Adidas Predator Mania: Επανακυκλοφορούν τα παπούτσια του Ζιντάν από τον τελικό Champions League 2002

20 χρόνια μετά το εκπληκτικό γκολ του Ζινεντίν Ζιντάν στον τελικό του Champions League του 2002 που χάρισε τον τίτλο στη Ρεάλ Μαδρίτης απέναντι στην Μπάγερ Λεβερκούζεν, η adidas τιμά την επέτειο με μια έκπληξη. Επανακυκλοφορεί 2002 ζευγάρια ποδοσφαιρικά παπούτσια Predator Mania, πανομοιότυπα με εκείνα που φόρεσε ο Ζιντάν τη μοιραία βραδιά
Adidas Predator Mania: Επανακυκλοφορούν τα παπούτσια του Ζιντάν από τον τελικό Champions League 2002

Είναι 15 Μαΐου 2002, περίπου 20:30. Το ματς του τελικού του Champions League, στο Χάμπντεν Παρκ της Γλασκώβης είναι ισόπαλο. Έχοντας προηγηθεί νωρίτερα, η οκτώ φορές πρωταθλήτρια Ευρώπης Ρεάλ Μαδρίτης βρίσκεται λίγο πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου στο 1-1 απέναντι στην Μπάγερ Λεβερκούζεν, .

Διαβάστε ακόμα: Jack Grealish - Ο άσος της Μάντσεστερ Σίτι είναι ο νέος πρεσβευτής της Gucci

Λίγο πριν το σφύριγμα της λήξης, ο Βραζιλιάνος αριστερός μπακ Ρομπέρτο Κάρλος ανοίγεται προς τα αριστερά και με μια σέντρα στέλνει την μπάλα στο αριστερό πόδι του μαέστρου Ζινεντίν Ζιντάν, ο οποίος, χωρίς να κοντρολάρει, εκτοξεύει ένα απευθείας βολέ στην επάνω γωνία του τέρματος του Χανς-Γιοργκ Μπουτ. Το γκολ όχι μόνο εξασφάλισε τον ένατο ευρωπαϊκό τίτλο της ισπανικής ομάδας, αλλά εξακολουθεί να θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα γκολ στην ιστορία του ποδοσφαίρου.

Οι αφίσες με το πρόσωπο του Ζινεντίν Ζιντάν στόλισαν εκατομμύρια δωμάτια. Κάτοχος του Παγκοσμίου Κυπέλλου και βασικός πυλώνας δύο εκ των καλύτερων ομάδων εκείνης της γενιάς, της Ρεάλ Μαδρίτης και της Εθνικής Γαλλίας, προκαλούσε δέος με το παιχνίδι του.

Παρόλο που το ταπεινό lifestyle του, σε αντίθεση με εκείνο αρκετών συμπαικτών του, δεν απασχόλησε ποτέ ιδιαίτερα τα media, υπήρχε ένα στοιχείο επάνω του που όλοι ήθελαν να αποκτήσουν: τα ποδοσφαιρικά παπούτσια που συνήθιζε να φοράει ο τρεις φορές νικητής της Χρυσής Μπάλας και ο τρεις φορές Παγκόσμιος Παίκτης της Χρονιάς από τη FIFA.

Ευτυχώς, χάρη στην adidas, όσοι εποφθαλμιούσαν τα υπερόπλα στα πόδια του Ζιντάν, μπορούν πλέον να τα αποκτήσουν. 20 χρόνια μετά ο γίγαντας αθλητικών ειδών επανακυκλοφορεί 2002 ζευγάρια παπούτσια Predator Mania, πανομοιότυπα με το ζευγάρι που φόρεσε ο Ζιντάν εκείνη τη μοιραία βραδιά, με το κλασικό κόκκινο και μαύρο χρώμα.

Εικόνα

Από την ενισχυμένη στο εξωτερικό φτέρνα και το δέρμα K, μέχρι μαξιλαράκια στο μπροστινό μέρος του ποδιού και τις αυθεντικές λεπτομέρειες στη γλώσσα και στο μπροστινό μέρος, το 2022 Predator είναι η απόλυτη αναβίωση της διάσημης μπότας του Zizou.

Η πώληση των Predator Mania, θα ανοίξει στο online store της adidas στις 11 Ιουλίου στη 1 π.μ.. Στην τιμή των 350 ευρώ, δεν αποκτάτε σίγουρα το ταλέντο ενός από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές όλων των εποχών, μπορείτε όμως να μπείτε στα παπούτσια του ρόλου.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ