Louis Vuitton Tambour Twenty: Ένας συλλεκτικό ρολόι χρονογράφος για τα 20 χρόνια της LV στην ωρολογοποιία

Το τελευταίο ρολόι περιορισμένης έκδοσης του Louis Vuitton είναι ένα αφιέρωμα για την 20η επέτειο στο πρώτο του ρολόι Το νέο Tambour Twenty είναι μια redux έκδοση του πρωτότυπου του 2002.
Louis Vuitton Tambour Twenty: Ένας συλλεκτικό ρολόι χρονογράφος για τα 20 χρόνια της LV στην ωρολογοποιία

Στην αλλαγή της χιλιετίας, η Louis Vuitton ήταν μια πολυτελής φίρμα μόδας χωρίς ουσιαστικά καμία σχέση με τον κόσμο των ρολογιών. Αυτό άλλαξε το 2002 με την εισαγωγή του Tambour, ενός αυτόματου GMT που φιλοξενείται σε μια στρογγυλή κάσα από ανοξείδωτο χάλυβα 39,5 mm, άμεσα αναγνωρίσιμη για την εμφάνισή της που μοιάζει με τύμπανο (όπως τα ιαπωνικά τύμπανα taiko που την ενέπνευσαν).

Διαβάστε ακόμα: Volcán X.A - Μια νέα ultra-premium τεκίλα έρχεται από τη Louis Vuitton Moët Hennessy

Η παραγωγή του Tambour συνέπεσε με το άνοιγμα ενός εργαστηρίου Louis Vuitton στο La Chaux-de-Fonds, την καρδιά της περιοχής ωρολογοποιίας της Ελβετίας, δίνοντας ένα πρώτο σημάδι για τις φιλοδοξίες της φίρμας.

Εικόνα

Τώρα, στην 20ή επέτειο αυτού του ρολογιού, η Louis Vuitton παρουσίασε το Tambour Twenty. Η redux έκδοση του αυθεντικού διαθέτει την ίδια κάσα - τύμπανο από ανοξείδωτο χάλυβα σε ελαφρώς μεγαλύτερες διαστάσεις 41,5 mm.

Τα 12 γράμματα στην περίμετρό της που σχηματίζουν το όνομα «Louis Vuitton» ενώ την καρδιά του ρολογιού αποτελεί ο μηχανισμός υψηλής συχνότητας LV277, βασισμένος στον El Primero, τον πρώτο αυτόματο χρονογράφο που κατασκευάστηκε διάσημα από τη Zenith, την αδερφή μάρκα της Louis Vuitton στον όμιλο LVMH.

Εικόνα

«Οι λάτρεις του ρολογιού θα αναγνωρίσουν όλα τα χαρακτηριστικά που έκαναν το σχέδιο του Tambour τόσο μοναδικό», δήλωσε ο Jean Arnault, διευθυντής μάρκετινγκ και ανάπτυξης για τα ρολόγια Louis Vuitton.

«Ενώ αυτή η περιορισμένη έκδοση είναι ένα πραγματικό συμπύκνωμα όλων όσων έκαναν αυτό το ρολόι να ξεχωρίζει, διαθέτει επίσης ολοκαίνουργια χαρακτηριστικά που θα το κάνουν να ξεχωρίζει για τους συλλέκτες. Για μένα, εκτός από την επέτειό μας, αυτό το ρολόι ανοίγει το δρόμο για πολλές μελλοντικές δεκαετίες εξαιρετικής ωρολογοποιίας, μένοντας πιστό στις αξίες της Louis Vuitton για δημιουργικότητα, δεξιοτεχνία και αριστεία», συμπλήρωσε.

Εικόνα

Με το καφέ καντράν του και τον μακρύ κίτρινο δείκτη να παραπέμπει στις κίτρινες κλωστές που χρησιμοποιούνται ιστορικά στις δερμάτινες κατασκευές της Louis Vuitton, το Tambour Twenty είναι ένα εμβληματικό ρολόι που παραπέμπει εκεί που ξεκίνησαν όλα.

Ο συλλεκτικός χρονογράφος παράγεται σε 23 επαναλήψεις, μία για κάθε χρόνο που κυκλοφορεί το μοντέλο (και δύο για το 2021 και το 2022). Το Tambour, άλλωστε, έχει διανύσει πολλές ωρολογιακές ζωές. Ήταν χρονογράφος, tourbillon, ρολόι κατάδυσης, ρολόι ιστιοπλοΐας, ρολόι άλματος, ιπτάμενο tourbillon, GMT, έργο τέχνης κ.ά. Όλα αυτά γεννούν το ερώτημα: υπάρχει κάτι που δεν ήταν το Tambour;

Ο αναμνηστικός χρονογράφος, ο οποίος συνοδεύεται από ρότορα χρυσού 22 καρατίων και αποθεματικό ισχύος 50 ωρών, είναι διαθέσιμος για 17.800 δολάρια σε περιορισμένη και αριθμημένη έκδοση 200 τεμαχίων, συνοδευόμενος από μια μικροσκοπική θήκη Louis Vuitton σε καμβά Monogram.

Για περισσότερες πληροφορίες και παραγγελίες μπορείτε να επισκεφθείτε την αντίστοιχη ιστοσελίδα στο website της Louis Vuitton.