Dior x Gran Turismo: Μια συνεργασία που ανεβάζει στυλιστικά τον κόσμο του gaming

Ο γνωστός οίκος μόδας Dior μπαίνει σε αχαρτογράφητα νερά, σε μια συνεργασία που κανείς δεν περίμενε. τα ρούχα του Christian Dior μετατρέπονται σε ψηφιακά κομμάτια και μπαίνουν στο νέο videogame Gran Turismo 7.
Dior x Gran Turismo: Μια συνεργασία που ανεβάζει στυλιστικά τον κόσμο του gaming

Μπορεί άραγε ένας γνωστός οίκος μόδας να καταφέρει να συνδεθεί με το gaming μέσω ενός νέου video game αφιερωμένο στους αγώνες ταχύτητας; Αν και για τους περισσότερους μια τέτοια συνεργασία θα φαινόταν πολύ δύσκολη, τελικά ο οίκος Dior και το νέο Gran Turismo 7 την έκαναν πραγματικότητα.

Διαβάστε ακόμη: Louis Vuitton Tambour Twenty: Ένας συλλεκτικό ρολόι χρονογράφος για τα 20 χρόνια της LV στην ωρολογοποιία

Πλέον τα ρούχα του Christian Dior μετατρέπονται σε ψηφιακά κομμάτια και μπαίνουν στο παιχνίδι. Τι εννοούμε; O οίκος ανέλαβε να σχεδιάσει μια ολόκληρη στολή ενός οδηγού αυτοκινήτου από τα παπούτσια και τη φόρμα, μέχρι τα γάντια και το κράνος.

Κάπως έτσι, με το Gran Turismo 7, που διατίθεται αποκλειστικά για τις κονσόλες PlayStation 4 και 5, αλλάζουν οριστικά οι κανόνες και τα όρια μεταξύ της υψηλής μόδας και της διάστασης του gamer.

O Βρετανός σχεδιαστής μόδας και καλλιτεχνικός διευθυντής των ανδρικών συλλογών του οίκου Dior, Kim Jones, ανέλαβε να σχεδιάσει το αγωνιστικό κουστούμι σε κίτρινο χρώμα που βλέπουμε στο παιχνίδι, το οποίο έχει κυκλοφορήσει εδώ και μερικές ημέρες.

Παράλληλα, έχει προσαρμόσει ακόμη και ένα vintage μοντέλο αυτοκινήτου που εμφανίζεται στο Gran Turismo 7, το De Tomaso Mangusta, στα χρώματα και τα σήματα του Dior.

Εικόνα

O αριθμός «47» έχει ενσωματωθεί στο σχέδιό του (το βλέπουμε τόσο στη στολή του οδηγού, όσο και στο καπό του αυτοκινήτου) ως φόρος τιμής στην ημερομηνία της εναρκτήριας επίδειξης του Christian Dior το 1947, που σφράγισε την επιτυχία του οίκου. Αυτή η digital συλλογή ουσιαστικά αναδεικνύει τα μοναδικά σχεδιαστικά χαρακτηριστικά του Dior σε έναν εικονικό χώρο για πρώτη φορά.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ