Panerai Forze Speciali Editions: Τα δύο νέα καταδυτικά ρολόγια της σειράς Luminor Submersible έχουν στρατιωτικό DNA

Η Panerai παρουσιάζει ένα ζευγάρι καταδυτικών ρολογιών εμπνευσμένων από τις ειδικές δυνάμεις. Το Forze Speciali και το περιορισμένης έκδοσης Forze Speciali Experience είναι τα δύο νέα μέλη της σειράς Luminor Submersible.
Panerai Forze Speciali Editions: Τα δύο νέα καταδυτικά ρολόγια της σειράς Luminor Submersible έχουν στρατιωτικό DNA

Όταν πρόκειται για πολυτελή ρολόγια κατάδυσης, η Panerai βρίσκεται στις κορυφαίες θέσεις της λίστας, τόσο λόγω απόδοσης όσο και λόγω στυλ.

Διαβάστε ακόμα: Panerai Submersible S BRABUS Blue Shadow Edition - Ένα ρολόι φτιαγμένο ν' αντέξει την απόλυτη καταιγίδα

Αν και η ιταλική φίρμα υπάρχει στο χάρτη της ωρολογοποιίας για περισσότερα από 150 χρόνια, οι υποβρύχιες περιπέτειές της ξεκίνησαν όταν κατασκεύασε φωτεινά καντράν για λογαριασμό της Rolex, τη δεκαετία του 1930.

Εικόνα

Κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, το Ιταλικό Ναυτικό ζήτησε από την Panerai να αναπτύξει την τεχνολογία ώστε οι βατραχάνθρωποι να έχουν καλύτερη ορατότητα κατά την εκτέλεση αποστολών υποβρύχιων καταστροφών.

Πολύ μετά τον πόλεμο, η Panerai άρχισε να διαθέτει το Luminor σε πολίτες και το 1998 έφτιαξε μια νέα έκδοση βασισμένη στο στρατιωτικό ρολόι, την οποία ονόμασε Luminor Submersible.

Εικόνα

Τις επόμενες δύο δεκαετίες, οι παραλλαγές του Submersible έγιναν εξαιρετικά δημοφιλείς, και τελικά απέκτησαν μια δική τους σειρά. Από τότε, η Panerai διασκέδασε λίγο με αυτά τα κομμάτια, αλλάζοντας συχνά το υλικό και τη διαμόρφωση της θήκης τους και περιστασιακά δίνοντάς τους μερικά επιθετικά σχέδια. Σήμερα, η ωρολογοποιία έρχεται να αποκαλύψει τις πιο βαριές εκδοχές της σειράς: τα Forze Speciali και Forze Speciali Experience.

Εικόνα

Σε λίγα από τα Submersibles έχουν δοθεί δύο αθροιστές, ωστόσο και τα δύο αυτά νέα ρολόγια έχουν υποεπιλογές δευτερολέπτων και ωρών χρονογράφου, το καθένα με διανυσματικό σχέδιο ραντάρ που ταιριάζει με το γράφημα «Time To Target» στην αριστερή πλευρά του καντράν.

Εικόνα

Τρία κουμπιά ευθυγραμμίζονται στο εξωτερικό της θήκης, συμπεριλαμβανομένων των κουμπιών flyback, αντίστροφης μέτρησης και start/stop. Στεγασμένος σε θήκη τιτανίου 47 mm με επίστρωση DLC, ο μηχανισμός P.9100/R είναι κατασκευασμένος με 328 εξαρτήματα και διαθέτει απόθεμα ισχύος 3 ημερών.

Εικόνα

Με πράσινο χρώμα παραλλαγής, το Submersible Forze Speciali Experience περιορίζεται σε μόλις 50 κομμάτια και πωλείται για 57.500 δολάρια στον ιστότοπο της Panerai.

Το τυπικό Submersible Forze Speciali διαθέτει μπλε πλαίσιο και μαύρο λουράκι καουτσούκ. Δεδομένης της ευρύτερης παραγωγής σε σχέση με το Experience, αυτό το κομμάτι πωλείται για 29.300 δολάρια.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ