Amaala Yacht Club: Η νέα πολυτελής μαρίνα στη Σαουδική Αραβία είναι ένα μικρό Μονακό

Βάζοντας στο μάτι την πολυτέλεια της Γαλλικής Ριβιέρας, η Σαουδική Αραβία χτίζει ένα yacht club παγκόσμιας κλάσης. Ως μέρος του αναπτυξιακού τουριστικού projext Amaala, η μαρίνα θα διαθέτει 120 θέσεις ελλιμενισμού και θα μπορεί να φιλοξενεί mega yachts μήκους 130 μέτρων.
Amaala Yacht Club: Η νέα πολυτελής μαρίνα στη Σαουδική Αραβία είναι ένα μικρό Μονακό

Η Μέση Ανατολή είναι πλέον συνώνυμη με τον Παράδεισο των κατασκευών. Το Triple Bay Yacht Club που σχεδιάζεται στη Σαουδική Αραβία υπακούει στην τάση της χώρας να μετατρέπει μεγάλα ακίνητα σε υπερσύγχρονες πολυτελείς υποδομές με στόχο κυρίως τον τουρισμό.

Διαβάστε ακόμα: Armani Hotels - Στη Σαουδική Αραβία ανοίγει το νέο υπερπολυτελές ξενοδοχείο του διάσημου οίκου μόδας

Οι υπεύθυνοι του Amaala, ενός υπερπολυτελούς αναπτυξιακού πλάνου που διεξάγεται αυτή τη στιγμή στη χώρα, αποκάλυψαν πρόσφατα τα σχέδια για την κατασκευή ενός επιβλητικού yacht club, που θα κατατάσσεται στην ίδια κατηγορία με εκείνα του Μονακό και της Καραϊβικής.

Εικόνα

Το gigaproject θα βρίσκεται στη μαρίνα Triple Bay του φυσικού καταφυγίου Prince Mohammed bin Salman. Εκτός από τις 120 θέσεις για σκάφη αναψυχής και τα οκτώ πολυτελή θέρετρα που προσφέρουν περισσότερα από 1.300 δωμάτια και σουίτες, ένα ευρύ φάσμα πολυτελών καταστημάτων λιανικής πώλησης, εστιατορίων και εγκαταστάσεων αναψυχής θα γίνουν μέρος του clvb.

Εικόνα

Σύμφωνα με δηλώσεις του διευθύνοντα σύμβουλο της Amaala, John Pagano, στην Arabian Business, «το Amaala είναι ένα από τα κορυφαία έργα του Saudi Vision 2030 και παραμένει κεντρικό στη φιλοδοξία του Βασιλείου να γίνει παγκόσμιος ηγέτης στον τουρισμό. Αναμένουμε ότι το Amaala θα γίνει διεθνής κόμβος για πολυτελή γιοτ. Ως εκ τούτου το yacht club απαιτούσε ένα σχέδιο παγκόσμιας κλάσης, επηρεασμένο από τα γύρω φυσικά στοιχεία και την αραβική κληρονομιά, και υποστηριζόμενη από τη δέσμευσή μας για βιωσιμότητα».

Ο εντυπωσιακός σχεδιασμός του Triple Bay Yacht Club εμπνέεται από τη γεωμετρία και τη συνένωση ξηράς και θάλασσας. «Ήμασταν ξεκάθαροι από την αρχή ότι θέλαμε να δημιουργήσουμε ένα κτίριο που να αντλεί έμπνευση από τα τοπία και τον πολιτισμό της περιοχής, παράλληλα με τη φύση του θαλάσσιου τρόπου ζωής. Η ομάδα ήθελε να επαναπροσδιορίσει το yacht club ως μια μοντέρνα ιδέα, ένα σπίτι για λάτρεις της ναυτιλίας από κάθε υπόβαθρο, από τον ελεύθερο χρόνο μέχρι τον ελίτ αθλητισμό», δήλωσε ο Dan Flower, Διευθυντής Σχεδιασμού HKS και Επικεφαλής Αρχιτέκτονας του project.

Εικόνα

Με δυναμικό 1.000 ατόμων να εργάζονται ήδη επί τόπου, η πρώτη φάση του εκπληκτικού Triple Bay Yacht Club θα ολοκληρωθεί το 2024. Η τεράστια ιδιοκτησία έκτασης 7.900 τ.μ. χωρίζεται σε τέσσερα επίπεδα και θα προσφέρει στους θαμώνες ένα πολυτελές περιβάλλον επαγγελματικών συναντήσεων, χαλάρωσης και διασκέδασης αλλά και διοργάνωσης διάφορων ναυτιλιακών event.

Εικόνα

Σύμφωνα με το Superyacht Times, το Amaala θα δημιουργήσει περίπου 50.000 τοπικές θέσεις εργασίας και θα προσθέσει περίπου 3 δισ. δολάρια στο ΑΕΠ της χώρας μόλις ξεκινήσει επίσημα τη λειτουργία του.