Macallan Distil Your World New York: Ένα single malt ουίσκι σε 1.000 φιάλες αφιερωμένο στη Νέα Υόρκη

Η Macallan μόλις κυκλοφόρησε ένα limited edition single malt ουίσκι εμπνευσμένο από τη γαστρονομική σκηνή της Νέας Υόρκης. Περιορισμένο σε μόλις 1.000 φιάλες, το Distil Your World New York ξεκινά από 4.200 δολάρια για το μπουκάλι των 700 ml.
Macallan Distil Your World New York: Ένα single malt ουίσκι σε 1.000 φιάλες αφιερωμένο στη Νέα Υόρκη

Το σκωτσέζικο αποστακτήριο Macallan μόλις αποκάλυψε ένα περιορισμένης έκδοσης single malt ουίσκι, εμπνευσμένο από τη Νέα Υόρκη. Παρασκευασμένο σε συνεργασία με τους αδερφούς Roca, το Distil Your World New York στοχεύει να συλλάβει την ουσία της πόλης αποτίοντας φόρο τιμής στην εκλεκτική γαστρονομική σκηνή και τη μοναδική αρχιτεκτονική της αμερικανικής μητρόπολης.

Διαβάστε ακόμα: Ο 111 West 57, ο πιο λεπτός ουρανοξύστης του κόσμου, υψώνεται πλέον πάνω από το Central Park

Το νέο single malt βασίζεται στις λεπτές νότες μήλου που είναι ήδη χαρακτηριστικές στα αποστάγματα της Macallan. Έχοντας φιλοξενηθεί σε έξι ευρωπαϊκά και αμερικανικά δρύινα βαρέλια, προσφέρει τη γλύκα της κλασικής αμερικανικής καραμέλας με νότες σοκολάτας και ξηρών καρπών που σίγουρα θα ξυπνήσουν μνήμες από τα καρότσια «Nuts 4 Nuts» που πουλούν καραμελωμένους ξηρούς καρπούς σε όλους τους δρόμους του Μανχάταν. Η αναζωογονητική γεύση εσπεριδοειδών, εν τω μεταξύ, αντιπροσωπεύει τους πανύψηλους ουρανοξύστες της πόλης.

Εικόνα

«Εξετάσαμε πραγματικά τις βασικές γεύσεις της Νέας Υόρκης -γλυκά, βάφλες, φιστίκια, σοκολάτα και πεκάν», δήλωσε η παραγωγός ουίσκι της Macallan, Polly Logan. «Η ακμάζουσα street food σκηνή της πόλης ήταν μια εξαιρετική πηγή έμπνευσης».

Το ίδιο το μπουκάλι, που έχει μπλε πινελιές εμπνευσμένες από το νερό που περιβάλλει τη Νέα Υόρκη, φιλοξενείται σε ένα κομψό κουτί παρουσίασης με χαραγμένο έναν χάρτη της πόλης. Οι συλλέκτες θα λάβουν επίσης ένα βιβλίο που θα παρουσιάζει την έμπνευση για το single malt και όλη τη δουλειά που έγινε για τη δημιουργία του.

Εικόνα

Για όσους δεν τους γνωρίζουν, οι αδερφοί Roca διευθύνουν το εστιατόριο τριών αστέρων Michelin «El Celler de Can Roca» στη Χιρόνα της Ισπανίας. Ο μεγαλύτερος αδερφός Joan Roca είναι ο επικεφαλής σεφ, ο μεσαίος αδερφός Josep Roca είναι ο σομελιέ και ο μικρότερος αδερφός Jordi Roca υπεύθυνος για τα επιδόρπια. Για να αναπτύξει τη νέα έκφραση, ο Joan ταξίδεψε στη Νέα Υόρκη με την Polly Logan της Macallan και συνάντησε τους οραματιστές που πρωταγωνιστούν στην απαράμιλλη δημιουργικότητα της πόλης.

Εικόνα

«Αυτό το έργο είναι ένας φόρος τιμής στους ανθρώπους της Νέας Υόρκης. Στους τολμηρούς, δημιουργικούς και διαφορετικούς χαρακτήρες που συναντήσαμε στην πορεία», προσθέτει η Logan. «Αυτό το ουίσκι είναι τολμηρό, είναι ζωηρό και αναζωογονητικό – ακριβώς όπως ο καθένας από αυτούς».

Η όλη διαδικασία έχει αποτυπωθεί και σε ένα νέο ντοκιμαντέρ. Το video σηματοδοτεί στην πραγματικότητα το τέταρτο επεισόδιο της σειράς Distil Your World, στην οποία η Macallan και οι αδερφοί Roca εξερευνούν διάσημες περιοχές σε όλο τον κόσμο. Η Σκωτία, η Χερέθ και το Λονδίνο έχουν ήδη καλυφθεί, με αντίστοιχα ουίσκι που κυκλοφόρησαν προς τιμήν κάθε προορισμού.

Επιπροσθέτως, οι αδερφοί Roca δημιούργησαν και ένα μενού εμπνευσμένο από τη Νέα Υόρκη στο εστιατόριό τους στην Ισπανία, τα οποίο έχει αναδειχθεί δύο φορές ως καλύτερο εστιατόριο στον κόσμο. Τα κυριότερα σημεία περιλαμβάνουν βάφλες με πατέ κοτόπουλου, παγωμένη και καπνιστή strip steak και φυσικά ένα μήλο γεμάτο καραμέλα. Τα πιάτα παρουσιάζονται επίσης στο βιβλίο που συνοδεύει το σκωτσέζικο single malt.

Περιορισμένο σε μόλις 1.000 φιάλες, το The Macallan Distil Your World New York είναι διαθέσιμο από τον Απρίλιο σε επιλεγμένες κάβες. Το μπουκάλι των 700 ml κοστίζει περίπου 4.200 δολάρια (3.900 ευρώ περίπου), ενώ η έκδοση των 750 ml ανεβαίνει στα 4.500 δολάρια(4.160 ευρώ περίπου).

Περισσότερες πληροφορίες για το The Macallan Distil Your World New York single malt ουίσκι μπορείτε να βρείτε στην αντίστοιχη ιστοσελίδα της Macallan.