Steve McQueen: Η Jaguar E-Type που δώρισε στον σεφ της ταινίας «Le Mans» βγαίνει σε δημοπρασία

Κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της θρυλικής ταινίας «Le Mans»  toy 1971, o Steve McQueen δώρισε μια Jaguar E-Type του 1970 στον Fredy Zurbrügg, έναν σεφ που εργαζόταν στο σετ. Το αυτοκίνητο, με μόλις 74.000 χλμ. στο κοντέρ του, βγαίνει τώρα σε δημοπρασία από τον οίκο Bonhams 
Steve McQueen: Η Jaguar E-Type που δώρισε στον σεφ της ταινίας «Le Mans» βγαίνει σε δημοπρασία

Ένα όχημα με αίγλη Χόλιγουντ αναμένεται να κάνει ευτυχισμένο έναν τυχερό λάτρη των κλασικών αυτοκινήτων. Ένα roadster Jaguar E-Type Series II του 1970, που εμφανίστηκε στα γυρίσματα της κλασικής ταινίας του Steve McQueen «Le Mans», βγαίνει σε δημοπρασία από τον οίκο Bonhams.

Διαβάστε ακόμα: Alfa Romeo Tipo 33/3 - Σε δημοπρασία το αγωνιστικό αυτοκίνητο από την ταινία «Le Mans» του Steve McQueen

Η Jaguar των 4,2 λίτρων εκτιμάται ότι κοστίζει από 308.000 έως 431.000 δολάρια. Προσφέρεται στην εντελώς αρχική της κατάσταση στη δημοπρασία «Monaco Sale» του Bonhams, που θα λάβει χώρα κατά τη διάρκεια του ιστορικού Grand Prix της Formula 1 στο Μονακό. Το ελβετικό όχημα κατασκευάστηκε σύμφωνα με αμερικανικές προδιαγραφές , διατηρώντας ωστόσο το ουδέτερο ασημί και μαύρο χρώμα του.

Εικόνα

Σημερινός ιδιοκτήτης είναι ο Fredy Zurbrügg, και η ιστορία του είναι το στοιχείο εκείνο που κάνει πραγματικά το αυτοκίνητο να ξεχωρίζει. Στις αρχές της δεκαετίας του ’70, ο Zurbrügg εργαζόταν ως σεφ σε κινηματογραφικά πλατό, όταν ένας διευθυντής παραγωγής του ζήτησε να εργαστεί με το συνεργείο της ταινίας «Le Mans».

Εικόνα
Η Jaguar στο σετ των γυρισμάτων της ταινίας «Le Mans», το 1971 (Πηγή: Bonhams)

Στο βιβλίο του 2017, «Our Le Mans», σχετικά με την ταινία, ο σεφ αναφέρει ότι οι συναντήσεις του με τον McQueen ήταν φιλικές, και μάλιστα εφηύρε ένα ειδικό γεύμα για τον ηθοποιό, που ονομαζόταν «Steve steak».

Εικόνα

Κάποια στιγμή, ο McQueen αποφάσισε να προσφέρει ένα δώρο στον Zurbrügg, επιτρέποντάς του να επιλέξει ανάμεσα σε μερικά διαφορετικά αυτοκίνητα. Ο σεφ εκείνη την εποχή δεν ήξερε να οδηγεί, ωστόσο αυτό δεν τον εμπόδισε να δεχτεί την ευγενική προσφορά του ηθοποιού.

Εικόνα

«Αποφάσισα να διαλέξω την ασημί Jaguar, μια E-Type Series II, με μόλις 600 μίλια (σ.σ. 965 χλμ. περίπου) στο κοντέρ», θυμάται. «Ήταν μια αμερικανική έκδοση γιατί προοριζόταν να αποσταλεί πίσω στις ΗΠΑ».

Εικόνα

Ο Zurbrügg πήρε τελικά δίπλωμα οδήγησης, προσθέτοντας μερικές χιλιάδες επιπλέον μίλια στη Jaguar. Παρόλη τη χρήση, ωστόσο, ο χιλιομετρητής του αυτοκινήτου εξακολουθεί να βρίσκεται κάτω από τα 46.000 μίλια (74.000 χλμ. περίπου), ένας σχετικά χαμηλός αριθμός, δεδομένου ότι το αυτοκίνητο είναι άνω των 50 ετών.

Εικόνα

«Για πολλά χρόνια δεν είχα ιδέα ότι είχα κάτι τόσο πολύτιμο», δήλωσε ο Zurbrügg. Να σημειωθεί επίσης ότι κανείς άλλος δεν κατείχε το αυτοκίνητο στα χρόνια που μεσολάβησαν, επομένως ο νέος του ιδιοκτήτης θα έχει μια αρκετά άμεση σύνδεση με την ιστορία του Χόλιγουντ.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το αυτοκίνητο και τη δημοπρασία μπορείτε να επισκεφθείτε την αντίστοιχη ιστοσελίδα του οίκου Bonhams.