Widescape WS250: Το πρώτο snowmobile όρθιας οδήγησης στον κόσμο είναι γεγονός

Παρουσιάζοντας μια διαφορετική προσέγγιση στα συνηθισμένα snowmobile, το Widescape WS250 είναι το πρώτο μοντέλο παραγωγής του είδους του. Σε αντίθεση με τα συνηθισμένα ογκώδη snowmobile, το «BMX χιονιού» είναι ελαφρύ και ευέλικτο, και οδηγείται από όρθια θέση κάνοντας την off road εμπειρία πολύ πιο συναρπαστική.
Widescape WS250: Το πρώτο snowmobile όρθιας οδήγησης στον κόσμο είναι γεγονός

Για εκείνους που ζουν σε ψυχρότερα κλίματα, όπου το χιονισμένο τοπίο είναι η συνήθης εικόνα από το παράθυρό τους, η μετακίνηση δεν αποτελεί τόσο μεγάλη πρόκληση όσο η διασκεδαστική μετακίνηση. Στο στόλο των μέσων που εξυπηρετούν αυτό το σκοπό –από παραδοσιακά σκι μέχρι snowmobiles και ηλεκτρικά snowbikes- ήρθε τώρα να προστεθεί ένας καινοτόμος νέος τρόπος απόλαυσης της χιονισμένης φύσης: το πρώτο snowmobile όρθιας οδήγησης που ονομάζεται Widescape WS250.

Διαβάστε ακόμα: P ZERO Winter Ski Collection - Η Limited Edition σειρά σκι της Pirelli για drift στα χιονοδρομικά κέντρα

Δημιουργημένο από μια μικρή ομάδα μηχανικών με έδρα το Κεμπέκ του Καναδά, το Widescape είναι το πρώτο stand-up snowmobile παραγωγής, το οποίο μεταφράζεται σε μια ολοκαίνουργια εμπειρία οδήγησης.

Το αρχικό πρωτότυπο που το ενέπνευσε χρονολογείται από το 1998. Εκείνη την εποχή, ο Frédérik Aubut, τώρα επικεφαλής Τεχνικής και Ανάπτυξης Προϊόντων της εταιρείας, ήταν απλώς ένα αγόρι που μαζί με τον πατέρα του, Alain, κατασκεύασαν μια «χειμερινή μηχανή BMX» με τιμόνι, σκι και μια πλατφόρμα για να στέκεται ο οδηγός.

Μέχρι το 2002, ο Alain και ο Frédérik είχαν τελειοποιήσει το πρωτότυπο, αυξάνοντας την ευελιξία και τη φινέτσα της χιονομηχανής. Στη συνέχεια συνεργάστηκαν με τον Félix Gauthier, πρόεδρο και ιδρυτή της Cycles Devinci, μιας διεθνούς φήμης εταιρείας ποδηλάτων με έδρα το Saguenay, επίσης στο Κεμπέκ.

Οι Aubut είχαν τώρα μια εγκατεστημένη μονάδα παραγωγής για να βοηθήσουν στην περαιτέρω έρευνα και ανάπτυξη. Σήμερα, 20 χρόνια μετά, το αποτέλεσμα φαίνεται ότι άξιζε την προσπάθεια.

«Ο πατέρας μου και εγώ έχουμε υπέροχες αναμνήσεις από τις πρώτες μας βόλτες στο Widescape στη λίμνη Kenogami το 1998, και όλο τον χρόνο που αφιερώσαμε στην ιδέα και την κατασκευή του», λέει ο νεότερος Aubut. «Έχουμε φτάσει πολύ μακριά από το πρώτο μας πρωτότυπο στο όχημα. Είμαστε πεπεισμένοι ότι οι λάτρεις του off-road θα το υιοθετήσουν άμεσα και ότι η οδηγική εμπειρία, από την αυλή του σπιτιού τους μέχρι τα δάση, θα δημιουργήσει εξαιρετικές ιστορίες για να έχουν να διηγηθούν».

Κατασκευασμένο από αλουμίνιο, το βάρος του Widescape φτάνει λίγο πάνω από τα 90 κιλά. Είναι επίσης σχετικά μικρό σε διαστάσεις, γεγονός που καθιστά εύκολους τους ελιγμούς μέσα από δασικά μονοπάτια αλλά και τη μεταφορά του -δύο Widescape χωρούν άνετα στην καρότσα ενός pick up, για παράδειγμα.

A post shared by Widescape (@gowidescape)

Αυτή η νέα μηχανή χιονιού είναι επίσης πιο φιλική προς το περιβάλλον από το μέσο snowmobile: Ο τετράχρονος κινητήρας 242cc καταναλώνει μόλις τρία λίτρα καυσίμου ανά ώρα λειτουργίας, λειτουργεί σε λιγότερο από 80 dB και αφήνει στενότερο και μικρότερο ίχνος ακόμη και από το μέσο άτομο με σκι.

Με τιμή εκκίνησης περίπου 5.250 δολάρια, μπορείτε πλέον να προπαραγγείλετε το WS250 στον επίσημο ιστότοπο της Widescape.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ