WING 100 concept yacht: Το πιο οικολογικό ιστιοπλοϊκό στον κόσμο έχει κατάρτια 73 μέτρων και ετοιμάζεται να σπάσει τα ρεκόρ

Όχι μόνο ένα από τα μεγαλύτερα, αλλά το ιστιοπλοϊκό superyacht WING 100 της Royal Huisman, μήκους 100 μέτρων, θα είναι επίσης ένα από τα πιο πράσινα στον κόσμο. Το ηλεκτρικό του σύστημα πρόωσης σε συνδυασμό με δύο περιστρεφόμενα ιστία θα εξοικονομήσει 225.000 λίτρα καυσίμου ετησίως.
WING 100 concept yacht: Το πιο οικολογικό ιστιοπλοϊκό στον κόσμο έχει κατάρτια 73 μέτρων και ετοιμάζεται να σπάσει τα ρεκόρ

Το τελευταίο yacht της Royal Huisman με το όνομα WING 100 είναι ένα concept σκάφος που σχεδιασμένο για να σπάσει τα ρεκόρ. Το υπέροχο πλοίο των 100 μέτρων, με τη βοήθεια του εξαιρετικά προηγμένου συστήματος ιστιοπλοΐας που θα διαθέτει, ετοιμάζεται για πρωτιές στους τομείς της πολυτέλειας, του design και της οικολογικής ναυσιπλοΐας.

Διαβάστε ακόμα: Njord - Μια πρώτη ματιά στις πολυτελείς κατοικίες του πρώτου οικολογικού οικιστικού σούπερ γιοτ στον κόσμο

Εάν κατασκευαστεί, το superyacht WING 100 θα χαρακτηριστεί ως το μεγαλύτερο σκάφος στο στόλο του ολλανδικού ναυπηγείου. Αυτό που ξεχωρίζει το concept yacht πέρα από το design είναι η καινοτόμος πράσινη τεχνολογία του.

Η αδελφή εταιρεία της Royal Huisman, Rondal, δημιούργησε ένα ολοκληρωμένο σύστημα πλοήγησης με επίκεντρο δύο κατάρτια μήκους 73 μέτρων. Τα ανεξάρτητα ιστία μπορούν να περιστρέφονται αυτόματα και είναι απαλλαγμένα από περιττές αρματωσιές. Με το πάτημα ενός κουμπιού και σε λίγα μόνο λεπτά, τα διπλά πανιά θα μπορούν να ανυψωθούν, να ξεδιπλωθούν ή να κοπούν όπως απαιτείται σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.

Ταυτόχρονα, το πολυτελές σκάφος θα διαχειρίζεται μια εντυπωσιακή ταχύτητα 24 κόμβων ενώ εξοικονομεί περισσότερα από 225.000 λίτρα καυσίμου ετησίως. Στη μείωση της κατανάλωσης καυσίμων συμβάλλουν επίσης τα 480 τετραγωνικά μέτρα ηλιακών συλλεκτών στα ιστία, με ημερήσια ισχύ 250 kW.

Το υπέροχο πλοίο δεν θα στερείται της πολυτέλειας ενός super yacht. Με τουλάχιστον 6 καμπίνες για 12 άτομα και καταλύματα για 16 άτομα, η άνεση είναι ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά στο σχεδιασμό του WING 100.

A post shared by Royal Huisman (@royalhuisman)

«Η εμφάνιση ιστιοπλοϊκών γιοτ σε αυτή την κλίμακα, με το επίπεδο ενεργειακής απόδοσης και οικολογικής ευθύνης που προσφέρει το WING 100, θα ήταν αδιανόητη μόλις πριν από μια δεκαετία», σχολιάζει ο Jan Timmerman, διευθύνων σύμβουλος της Royal Huisman.

«Η ομάδα είναι απίστευτα ενθουσιασμένη που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή αυτής της επανάστασης. Ανυπομονούμε να εφαρμόσουμε την καινοτομία και τις δεξιότητές μας στη μηχανική για την υλοποίηση αυτού του εξαιρετικά φιλόδοξου έργου, δημιουργώντας την τέταρτη και μεγαλύτερη κατασκευή της Royal Huisman μέχρι στιγμής στο παγκόσμιο top 10 των υπερμεγέθων ιστιοπλοϊκών γιοτ», δήλωσε ο Timmerman στο Yacht Harbour.

A post shared by Royal Huisman (@royalhuisman)

Στον ιστότοπο της Royal Huisman πάντως δεν αναφέρεται κάποιο χρονοδιάγραμμα παραγωγής. Ωστόσο αν κρίνουμε από την ανάπτυξη που σημειώνεται τα τελευταία χρόνια στον κλάδο της ναυπήγησης πολυτελών yacht, η παραγγελία του WING 100 από κάποιον δισεκατομμυριούχο μάλλον δεν θα αργήσει δραματικά.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ