Salt Bae: Ο Τούρκος σεφ πουλάει το 20% των εστιατορίων σε fund του Κατάρ για 300 εκατ. δολάρια

Ο διάσημος Τούρκος σεφ Salt Bae θέλει να πουλήσει ένα μερίδιο της αλυσίδας πολυτελών εστιατορίων του σε fund περιουσίας 450 δισ. δολαρίων του Κατάρ. Σύμφωνα με το Bloomberg ο όμιλος ενδέχεται να πουλήσει μερίδιο 20% στην καταριανή επενδυτική εταιρεία για περίπου 300 εκατ. δολάρια.
Salt Bae: Ο Τούρκος σεφ πουλάει το 20% των εστιατορίων σε fund του Κατάρ για 300 εκατ. δολάρια

Ο Τούρκος σεφ και εστιάτορας Nusr-Et, γνωστός και ως Salt Bae, είναι ο ιδιοκτήτης των εστιατορίων Nusr-Et, μιας αλυσίδας πολυτελών steak houses. Ο δισεκατομμυριούχος διασκεδαστής του εστίασης έγινε διάσημος το 2017 στα social media για την τεχνική του στην προετοιμασία και το αλάτισμα του κρέατος.

Διαβάστε ακόμα: Papi Steak - Η μπριζόλα που έρχεται σε δερμάτινη βαλίτσα και κοστίζει 900 ευρώ

Ο επιχειρηματίας που έχει εξέχουσα γαστρονομική παρουσία στην Τουρκία, την Ελλάδα, τις ΗΠΑ, τη Βρεατανία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Κατάρ και τη Σαουδική Αραβία βρίσκεται σε συζητήσεις για την πώληση μεριδίου της επιχείρησης σε fund 450 δισ. δολαρίων του Κατάρ.

Σύμφωνα με το Bloomberg, ο όμιλος D.ream, που ανήκει στην Dogus Holding AS του Τούρκου δισεκατομμυριούχου Ferit Sahenk, ενδέχεται να πουλήσει μερίδιο 20% στην επενδυτική εταιρεία του Κατάρ για περίπου 300 εκατ. δολάρια. Το ρεπορτάζ δεν κατονομάζει τις πηγές, πρόκειται ωστόσο για άτομα που γνωρίζουν το θέμα και ζήτησαν να μείνουν ανώνυμα καθώς οι πληροφορίες είναι ιδιωτικές.

A post shared by Nusr_et#Saltbae (@nusr_et)

Πάντως, μια συμφωνία σε αυτή την τιμή θα σήμαινε αποτίμηση 1,5 δισ. δολαρίων για τον σεφ που σερβίρει στα εστιατόριά του μπριζόλες αξίας 857 δολαρίων. Σύμφωνα πάλι με το Bloomberg, ο ιδιοκτήτης του Ομίλου D.ream, Ferit Dogus, προσπαθεί να συγκεντρώσει μετρητά και να εκπληρώσει τις δεσμεύσεις που έδωσε στις τράπεζες ως μέρος μιας αναδιάρθρωσης χρέους.

Εκτός από τον όμιλο D.ream, άλλοι μέτοχοι της εταιρείας περιλαμβάνουν τη Temasek της Σιγκαπούρης και την εταιρεία ιδιωτικών μετοχών Metric Capital Partners με έδρα το Λονδίνο, η οποία αγόρασε μερίδιο 17% για 200 εκατ. δολάρια το 2018, αποτιμώντας την εταιρεία του Salt Bae σε 1,18 δισ. δολάρια.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ