του.

Η πιτσαρία του Martucci είναι διάσημη εντός και εκτός Ιταλίας, έχοντας μάλιστα και περισσότερους από 100 χιλιάδες ακόλουθους στον λογαριασμό της στο Instagram. Όσον αφορά τη δεύτερη θέση, εκεί βρέθηκε η Una Pizza Napoletana του σεφ Anthony Mangieri που βρίσκεται στη Νέα Υόρκη.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ