Ντόναλντ Τραμπ: Έπειτα από ένα χρόνο απουσίας επιστρέφει στη λίστα του Forbes με τους πλουσιότερους Αμερικανούς

Στη λίστα του Forbes με τους 400 πλουσιότερους Αμερικανούς για το 2022 επιστρέφει ο Ντόναλντ Τραμπ, έπειτα από απουσία ενός έτους. Ο Πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ φιγουράρει στο Νο. 343 της κατάταξης, έπειτα από εντατική ανασύνταξη των επιχειρήσεων και αποπληρωμή των χρεών του.
Ντόναλντ Τραμπ: Έπειτα από ένα χρόνο απουσίας επιστρέφει στη λίστα του Forbes με τους πλουσιότερους Αμερικανούς

Η αλήθεια είναι ότι ο Ντόναλντ Τραμπ, πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, δεν είναι η πιο αγαπητή προσωπικότητα στον κόσμο. Μια άλλη αλήθεια, ωστόσο, είναι ότι κανείς δεν μπορεί να τον αγνοήσει. Ούτε βέβαια το Forbes. Ο δισεκατομμυριούχος που όλοι αγαπούν να μισούν επέστρεψε στη λίστα του Forbes με τους 400 πιο πλούσιους Αμερικανούς, έπειτα από απουσία ενός έτους.

Διαβάστε ακόμα: Ντόναλντ Τραμπ - Ελληνοαμερικανός Youtuber του έκανε δώρο Rolex 105.000 δολαρίων

Η εκτιμώμενη καθαρή περιουσία του κλιμακώθηκε από 2,5 δισ. δολάρια σε 3,2 δισ. δολάρια και έφερε τον πρώην πρόεδρο στο Νο. 343 της κατάταξης των πλουσιότερων ανθρώπων της Αμερικής.

Το 2021 σίγουρα δεν ξεκίνησε με καλό ρυθμό για τον άνθρωπο που έχει τη μοναδική ικανότητα να αυτοσαμποτάρεται. Η στάση που κράτησε στις 6 Ιανουαρίου 2021 με τις ταραχές στο Καπιτώλιο, προκάλεσε θύελλα απέχθειας στο πρόσωπό του.

Ως αποτέλεσμα πολλές εταιρείες αποστασιοποιήθηκαν από τον Τραμπ, ενώ το Twitter έθεσε το λογαριασμό του σε μόνιμη αναστολή. Ο ίδιος δεν φαίνεται να ενοχλήθηκε ιδιαίτερα. Πέρα από τη μάλλον στάσιμη αυτοκρατορία ξενοδοχείων και καζίνο που διαθέτει, ο Τραμπ έκανε ό,τι κάνει καλύτερα ο Τραμπ. Ανακοίνωσε τη δημιουργία μιας νέας εταιρείας, της Trump Media and Technology Group, και λάνσαρε το δικό του «Twitter», με το όνομα Truth Social.

Εικόνα

Σήμερα, το Trump Media and Technology Group είναι το πιο πολύτιμο περιουσιακό στοιχείο του Τραμπ, το οποίο συνέβαλε ουσιαστικά στην ανάστασή του στη λίστα με τους πλουσιότερους των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με την ανάλυση του Forbes, ο πρώην Πρόεδρος κατέχει περίπου το 80% του εγχειρήματος. Η αποτίμησή τους βασίζεται στην προοπτική του Trump Media & Technology Group να εισέλθει στο χρηματιστήριο μέσω μιας λεγόμενης εταιρείας εξαγοράς ειδικού σκοπού ή SPAC.

Επιπροσθέτως, σε δημοσίευμα του CNBC, η Digital World Acquisition Corp φέρεται να υπολογίζει ότι θα αντλήσει σχεδόν 1 δισ. δολάρια από την είσοδο του Όμιλο Media & Technology Trump στο χρηματιστήριο, παρά το σκεπτικισμό των επενδυτών της.

Επιπλέον, άλλος ένας παράγοντας που συνέβαλλε στην αύξηση του πλούτου του Τραμπ αποτέλεσε και η πώληση του ξενοδοχείου του στην Ουάσιγκτον για 375 εκατ. δολάρια, στην αλυσίδα Waldorf Astoria.

Εικόνα

Η πώληση του ξενοδοχείου επέτρεψε στον Τραμπ να αποπληρώσει ένα αμφιλεγόμενο δάνειο 170 εκατ. δολαρίων από την Deutsche Bank και να αποταμιεύσει περίπου 135 εκατ. δολάρια.

Σύμφωνα με το Forbes, λόγω μιας σειράς άλλων συμφωνιών, ο Τραμπ αναχρηματοδότησε ή εξόφλησε άλλα δάνεια, τοποθετώντας τον ισολογισμό του σε ισχυρότερη θέση σήμερα από ό,τι ήταν εδώ και χρόνια, με περίπου 375 εκατ. δολάρια σε μετρητά, ποσό αυξημένο κατά 79 εκατ. δολάρια σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο.

Εν ολίγοις, σε μόλις 12 μήνες, ο Ντόναλντ Τραμπ κατάφερε να αλλάξει το παιχνίδι. Και από την έξοδό του από τη λίστα των 400 πλουσιότερων Αμερικανών του Forbes λόγω των μεγάλων χρεών και των προβληματικών επιχειρήσεών του να επιστρέφει θριαμβευτικά ανακτώντας τις χαμένες θέσεις.

Αντιπαθής ή όχι, ο Ντόναλντ Τραμπ φαίνεται ότι βελτιώνεται. Κυρίως στο να είναι ο εαυτός του.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ