Cronus: Η υπόσκαφη βίλα των 7,5 εκατ. ευρώ στην Αντίπαρο ψάχνει ιδιοκτήτη μέσω Sotheby's

H Cronus, η υπόσκαφη βίλα αξίας 7,5 εκατομμυρίων ευρώ στην Αντίπαρο, ξεφυτρώνει από τη βραχώδη πλαγιά ενός βουνού για να ξεχυθεί στο Αιγαίο. Η πολυτελής κατοικία που σχεδιάστηκε από την DECA Architects με έδρα την Αθήνα μπορεί να μοιάζει σαν να έχει βγει από το μέλλον, είναι εμποτισμένη ωστόσο με την ελληνική αρχιτεκτονική παράδοση.
Cronus: Η υπόσκαφη βίλα των 7,5 εκατ. ευρώ στην Αντίπαρο ψάχνει ιδιοκτήτη μέσω Sotheby's

Σμιλευμένη σε μια βραχώδη πλαγιά στο νησί της Αντιπάρου, η σύγχρονη, δισκοειδής βίλα, γνωστή ως Cronus, είναι κάτι που δεν περιμένει να συναντήσει κανείς στο άγριο κυκλαδίτικο τοπίο. Το μοντέρνο ακίνητο των 7,5 εκατ. ευρώ έχει εν μέρει ενσωματωθεί στο έδαφος, αλλά εξακολουθεί να προσφέρει εκπληκτική θέα στο Αιγαίο και τα γύρω απόκρημνα βουνά

Διαβάστε ακόμα: Κάρολος - Μπορείτε τώρα να μείνετε στο καταφύγιο του βασιλιά στην Τρανσυλβανία

Σχεδιασμένη από την DECA Architecture με έδρα την Αθήνα, η σύγχρονη νησιωτική κατοικία αντλεί έμπνευση από τα παραδοσιακά μεσογειακά λεμονόσπιτα, τις κυκλικές κατασκευές που ορθώνουν οι καλλιεργητές γύρω από λεμονιές για να τις προστατεύουν από τα φυσικά στοιχεία.

Εικόνα

Το εσωτερικό της βίλας ξεχωρίζει για την ανώτερη αισθητική του, την οποία επιμελήθηκε η πορτογαλική L'Elephant Interiors. Οι χώροι ρέουν μεταξύ τους απρόσκοπτα και πλημμυρίζουν με φως.

Εικόνα

Τα έξι υπνοδωμάτια και τα εννέα μπάνια έχουν διακοσμηθεί με τοπικά υφάσματα και έργα τέχνης για να δώσουν μια αληθινή ελληνική αίσθηση. Ένα σετ διπλών θυρών συνδέει τον εσωτερικό χώρο του σαλονιού με τις εξωτερικές βεράντες κάνοντάς τον να φαίνεται σαν ένας ενιαίος χώρος.

Εικόνα

Η κατασκευή των 294 τετραγωνικών μέτρων ενσωματώνει φυσικά υλικά όπως πέτρα και μπαμπού με το εκτεθειμένο σκυρόδεμα. Το ίδιο το σπίτι είχε επίσης διαμορφωθεί ώστε να προσαρμόζεται στις καιρικές συνθήκες καθώς αλλάζουν. Η πέτρινη οροφή, για παράδειγμα, προσφέρει σκιά από τον σκληρό ήλιο. Επιπλέον, μεγάλα πάνελ από τοπικό μπαμπού προστατεύουν τόσο τους κατοίκους όσο και τη βλάστηση από τους δυνατούς ανέμους.

Εικόνα

Φυσικά, η κατοικία είναι γεμάτη με ανέσεις πολυτελείας, όπως ένα υπαίθριο home theater και μια κυρτή πισίνα υπερχείλισης όπου, σύμφωνα με την καταχώριση, «θα νιώσετε σαν να πέφτετε στον ορίζοντα». Στο κέντρο της Cronus, υπάρχει μια υπαίθρια αυλή με μια λεμονιά που τιμά περίτεχνα τις αρχιτεκτονικές ρίζες του σπιτιού.

Εικόνα

Για περισσότερες πληροφορίες αλλά και επικοινωνία επισκεφθείτε την αντίστοιχη ιστοσελίδα του οίκου Greece Sotheby’s International Realty. Μπορείτε επίσης να περιηγηθείτε στους χώρους της Cronus βλέποντας τη συλλογή φωτογραφιών που ακολουθεί.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ