Johnny Cash: Στην αγορά για 1,79 εκατ. δολάρια το ράντσο που ο θρύλος της κάντρι έγραφε τα τραγούδια του

Το ησυχαστήριο του θρύλου της κάντρι Johnny Cash, όπου έμεινε με τη σύζυγό του Vivian και τις κόρες του για έξι χρόνια, βγαίνει στην αγορά για 1,79 εκατ. δολάρια. Το παλιό σπίτι του «άντρα με τα μαύρα» έκτασης περίπου 420 τετραγωνικών μέτρων διαθέτει αναλλοίωτα πολλά από τα χαρακτηριστικά της εποχής του διάσημου ενοίκου του.
Johnny Cash: Στην αγορά για 1,79 εκατ. δολάρια το ράντσο που ο θρύλος της κάντρι έγραφε τα τραγούδια του

Ένα κτήμα σε στυλ ράντσου, όπου ο Johnny Cash έμεινε για έξι χρόνια έβαλε πρόσφατα πωλητήριο. Το ακίνητο στη Ventura της Καλιφόρνια, χτίστηκε για τον βασιλιά της κάντρι μουσικής το 1961, ως αγροικία για τις αποδράσεις του με την πρώτη του σύζυγο, Vivian Liberto.

Διαβάστε ακόμα: Γκρέτα Γκάρμπο - Πωλείται για 7,25 εκατ. δολάρια το σπίτι στη Νέα Υόρκη όπου έμενε μέχρι το θάνατό της

Το απομονωμένο σπίτι, έκτασης περίπου 420 τετραγωνικών μέτρων, βρίσκεται σε έναν ιδιωτικό δρόμο, κρυμμένο στους λόφους και φέρεται να χτίστηκε σύμφωνα με τις ακριβείς προδιαγραφές που έχει υποδείξει ο ίδιος ο Cash.

Εικόνα

Το ησυχαστήριο του θρυλικού τραγουδιστή εκτείνεται σε έξι στρέμματα και έχει μείνει σε μεγάλο βαθμό ίδιο από την εποχή που ο Cash, η Vivian και οι τρεις κόρες τους ζούσαν εκεί. Λεπτομέρειες όπως οι ζωγραφισμένες με γκλίτερ οροφές , το επιτοίχιο πικάπ, το σύστημα ενδοεπικοινωνίας, το οικογενειακό δωμάτιο με κυρτό τζάκι από τούβλο και η προσαρμοσμένη κουζίνα παραμένουν αμετάβλητα από τότε που ο Cash έμενε στην εξοχική κατοικία.

Εικόνα

Ευλαβικά διατηρημένα παραμένουν επίσης το στούντιο με τα μεγάλα παράθυρα και την ξύλινη επένδυση, όπου ο τραγουδιστής απομονωνόταν για να γράψει πολλά από τα επιτυχημένα τραγούδια του, καθώς και η διάσημη μαύρη τουαλέτα του, σύμφωνα με την καταχώριση στον ιστότοπο του μεσιτικού γραφείου Douglas Elliman που έχει αναλάβει την πώληση του σπιτιού αντί 1,795 εκατ. δολαρίων.

Εικόνα

Συνολικά υπάρχουν 4½ μπάνια, ένα γραφείο και πέντε υπνοδωμάτια, μεταξύ των οποίων και δύο ξεχωριστές σουίτες-κρεβατοκάμαρες, αποτέλεσμα των διαφορετικών συνηθειών ύπνου και στυλ του Johnny και της Vivian. Ενώ η δική του έχει ακόμα ένα ντους με σκούρα πλακάκια, τη σκουρόχρωμη τουαλέτα και την αυθεντική ταπετσαρία εποχής, η δική της διαθέτει -σύμφωνα με τους μεσίτες- μια «παστέλ θηλυκή ευαισθησία».

Εικόνα

Οι χώροι προσφέρουν θέα στο χωριό Casitas Springs και στην κοιλάδα Ojai, ενώ στον περίβολο του σπιτιού υπάρχουν μια πισίνα αλλά και χωράφια με μαντριά έτοιμα για οικόσιτα ζώα. Στην πλαγιά του λόφου όπου βρίσκεται και το μπάρμπεκιου, ο Cash μάθαινε σκοποβολή τις κόρες του, ενώ οι παλιοί κάτοικοι της περιοχής αφηγούνται ακόμη το περιστατικό που ο τραγουδιστής έστησε εκεί ηχεία και έδινε συναυλίες για τους κατοίκους της πόλης από κάτω.

Εικόνα

Αν και η αγγελία πώλησης δεν κάνει καμία αναφορά στον Cash (ο οποίος πέθανε το 2003 σε ηλικία 71 ετών) το πνεύμα του είναι διάχυτο στο χώρο. Σύμφωνα με τους μεσίτες, αυτό είναι και το στοιχείο που κάνει το σπίτι «να φαίνεται μεγάλο».

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ