The Conjuring: Το στοιχειωμένο σπίτι που ενέπνευσε «Το Κάλεσμα» βρήκε νέο αγοραστή με 1.4 εκατομμύρια ευρώ

Παρά τη σκοτεινή του ιστορία, το σπίτι που αποτέλεσε έμπνευση για τη δημιουργία των ταινιών «The Conjuring» πουλήθηκε και μάλιστα με περισσότερα χρήματα, από αυτά που ζητούσαν αρχικά οι προηγούμενοι ιδιοκτήτες του.
The Conjuring: Το στοιχειωμένο σπίτι που ενέπνευσε «Το Κάλεσμα» βρήκε νέο αγοραστή με 1.4 εκατομμύρια ευρώ

Τα περισσότερα ακίνητα, τα οποία κρύβουν από πίσω τους μια ιδιαίτερη - ίσως και τρομακτική - ιστορία, είναι από δύσκολο έως απίθανο να πουληθούν. Όσο κι αν προσπαθήσουν οι καλύτεροι μεσίτες του κόσμου, πολύ δύσκολα κάποιος θα ξεπεράσει τους φόβους του και θα πει «ναι» σε κάποια προσφορά.

Διαβάστε ακόμη: Emma Stone: Η σταρ της νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου, «Βληχή», πουλάει το παραθαλάσσιο σπίτι της

Υπάρχουν βέβαια και ορισμένοι, οι οποίοι όχι μόνο το κάνουν, αλλά είναι διατεθειμένοι να δώσουν και περισσότερα χρήματα από αυτά που αρχικά ζητούν οι ιδιοκτήτες, προκειμένου να μην τους αρπάξει άλλος την «ευκαιρία».

Στην τελευταία κατηγορία ανήκει η Jacqueline Nuñez, μια προγραμματίστρια από τη Βοστώνη, η οποία πήρε τη γενναία απόφαση να κάνει δικό της το σπίτι που ενέπνευσε την ιστορία της ταινίας «Το Κάλεσμα». Η συγκεκριμένη κατοικία, η οποία βρίσκεται στο Rhode Island, ανήκε αρχικά στους Roger και Carolyn Perron. To αγόρασαν το 1970 κι έμειναν εκεί μαζί με τις τρεις κόρες τους για μία δεκαετία.

Στο διάστημα που η οικογένεια έμεινε εκεί, παρατήρησε μια σειρά από μεταφυσικά φαινόμενα, τα οποία δεν είχαν καμία εξήγηση. «Τα πήγαινα πολύ καλά με τα πνεύματα από την αρχή. Πολλές φορές φοβόμουν επειδή είδα τι συνέβη στους γονείς μου», είχε πει σε συνέντευξή της στο Forbes η Andrea Perron, δημιουργός του «The Conjuring», η οποία ήταν μόλις 12 χρονών τότε.

Το σπίτι τελικά παρέμεινε για χρόνια ακατοίκητο, μέχρι που πουλήθηκε το 2019 στην οικογένεια Heinzen, η οποία ειδικεύεται στην εξερεύνηση παραφυσικών φαινομένων, αντί περίπου 420.000 ευρώ. Αν και αρχικά το σχέδιό τους ήταν να το ανοίξουν στο κοινό και να κάνουν ξεναγήσεις μέσα σε αυτό, τελικά το μετάνιωσαν και είπαν να το πουλήσουν.

Έτσι, η οικογένεια έβαλε αγγελία για την πώλησή του με την τιμή λίγο πάνω από το 1 εκατομμύριο ευρώ, ωστόσο πρόσθεσαν έναν ειδικό όρο: Όποιος το αγοράσει να μην μπορεί να μείνει σε αυτό όλη τη χρονιά, μιας και η ενέργεια που υπάρχει στο σπίτι είναι πολύ μεγάλη και έντονη.

Δεν γνωρίζουμε αν η οικογένεια Heinzen έλεγε αλήθεια ή αυτός ο όρος αποτέλεσε ένα διαφημιστικό τρικ, ωστόσο το σπίτι βρήκε άμεσα αγοραστή. Η Jacqueline Nuñez έδωσε και σχεδόν 400.000 ευρώ παραπάνω για να το κάνει δικό της, μιας και όπως είπε σε συνέντευξή της «είμαι πολύ πνευματικό άτομο. Είναι πολύ σημαντικό για μένα. Είναι μια ευκαιρία να συνδεθώ με κόσμο που έφυγε και πέθανε». Τι να πει κανείς.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ