Space X Air: Το τροχόσπιτο που φουσκώνει με το πάτημα ενός κουμπιού και φέρνει την πολυτέλεια στο κάμπινγκ

Μπορεί όταν μετακινείται να μοιάζει με απλό τρέιλερ, αλλά όταν φτάνει στον προορισμό του μεταμορφώνεται σε ένα εντυπωσιακό και πλήρως εξοπλισμένο τροχόσπιτο. Ό,τι πρέπει δηλαδή για διακοπές στη φύση σε συνδυασμό με την άνεση και την πολυτέλεια.
Space X Air: Το τροχόσπιτο που φουσκώνει με το πάτημα ενός κουμπιού και φέρνει την πολυτέλεια στο κάμπινγκ

Πόσες φορές έχετε σκεφτεί πως ίσως να ακουγόταν ωραία η ιδέα του κάμπινγκ, όμως γρήγορα αλλάξατε γνώμη; Η αλήθεια είναι πως στις λιγοστές ημέρες ξεκούρασής μας, αυτό που αποζητούμε είναι η χαλάρωση και η ηρεμία. Έτσι, το να κουβαλήσουμε ένα σωρό πράγματα και να ξεκινήσουμε από το μηδέν τη διαδικασία του στησίματος μιας σκηνής, για πολλούς μπορεί να μοιάζει Γολγοθάς.

Διαβάστε ακόμη: Marshall: Τα νέα φορητά bluetooth ηχεία Emberton II και Willen μπορούν να χωρέσουν στην τσέπη σας

Τι θα λέγατε, όμως, αν με ένα απλό πάτημα ενός κουμπιού, μπορούσατε να έχετε μία τεράστια και πλήρως εξοπλισμένη σκηνή; Ή για να είμαστε πιο ακριβείς, ένα φανταστικό τροχόσπιτο. Αυτό συμβαίνει στην περίπτωση του Mars Space X Air, του πρώτου τροχόσπιτου «τσέπης», το οποίο αν και με μια πρώτη ματιά μοιάζει με ένα συνηθισμένο τρέιλερ, μπορεί να «μεταμορφωθεί» σε ελάχιστα δευτερόλεπτα.

Κατασκευάζεται από την αυστραλιανή εταιρεία Mars Campers κι έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να μπορεί να μεταφερθεί σε κάθε είδους έδαφος. «Αποτελεί το πρώτο τροχόσπιτο διπλής αναδίπλωσης με αυτόματο άνοιγμα, σταθεροποίηση και φούσκωμα», διαβάζουμε στην επίσημη ιστοσελίδα της εταιρείας και ρίχνοντας μια ματιά στο εσωτερικό του καταλαβαίνουμε αμέσως γιατί η τιμή του φτάνει τις 27.000 ευρώ.

Έχει μήκος σχεδόν έξι μέτρα, πλάτος 2,34 μέτρα και ύψος 1,56 μέτρα όταν είναι κλειστό και ζυγίζει 650 κιλά. Μόλις φουσκώσει στο εσωτερικό του μπορούν να φιλοξενηθούν τέσσερις ενήλικες και δύο παιδιά. Προσφέρει επίσης εξαιρετική θερμομόνωση και ηχομόνωση, ενώ διαθέτει αυτόματο σύστημα που διατηρεί την πίεση φουσκώματος του ελαστικού στα κανονικά του επίπεδα, ώστε να μην ανησυχείτε μήπως ξεφουσκώσει στη μέση της νύχτας.

Μέσα υπάρχει ένα μεγάλο διπλό κρεβάτι, αλλά και ένας τεράστιος κυκλικός καναπές, στον οποίο μπορείτε να χαλαρώσετε ή να κοιμηθείτε. Κάτω από τα κρεβάτια υπάρχει άπλετος αποθηκευτικός χώρος, αλλά το πιο εντυπωσιακό απ' όλα είναι με διαφορά η κουζίνα.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Mars Campers (@marscampers)

Τι πιστεύατε δηλαδή ότι δεν θα υπήρχε σε αυτό το τροχόσπιτο κάποιο σύστημα για να ετοιμάσετε το φαγητό σας; Στο πίσω μέρος του Space X Air, λοιπόν, θα βρείτε μια πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα, η οποία είναι συρταρωτή και διαθέτει τρία μάτια, νεροχύτη, ψυγείο, ντουλάπι, ηχεία, εργαλειοθήκες και βάση για τηλεόραση. Ό,τι χρειάζεστε δηλαδή για την πιο άνετη διαμονή στη φύση.