Minigolf by Craig & Karl: Το pop art γήπεδο μίνι γκολφ που μόλις ξεφύτρωσε στην καρδιά του Λονδίνου

Μια νέα διαδραστική εγκατάσταση εμφανίστηκε στο Canary Wharf του Λονδίνου για το καλοκαίρι. Το γήπεδο Minigolf εννέα οπών που επιμελήθηκε το καλλιτεχνικό δίδυμο Craig & Karl είναι ένα pop art έργο τέχνης γεμάτο διαφορετικά χρώματα και σχήματα, που επαναπροσδιορίζει την αισθητική του κλασικού παιχνιδιού.
Minigolf by Craig & Karl: Το pop art γήπεδο μίνι γκολφ που μόλις ξεφύτρωσε στην καρδιά του Λονδίνου

Το μίνι γκολφ αποκτά μια νέα τροπή στα χέρια του ντουέτου καλλιτεχνών Craig & Karl. Το γήπεδο εννέα οπών που επιμελήθηκαν είναι ένα έργο τέχνης που υπόσχεται να φέρει χρώμα και παιχνίδι στο Canary Wharf του Λονδίνου για το καλοκαίρι του 2022.

Διαβάστε ακόμα: Airbnb OMG - Η νέα κατηγορία στην πλατφόρμα φιλοξενίας έχει τα πιο εξωφρενικά σπίτια για τις διακοπές σας

Το Minigolf είναι μια νέα καθηλωτική και διαδραστική εγκατάσταση που μεταμορφώνει την κλασική εικόνα του παιχνιδιού σε μια σειρά από ζωηρά ζωγραφισμένα γλυπτά. Κάθε περιοχή του σχεδιάζεται με έντονα χρώματα και ολόκληρη η σύνθεση διακατέχεται από μια χαρούμενη σύγκρουση μοτίβων.

Το pop art γήπεδο στην πλατεία Μοντγκόμερι, το οποίο πρόκειται να είναι ανοιχτό καθημερινά το καλοκαίρι με δωρεάν είσοδο, είναι η τελευταία προσθήκη στην αυξανόμενη συλλογή δημόσιας τέχνης της περιοχής.

A post shared by Craig & Karl (@craigandkarl)

«Ελπίζουμε ότι το σχέδιό μας φέρνει μια αίσθηση έκπληξης και απόλαυσης και εν τέλει βελτιώνει την εμπειρία που βιώνει κανείς παίζοντας στο γήπεδο», λένε οι Craig & Karl για την πολύχρωμη εγκατάστασή τους. «Το στοιχείο της έκπληξης είναι ένα από τα πράγματα που λατρεύουμε στη δημιουργία έργων για δημόσιους χώρους -η συνάντηση με κάτι σε ένα απροσδόκητο πλαίσιο μπορεί να το κάνει αρκετά ισχυρό.»

Για τους Craig & Karl, η εγκατάσταση είναι μια φυσική εξέλιξη της χαρακτηριστικής πρακτικής τους. Η νέα δημιουργία τους βασίζεται τόσο στο πολύχρωμο έργο που έχουν εκπονήσει για πελάτες όπως η adidas, οι New York Times, οι Sephora και η Colette όσο και στα έργα που είχαν εκθέσει ανά τον κόσμο, σε τοποθεσίες όπως το Musée de la Publicité (Παρίσι), το Ωνάσειο Πολιτιστικό Κέντρο (Αθήνα), το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (Μεξικό) και το Μουσείο Κινούμενης Εικόνας (Νέα Υόρκη).

Το έργο έχει επίσης προσωπικό νόημα για τον Craig Redman με έδρα τη Νέα Υόρκη και τον Karl Maier με έδρα το Λονδίνο. Για τον Maier, η εγκατάσταση είναι μια ευκαιρία να ξαναζήσει το μίνι γκολφ που έπαιζε τακτικά όταν μεγάλωνε στην πατρίδα του την Αυστραλία και φέρνει το ίδιο πνεύμα διασκέδασης στη χώρα που τον «υιοθέτησε».

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ