Rye the Lightning: Το νέο rye ουίσκι των Metallica ωρίμαζε «ακούγοντας» τα τραγούδια τους

Μετά την κυκλοφορία του πρώτου Blackened American whiskey, οι Metallica δίνουν στους θαυμαστές ένα encore. Το νέο rye whiskey που μόλις παρουσίασαν ονομάζεται Rye the Lightning, καθώς κατά τη διαδικασία ωρίμανσής του «άκουγε» το LP του souper group «Ride the Lightning».
Rye the Lightning: Το νέο rye ουίσκι των Metallica ωρίμαζε «ακούγοντας» τα τραγούδια τους

Οι βετεράνοι του heavy metal, Metallica, μαζί με τον master distiller των ουίσκι Blackened, Rob Dietrich, αποκάλυψαν μια νέα περιορισμένη έκδοση που ονομάζεται Rye the Lightning. Αν το όνομα σας φαίνεται οικείο, είναι επειδή το ουίσκι σίκαλης άντλησε έμπνευση από το αναγνωρισμένο δεύτερο άλμπουμ του συγκροτήματος «Ride the Lightning».

Διαβάστε ακόμα: Macallan Distil Your World New York - Ένα single malt ουίσκι σε 1.000 φιάλες αφιερωμένο στη Νέα Υόρκη

Η έκδοση, η οποία παράχθηκε από σίκαλη του Κεντάκι, ηλικίας μεταξύ πέντε και οκτώ ετών, πέρασε από διπλό φινίρισμα σε βαρέλια κρασιού Μαδέρα και ρούμι Καραϊβικής, για μια περίοδο από δύο έως 14 εβδομάδες στο καθένα.

Εικόνα

Όπως συμβαίνει και με τα άλλα ουίσκι της σειράς Blackened, η σίκαλη υποβλήθηκε επίσης στην αποκλειστική διαδικασία ενίσχυσης ήχου Black Noise. Με άλλα λόγια, «κατακεραυνώθηκε» με το προαναφερθέν έξι φορές πλατινένιο άλμπουμ του συγκροτήματος ενώ ξεκουραζόταν στα βαρέλια του φινιρίσματος.

Εικόνα

Σύμφωνα με την Blackened, η μουσική των Metallica οδηγεί στην πραγματικότητα σε περισσότερη γεύση και χρώμα. Ουσιαστικά, οι ηχητικές δονήσεις ταρακουνούν τα βαρέλια φινιρίσματος και αυξάνουν την αλληλεπίδραση μεταξύ ξύλου και ουίσκι.

Σύμφωνα επίσης με την εταιρεία, το ποτό διαθέτει νότες από αποξηραμένο σύκο, σανό, πεύκο, κέικ αχλαδιού και ρούμι στη μύτη, μαζί με μέλι τριφυλλιού, μέντα, φλοιό καλαμποκιού, ζαχαροκάλαμο, καρύδι και κανέλα στον ουρανίσκο.

«Λατρεύω τα υψηλά μπαχαρικά και τις γήινες νότες στο αμερικανικό ουίσκι σίκαλης», ανέφερε ο Dietrich. «Ήθελα να παίξω με αυτά τα προφίλ γεύσης φέρνοντας μια συμμετρία λεπτών γευστικών στοιχείων συνδυάζοντας όχι μόνο ένα, αλλά δύο διαφορετικά φινιρίσματα βαρελιού στο ουίσκι, δημιουργώντας μια περίπλοκη ισορροπία γλυκού και αλμυρού».

Εικόνα

Ο Dietrich και οι Metallica δεν «βομβάρδισαν» τη σίκαλη με την αρχική έκδοση του «Ride the Lightning». Για να δώσουν πιο ενισχυμένο παλμό, οι συνεργάτες δημιούργησαν μια λίστα αναπαραγωγής από το σετ του Orion Music Festival των Metallica το 2012 -τη μοναδική φορά που το συγκρότημα έπαιξε ολόκληρο το άλμπουμ ζωντανά.

«Η ατμόσφαιρα από το πλήθος στο πρώτο Orion Music Festival ήταν ηλεκτρισμένη», πρόσθεσε ο μπασίστας του συγκροτήματος Rob Trujillo. «Και είναι πραγματικά υπέροχο που καταφέραμε να συλλάβουμε αυτή την ενέργεια σε αυτήν την κυκλοφορία».

Διαθέσιμο σε επιλεγμένους λιανοπωλητές αλλά και online κάβες, το Rye the Lightning κοστίζει περίπου 70 δολάρια το μπουκάλι. Οι θαυμαστές μπορούν ακόμη και να κατεβάσουν μια ψηφιακή έκδοση της μουσικής λίστας, η οποία περιλαμβάνει επιτυχίες όπως τα σινγκλ «Fade to Black» και «For Whom the Bell Tolls», σαρώνοντας έναν κωδικό QR στην αντίστοιχη ιστοσελίδα της Blackened ή στη συσκευασία του μπουκαλιού.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ