Doomsday Mansion: Μέσα στο υπόγειο παλάτι των 18 εκατομμυρίων δολαρίων του Λας Βέγκας

Εκεί όπου η πολυτέλεια συναντά τη δημιουργικότητα.
Doomsday Mansion: Μέσα στο υπόγειο παλάτι των 18 εκατομμυρίων δολαρίων του Λας Βέγκας

Κατά τη διάρκεια των δεκαετιών του 1950 και του 1960, στις ΗΠΑ έψαχναν μανιωδώς για ασφαλείς τοποθεσίες, προκειμένου να δημιουργήσουν ένα καταφύγιο εν μέσω του Ψυχρού Πολέμου και της Κρίσης των Πυραύλων της Κούβας. Έτσι, αρκετοί ευκατάστατοι πολίτες κατασκεύασαν καταφύγια στις αυλές ή τα υπόγεια των σπιτιών τους, περιμένοντας μια επίθεση, η οποία βέβαια δεν έγινε ποτέ.

Διαβάστε ακόμη: Βασίλισσα Ελισάβετ: Πώς σχεδίασε η ίδια την Jaguar νεκροφόρα της λίγο πριν το θάνατό της

Καθώς τα χρόνια περνούσαν, τα περισσότερα καταφύγια μετατράπηκαν σε αίθουσες παιχνιδιών, χρησιμοποιήθηκαν για αποθήκευση τροφίμων ή απλώς εγκαταλείφθηκαν. Σήμερα, όμως, με όλα αυτά που γίνονται στον κόσμο, η λύση των καταφυγίων έχει επιστρέψει στο μυαλό πολλών Αμερικανών. Έτσι, η ζήτησή τους έχει εκτοξευτεί.

Η τιμή μάλιστα σε ένα από τα πιο ιδιαίτερα και πολυτελή καταφύγια του Λας Βέγκας, το οποίο χτίστηκε το 1978 έχει σχεδόν δεκαπλασιαστεί, καθώς από τα 1,7 εκατομμύρια δολάρια που κόστιζε το 2014, ανέβηκε στα 18 εκατομμύρια δολάρια.

Ο λόγος για το Doomsday Mansion, το υπόγειο παλάτι που κατασκευάστηκε από το υψηλόβαθμο στέλεχος της εταιρείας καλλυντικών Avon, Jerry Henderson. Το σπίτι είναι ένα μοναδικό αξιοθέατο και έχει κερδίσει μεγάλη φήμη όλα αυτά τα χρόνια. Εκτός από μια πισίνα, διαθέτει πέντε υπνοδωμάτια, έξι μπάνια και έναν μικρό ξενώνα υπερυψωμένο πάνω από το έδαφος. Κατασκευάστηκε το 1978 για να χρησιμεύσει ως καταφύγιο βομβών. Ωστόσο, δεν είναι ασφαλές από τις επιπτώσεις μιας πυρηνικής καταστροφής.

Οι προηγούμενοι ιδιοκτήτες έχουν βελτιώσει το σπίτι τοποθετώντας αρκετά μοντέρνα έπιπλα, ενώ έχουν προσθέσει τεχνητά δέντρα, απομιμήσεις βράχων και τοιχογραφίες. Παράλληλα, μπορεί κανείς να αλλάξει τον φωτισμό κάτω από το έδαφος και να τον προσμοιώσει με τον ήλιο. Λέγεται ακόμα ότι διαθέτει δύο τζακούζι, μια σάουνα, ένα νυχτερινό κέντρο διασκέδασης με μπαρ και πίστα χορού.

Κάτω από το έδαφος, η κατοικία παρέχει όλες τις ανέσεις, ενώ διαθέτει υποδοχή κινητής τηλεφωνίας, καλωδιακή και πρόσβαση στο internet. Το υπόγειο σπίτι είναι ιδανικό επίσης για πάρτι και άλλες συγκεντρώσεις, καθώς όσο δυνατά κι αν παίζει η μουσική δεν υπάρχει περίπτωσει να ενοχλήσει τους γείτονες.