Σαουδική Αραβία: Επενδύει ένα δισ. δολάρια ετησίως στην έρευνα κατά της γήρανσης

Η Σαουδική Αραβία θα επενδύει ένα δις. δολάρια ετησίως στην έρευνα στην έρευνα για τη βιολογία, τη γήρανση και την επιδίωξη να παρατείνει τα χρόνια της ανθρώπινης ζωής. Για το σκοπό αυτό, η βασιλική οικογένεια της χώρας έχει δημιουργήσει έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό που ονομάζεται Hevolution Foundation.
 Σαουδική Αραβία: Επενδύει ένα δισ. δολάρια ετησίως στην έρευνα κατά της γήρανσης

Μία από τις σημαντικότερες μάχες που έχει να δώσει η επιστήμη αυτόν τον αιώνα είναι αυτή της μακροζωίας. Άλλωστε, δεν είναι λίγοι εκείνοι –και κυρίως οι δισεκατομμυριούχοι- που έχουν εμμονή με την αντιστροφή, τη διακοπή ή την επιβράδυνση της διαδικασίας γήρανσης.

Διαβάστε ακόμα: Amaala Yacht Club - Η νέα πολυτελής μαρίνα στη Σαουδική Αραβία είναι ένα μικρό Μονακό

Ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου, Τζεφ Μπέζος, φημολογείται ότι βρίσκεται πίσω από τη χρηματοδότηση μιας startup που ασχολείται με την αντιστροφή της ηλικίας, η οποία διατείνεται ότι θα μπορούσε ενδεχομένως να δώσει στους πλούσιους πελάτες της τουλάχιστον 50 επιπλέον χρόνια στη γη, επιβραδύνοντας τη διαδικασία γήρανσης.

Η εταιρεία βιοτεχνολογίας Altos Labs επιστρατεύτηκε για να μελετήσει τις δυνατότητες της τεχνολογίας επαναπρογραμματισμού κυττάρων, γυρνώντας το ρολόι προς το παρόν στα ζώα και, ενδεχομένως αργότερα, στους ανθρώπους.

Σύμφωνα με το MIT Technology Review, η βασιλική οικογένεια της Σαουδικής Αραβίας έχει δημιουργήσει για τον ίδιο σκοπό έναν Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό που ονομάζεται Hevolution Foundation. Οι Σαουδάραβες ηγέτες λέγεται πως θα διοχετεύουν 1 δισ. δολάρια ετησίως από τα πετρελαϊκά τους περιουσιακά στοιχεία στην έρευνα για τη βιολογία, τη γήρανση και την επιδίωξη να παρατείνει τα χρόνια της ανθρώπινης ζωής.

«Ο πρωταρχικός μας στόχος είναι να παρατείνουμε την περίοδο της υγιούς ζωής. Δεν υπάρχει μεγαλύτερο ιατρικό πρόβλημα στον πλανήτη από αυτό», δήλωσε στο Interesting Engineering ο Mehmood Khan, πρώην ενδοκρινολόγος στη Mayo Clinic που προσλήφθηκε για να υπηρετήσει ως διευθύνων σύμβουλος του ιδρύματος το 2020.

Σύμφωνα με τον Khan, ο ΜΚΟ είναι εξουσιοδοτημένος να δαπανά έως και 1 δισ. δολάρια ετησίως επ' αόριστον και θα είναι σε θέση να αναλάβει χρηματοοικονομικά μερίδια σε εταιρείες βιοτεχνολογίας. Ωστόσο το Hevolution Foundation δεν έχει ανακοινώσει ακόμη κάποιο έργο.