Njord: Μια πρώτη ματιά στις πολυτελείς κατοικίες του πρώτου οικολογικού οικιστικού σούπερ γιοτ στον κόσμο

Tο 289 μέτρων «Njord», της Ocean Residences είναι το πρώτο οικολογικό οικιστικό σούπερ γιοτ στον κόσμο. Τροφοδοτείται αποκλειστικά με καύσιμο ουδέτερου άνθρακα και θα είναι εξοπλισμένο με 117 πολυτελείς ιδιωτικές κατοικίες.
Njord: Μια πρώτη ματιά στις πολυτελείς κατοικίες του πρώτου οικολογικού οικιστικού σούπερ γιοτ στον κόσμο

Το «Njord» δεν είναι άλλο ένα πολυτελές megayacht, σαν αυτά που συνηθίζουμε να φιλοξενούμε σ’ αυτή την ενότητα. Το τεράστιο σκάφος των 289 μέτρων αναπτύσσεται από την Ocean Residences και θα κατασκευαστεί από τον διάσημο Γερμανό ναυπηγό Meyer Werft.

Διαβάστε ακόμα: X2 Concept Yacht - Pininfarina και Fulvio De Simoni αλλάζουν ό,τι ξέραμε για τα γιοτ με ένα νέο πειραματικό σκάφος

Αν και έχει προγραμματιστεί να παραδοθεί το 2026, η κατασκευάστρια εταιρεία έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες των δέκα πρώτων κατοικιών, δίνοντας μια πρώτη γεύση τη εντυπωσιακής πολυτέλειας που θα διαθέτει το πλωτό μεγαθήριο.

Εικόνα

Οι κατοικίες κοστολογούνται από 8,5 έως 70 εκατομμύρια δολάρια και κυμαίνονται από 140 έως 836 τετραγωνικά μέτρα με δύο έως έξι υπνοδωμάτια. Υπάρχουν 16 μεζονέτες και τρίκλινα που διαθέτουν επίσης δικό τους ιδιωτικό ανελκυστήρα. Οι σχεδιαστές εσωτερικών χώρων David Linley και Kelly Hoppen είναι υπεύθυνοι για την ανάπτυξη των πρώτων δέκα κατοικιών που διαθέτουν ποικίλες χρωματικές παλέτες, υλικά και στυλ.

Ο Linley επέλεξε ένα φρέσκο, μοντέρνο στυλ με αποχρώσεις δανεισμένες από τη θάλασσα ενώ φρόντισε να ενσωματώσει πολλούς καθρέφτες και γυαλί που αντανακλούν το φυσικό φως. Οι χώροι που δημιούργησε είναι σπίτια που δίνουν προτεραιότητα στη θέα, την ευκολία και την αίγλη. Το στυλ που έδωσε στις κατοικίες η Hoppen είναι επίσης κοσμοπολίτικο με μια ουδέτερη χρωματική παλέτα που αφήνει τις απόψεις να βρίσκονται στο επίκεντρο.

Εικόνα

Άλλοι επιβεβαιωμένοι σχεδιαστές και αρχιτέκτονες που θα επιμεληθούν τις κατοικίες του «Njord» περιλαμβάνουν τον παγκοσμίου φήμης Jean-Michel Gathy του Denniston, τη Francesca Muzio του FM Architettura, τον Taylor Howes, τη Sabrina Monteleone της Sabrina Monte-Carlo, το γραφείο 1508 London κ.ά.

Σκοπός της στρατολόγησης διάφορων ειδικών είναι να διασφαλιστεί η αισθητική ποικιλία: οι κατοικίες και οι κοινόχρηστοι χώροι δεν θα φαίνονται ίδιοι, αλλά αντιθέτως θα έχουν σχεδιαστεί σαν ξεχωριστές ιδιωτικές κατοικίες. Οι 15 ειδικά σχεδιασμένες κατόψεις που χρησιμοποιούνται από τους αρχιτέκτονες μιμούνται μια επίγεια κατοικία, και δεν μοιάζουν στο παραμικρό με τις τυπικές καμπίνες των superyacht.

Εικόνα

Αν και η καθεμία θα είναι διαφορετική σε στυλ και διάταξη, όλες οι κατοικίες θα διαθέτουν μεγάλα παράθυρα από το δάπεδο μέχρι την οροφή, ιδιωτικά μπαλκόνια, προσαρμοσμένα ντουλάπια σχεδιασμένα από το Studio Becker, συσκευές Gaggenau, τεχνολογία smart-home, δωμάτια-ντουλάπες και ιδιωτικά μπάνια. Υπάρχουν επίσης εξατομικευμένες υπηρεσίες καθαριότητας, πλυντηρίου, ανθοπωλείο αλλά και ραφείο.

Στις παροχές του πλοίου περιλαμβάνονται οργάνωση ταξιδιών και εκδρομών, Eurocopter 160 με υπόστεγο επί του σκάφους. Τέσσερα limo tenders, δύο σκάφη κατάδυσης και ψαρέματος, ένα γιοτ και ιστιοπλοϊκό κλαμπ, καθώς και κέντρο καταδύσεων.

Θα υπάρχουν επίσης έξι εστιατόρια και μπαρ παγκόσμιας κλάσης, κέντρο σπα, ευεξίας και γυμναστήριο Chenot, νοσοκομείο, αστεροσκοπείο, προσομοιωτής γκολφ, παιδικό κλαμπ, μια γκουρμέ αγορά, καταστήματα και μια κάβα 10.000 μπουκαλιών.

Εικόνα

Προσθέτουμε τέλος, πολλές βεράντες, μια κεντρική και δύο εξωτερικές πισίνες, ένα νυχτερινό κέντρο και τζαζ lounge, και πολλούς άλλους κοινόχρηστους χώρους για τους ενοίκους του Njord.

Το «Njord» πήρε το όνομά του από θεό της θάλασσας της Σκανδιναβίας, θα κάνει τον γύρο του πλανήτη με ταξίδια από την Ανταρκτική μέχρι τη Μεσόγειο και πέρα από αυτήν και οι κάτοικοι μπορούν να κάνουν κάθε ταξίδι που επιθυμούν από την άνεση του σπιτιού τους. Το κόστος συντήρησης ιδιοκτησίας θα είναι πέντε τοις εκατό της τιμής αγοράς.

Εικόνα

Το «Njord» δεν είναι μόνο superyacht αναψυχής. Είναι εξοπλισμένο για να αναλαμβάνει επιστημονική και ωκεανογραφική έρευνα παντού όπου ταξιδεύει με την πιο ανεπτυγμένη τεχνολογία στον κόσμο και σκάφη για έρευνα. Υπάρχει μια πλειάδα φιλανθρωπικών οργανώσεων, αποστολών και ερευνών που οι κατασκευαστές, οι σχεδιαστές, οι μηχανικοί και όλοι οι άλλοι εμπλεκόμενοι στο σκάφος έχουν δεσμευτεί να υποστηρίξουν.

Είναι σημαντικό να αναφερθεί επίσης ότι το «Njord» δεν θα απλά το πρώτο superyacht που τροφοδοτείται από καύσιμο ουδέτερου άνθρακα, αλλά θα κατασκευαστεί με αυστηρούς περιβαλλοντικούς κανονισμούς και προηγμένα συστήματα διαχείρισης ενέργειας για να διασφαλιστεί ότι το αποτύπωμα άνθρακα παραμένει μικρό.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το superyacht «Njord»και τις διαθέσιμες κατοικίες του μπορείτε να επικοινωνήσετε με την εταιρεία μέσω του ιστότοπου της Ocean Residences.