«TRUTH social»: Ο Τραμπ ανακοίνωσε πως δημιουργεί το δικό του κοινωνικό δίκτυο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«TRUTH social»: Ο Τραμπ ανακοίνωσε πως δημιουργεί το δικό του κοινωνικό δίκτυο
Trump
Η εφαρμογή φαίνεται πως θα είναι το πρώτο Project της εταιρείας «Trump Media and Technology Group» (TMTG).

Τη δημιουργία του δικού του media δικτύου ανακοίνωσε την Τετάρτη ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, με την ανακοίνωση να αναφέρει πως θα δημιουργήσει και τη δική του πλατφόρμα κοινωνικού δικτύου ονόματι «TRUTH social» για να «ορθώσει το ανάστημα του ενάντια στην τυραννία των Big Tech».

Η εφαρμογή φαίνεται πως θα είναι το πρώτο Project της εταιρείας «Trump Media and Technology Group» (TMTG), η οποία σύμφωνα με το CNBC θα εγγραφεί στον Nasdaq μέσω συγχώνευσης με την Digital World Acquisition Group. Η συναλλαγή αξιολογεί την TMTG στα 1,7 δισ. δολάρια, αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Η νέα εταιρεία - η επίσημη διεύθυνση της οποίας είναι το ιδιωτικό κλαμπ του Τραμπ στο Mar-A-Lago, θα έχει πρόεδρο τον... πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, ο οποίο δήλωσε σχετικά πως «η αποστολή της εταιρείας είναι να δημιουργήσει έναν αντίπαλο στη δημοκρατική κοινοπραξία μέσων (σ.σ. ενημέρωσης και ψυχαγωγίας)».

Η ανακοίνωση δεν προκαλεί έκπληξη καθώς εδώ και μήνες ο ίδιος και οι συνεργάτες του έχουν κάνει αναφορές για τη δημιουργία νέας κοινωνικής πλατφόρμας.

Μέχρι στιγμής, το TRUTH Social είναι διαθέσιμο για προ-παραγγελία στο Apple App store και η εκδοχή beta θα αρχίσει να λειτουργεί το Νοέμβριο του 2021, ενώ η ευρύτερη κυκλοφορία στις ΗΠΑ αναμένεται το πρώτο τρίμηνο του 2022.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ο Τραμπ άσκησε μήνυση ενάντια στην επιτροπή της Βουλής που ερευνά την επίθεση στο Καπιτώλιο

Ντόναλντ Τραμπ: Η περίεργη ρύθμιση με την Deutsche Bank και οι «κρυφές» απώλειες

gazzetta
gazzetta reader insider insider