Έρευνα: Αυτές είναι οι πόλεις με τους περισσότερους εκατομμυριούχους - Η Νέα Υόρκη στην κορυφή

Μια νέα μελέτη της συμβουλευτικής εταιρείας διαμονής Henley & Partners, έρχεται να καταγράψει ποιες πόλεις στον πλανήτη διαθέτουν του περισσότερους κατοίκους με υψηλή καθαρή αξία. Φυσικά το γεγονός ότι η Νέα Υόρκη βρίσκεται στην κορυφή της λίστας, δεν σοκάρει κανέναν.
Έρευνα: Αυτές είναι οι πόλεις με τους περισσότερους εκατομμυριούχους - Η Νέα Υόρκη στην κορυφή

Σε μια νέα έρευνα που περιγράφει λεπτομερώς τις πόλεις του κόσμου με τους περισσότερους εκατομμυριούχους, οι ΗΠΑ κατέχουν τις μισές από τις 10 πρώτες θέσεις, ανέφερε το Bloomberg την Τρίτη το πρωί.

Διαβάστε ακόμα: Oppidum L' Heritage - Τα πολυτελή υπόγεια καταφύγια όπου η ελίτ θα επιβιώσει μετά την Αποκάλυψη

Όπως ήταν αναμενόμενο, η Νέα Υόρκη βρίσκεται στην κορυφή της λίστας, με 345.600 άτομα υψηλής καθαρής αξίας. Το Τόκιο (304.900 άτομα) και η Bay Area του Σαν φρανσίσκο (276.400 άτομα) ήρθαν στη δεύτερη και τρίτη θέση, αντίστοιχα. Την πρώτη πεντάδα ολοκληρώνουν το Λονδίνο (272.400 άτομα) και η Σιγκαπούρη (249.800 άτομα).

Παρά τους εντυπωσιακούς αυτούς αριθμούς, επτά από τις 10 κορυφαίες πόλεις σημείωσαν στην πραγματικότητα απώλεια κατοίκων υψηλής καθαρής αξίας το πρώτο εξάμηνο του 2022.

Στην κορυφή, η Νέα Υόρκη σημείωσε πτώση 12 % στους εκατομμυριούχους κατοίκους της, ενώ το Τόκιο σημείωσε μείωση 8%. Η Bay Area, μια από τις λίγες μητροπόλεις που γνώρισαν ανάπτυξη φέτος, γνώρισε άλμα 4%.

Οι μόνες άλλες δύο πόλεις στο top 10 που είδαν θετική κίνηση ήταν η Σιγκαπούρη (αύξηση 1%) και το Χιούστον (το οποίο βρίσκεται στο Νο. 8 της κατάταξης και σημείωσε αύξηση 6%).

Η Henley & Partners, η συμβουλευτική εταιρεία διαμονής που συνέταξε την έκθεση, κατέγραψε επίσης τις 25 ταχύτερα αναπτυσσόμενες πόλεις στον κόσμο όσον αφορά τον πλούσιο πληθυσμό τους.

Εκείνες με ισχυρές βιομηχανίες πετρελαίου και φυσικού αερίου αποτελούν μεγάλο μέρος αυτής της λίστας, με το Ριάντ να έρχεται πρώτο, ακολουθούμενο από το Σαρτζάχ στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Εικόνα
Η πόλη του Σαρτζάχ στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (Πηγή: Shutterstock)

Όσον αφορά τις Ηνωμένες Πολιτείες, το Όστιν είναι η πρώτη αμερικανική πόλη που εμφανίζεται στον κατάλογο με τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες περιοχές, καθώς ο αριθμός των πλούσιων κατοίκων της έχει αυξηθεί κατά 14% μόνο το 2022, με 15.800 εκατομμυριούχους να διαμένουν στην πόλη του Τέξας.

«Καθώς πολλές εταιρείες μεταφέρουν τα γραφεία τους στο Τέξας και τη Φλόριντα, σε ορισμένες άλλες πόλεις και στις δύο πολιτείες παρατηρείται αύξηση των ατόμων υψηλής καθαρής αξίας που μετακινούνται σε αυτές», σημείωσε η Henley & Partners. Το West Palm Beach και το Μαϊάμι, ειδικότερα, ήταν δύο ξεχωριστές πόλεις της Φλόριντα όπου παρατηρήθηκε αντίστοιχη μεταβολή.

Εικόνα
Το West Palm Beach στη Φλόριντα (Πηγή: Shutterstock) 

Αν λοιπόν ψάχνετε να επιλέξετε μια περιοχή γεμάτη πλούσιους για να εγκατασταθείτε, ρίξτε μια ματιά στην πλήρη λίστα με τις 20 κορυφαίες πόλεις για εκατομμυριούχους παρακάτω.

  1. Νέα Υόρκη
  2. Τόκιο
  3. Σαν Φρανσίσκο, Bay Area
  4. Λονδίνο
  5. Σιγκαπούρη
  6. Λος Άντζελες και Μαλιμπού
  7. Σικάγο
  8. Χιούστον
  9. Πεκίνο
  10. Σαγκάη
  11. Σίδνεϊ
  12. Χονγκ Κονγκ
  13. Φρανκφούρτη
  14. Τορόντο
  15. Ζυρίχη
  16. Σεούλ
  17. Μελβούρνη
  18. Ντάλας και Φορτ Γουόρθ
  19. Γενεύη
  20. Παρίσι

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ