Sea Pod: Το καινοτόμο πλωτό σπίτι βυθίστηκε στην επίσημη παρουσίασή του στον Παναμά

Σε μια μεγαλειωδώς αμήχανη στιγμή, το πρωτότυπο ενός Sea Pod, μιας φουτουριστικής κατοικίας αξίας 1,5 εκατ. δολαρίων που στηρίζεται σε κολώνες πάνω από το νερό, συνετρίβη και βυθίστηκε αμέσως μετά την επίσημη παρουσίασή του στον Παναμά.
Sea Pod: Το καινοτόμο πλωτό σπίτι βυθίστηκε στην επίσημη παρουσίασή του στον Παναμά

Όταν η Ocean Builders με έδρα τον Παναμά λάνσαρε τα Sea Pod, είχε ως στόχο να εκπληρώσει το όνειρο της ζωής σε μια μαγευτική φουτουριστική εγκατάσταση. Τα υπερθαλάσσια διαμερίσματα-κάψουλες που σχεδιάστηκαν από τον Ολλανδό αρχιτέκτονα Koen Olthuis, διαφημίστηκαν ως τα πρώτα πλωτά σπίτια οικολογικής αποκατάστασης στον κόσμο.

Διαβάστε ακόμα: Maldives Floating City - Στις Μαλδίβες φτιάχνουν μια πλωτή πόλη λόγω της κλιματικής αλλαγής

Το απογοητευτικό βέβαια με τα όνειρα είναι ότι δεν διαρκούν πολύ. Έτσι λοιπόν, η πραγματικότητα χτύπησε όταν η Ocean Builders έκανε τα επίσημα αποκαλυπτήρια του πρώτου πρωτότυπου πλήρους μεγέθους SeaPod. Η σεμνή τελετή δεν ήταν απλά απογοητευτική αλλά κατέληξε σε πλήρη αποτυχία, καθώς η κατασκευή ανατράπηκε και βυθίστηκε.

Το πρωτότυπο SeaPod αποκαλύφθηκε στη μαρίνα Linton Bay στον Παναμά και συνδέθηκε με μια άλλη κατασκευή που παρουσίαζε τη διάταξη ενός από τους ορόφους. Όλα φαίνονταν υπέροχα στην αρχή της εκδήλωσης μέχρι που συνέβη το αδιανόητο και οι αυτάρκεις μονάδες ξαφνικά μετατράπηκαν σε αυτοβυθιζόμενες κατοικίες.

Είναι ενδιαφέρον ότι τα τοπικά μέσα ενημέρωσης που κάλυψαν το event δεν έκαναν οποιαδήποτε αναφορά στο ντροπιαστικό περιστατικό. Φυσικά, καθώς στον κόσμο των social media τίποτα δεν μένει στη σκιά, η γερμανική Blick ανέλαβε να καλύψει το κενό, δημοσιεύοντας πλάνα της κατασκευής καθώς ανατρέπεται.

Τι είναι τα SeaPod

Όπως προδίδει η ονομασία τους, πρόκειται για κατοικίες σε μια κλειστή μινιμαλιστική κατασκευή, που είναι υπερυψωμένη 2,5 μέτρα πάνω από τα κύματα. Τα 77 τετραγωνικά μέτρα του χώρου διαβίωσης περιλαμβάνουν κάθε στοιχείο ενός σπιτιού -κύριο υπνοδωμάτιο, σαλόνι, κουζίνα, μπάνιο και άφθονο αποθηκευτικό χώρο. Το σπίτι εκτείνεται συνολικά σε τρία επίπεδα.

Με τη βοήθεια ενός έξυπνου δακτυλιδιού, οι ένοικοι μπορούν να καλέσουν drones και σκάφη για delivery ή μεταφορές. Τα SeaPod διατίθενται με αρχική τιμή περίπου 295.000 δολάρια και μπορούν να φτάσουν έως και 1,5 εκατ..

A post shared by Ocean Builders (@ocean_builders)

Ο διευθύνων σύμβουλος της Ocean Builders, Grant Romundt, δήλωσε: «Κάθε μέρα, χιλιάδες άνθρωποι σε όλο τον κόσμο πλησιάζουν τις 15 κορυφαίες μητροπολιτικές πόλεις που βρίσκονται σε απόσταση 90 χλμ. από μια ακτογραμμή, μια τάση που θα συνεχίσει να αυξάνεται. Μας παρακινεί η ευκαιρία να αλλάξουμε και να αμφισβητήσουμε τα παραδοσιακά μοντέλα ακινήτων και τουρισμού και να δημιουργήσουμε κορυφαίες εμπειρίες διαβίωσης που μπορούν να δώσουν πίσω στο ωκεάνιο περιβάλλον μας».

Σωστή σκέψη, αλλά μάλλον θα χρειαστεί να περιμένουμε λίγο ακόμη μέχρι να τη δούμε αν… στέκει στην πραγματικότητα.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ