TAG Heuer Monaco Dark Lord: Ο νέος μαύρος χρονογράφος είναι η σκοτεινή εκδοχή του ρολογιού του Steve McQueen

Το TAG Heuer Monaco με το μπλε καντράν στον καρπό του Steve McQueen στην ταινία «Le Mans», του 1971, αποτελεί ένα από τα εμβληματικά μοντέλα στην ιστορία της ωρολογοποιίας. Το σκοτεινό αδερφάκι του, ο μαύρος χρονογράφος Monaco Dark Lord, έρχεται τώρα να λάβει την αναβάθμιση που του αξίζει.
TAG Heuer Monaco Dark Lord: Ο νέος μαύρος χρονογράφος είναι η σκοτεινή εκδοχή του ρολογιού του Steve McQueen

Από όλα τα ρολόγια που υπογράφει η TAG Heuer, ο χρονογράφος Monaco είναι αδιαμφισβήτητα το πιο εμβληματικό, χάρη στην έκδοση με το μπλε καντράν που φορούσε ο Steve McQueen στην ταινία «Le Mans», του 1971.

Διαβάστε ακόμα: Steve McQueen - Η Jaguar E-Type που δώρισε στον σεφ της ταινίας «Le Mans» βγαίνει σε δημοπρασία

Ωστόσο, το μπλε Monaco δεν είναι το μόνο Heuer από τη δεκαετία του '70 που κέρδισε μια θέση στο πάνθεον με τα πιο μνημειώδη ρολόγια. Το Dark Lord, η ολόμαυρη έκδοση του ίδιου χρονογράφου, αποτελεί επίσης θρύλο μεταξύ των συλλεκτών.

Η TAG Heuer αποφάσισε να «αναστήσει» τον «Σκοτεινό Άρχοντα», τουλάχιστον στο πνεύμα. Η φίρμα αποκάλυψε μια νέα ειδική έκδοση του Monaco για να γιορτάσει το Grand Prix της Formula 1 στο ομώνυμο πριγκιπάτο , σημειώνοντας ότι το ρολόι αποτίει φόρο τιμής στο σπάνιο και μυθικό ολόμαυρο μοντέλο της δεκαετίας του '70.

Το νέο ρολόι αποτελεί φυσικά νεωτερισμό του πρωτότυπου που κυκλοφόρησε πέντε δεκαετίες πριν, διαθέτοντας πρώτα απ’ όλα αναβαθμισμένο υλικό κάσας, που πλέον είναι μαύρο τιτάνιο με επίστρωση DLC.

Εικόνα

Το Dark Lord διαθέτει μαύρο καντράν με κυκλικό πάνελ με δείκτες εμποτισμένους με Super-LumiNova και ενδείξεις επικαλυμμένες με ροζ χρυσό 18 καρατίων 5Ν. Ένα έντονο κόκκινο χρησιμοποιείται για τους δείκτες του χρονογράφου και μια μαύρη αμμώδης υφή εμφανίζεται στα εξωτερικά τμήματα του καντράν.

Εικόνα

Η τροφοδοσία του νέου Dark Lord προέρχεται από τον μηχανισμό Caliber HEUER02 Automatic, ο οποίος διαθέτει έναν επίχρυσο προσαρμοσμένο ρότορα 18K 5N που είναι ορατός μέσα από τη διαφανή πλάτη με κρύσταλλο από ζαφείρι.

Εικόνα

Το εκσυγχρονισμένο Dark Lord ολοκληρώνει τη συμπαγή βαθμολογία αντοχής στο νερό στα 100 μέτρα και ένα μαύρο λουράκι από δέρμα αλιγάτορα με διπλό κούμπωμα ασφαλείας από τιτάνιο.

Εικόνα

Το νέο Monaco Grand Prix Special Edition είναι τώρα διαθέσιμο στο ηλεκτρονικό κατάστημα της TAG Heuer με τιμή 8.200 δολάρια.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ