Arden Indoor Pellet Smoker: Ένα καπνιστήρι pellet σαν φούρνος μικροκυμάτων για barbecue μέσα στην κουζίνα σας

Τα καπνιστήρια με pellet κάνουν δυναμική είσοδο στο ελληνικό προσκήνιο του barbecue, δίπλα στις ψησταριές γκαζιού ή κάρβουνου. Θέλοντας να μεταφέρει τη γευστική πανδαισία του καπνίσματος από την αυλή στο εσωτερικό της κουζίνας, η First Build αποκάλυψε το Arden Indoor Pellet Smoker, ένα καπνιστήρι pellet με διαστάσεις και λειτουργικότητα ενός φούρνου μικροκυμάτων.
Arden Indoor Pellet Smoker: Ένα καπνιστήρι pellet σαν φούρνος μικροκυμάτων για barbecue μέσα στην κουζίνα σας

Στην Ελλάδα, η αγάπη για το barbecue δεν χωράει αμφισβήτηση. Μια ψησταριά υπάρχει σε ετοιμότητα σε κάθε σχεδόν σπίτι. Από εκεί και πέρα βέβαια, κάθε ψήστης έχει την άποψή του, με κορυφαίο debate μεταξύ της κοινότητας το αν οι ψησταριές με κάρβουνο είναι καλύτερες από εκείνες με γκάζι.

Διαβάστε ακόμα: Broil King Regal 500 - Η ψησταριά-καπνιστήρι με pellet για barbecue εκτός συναγωνισμού

Ωστόσο κι εδώ υπάρχει ένα σημείο που όλοι συμφωνούν. Είτε μιλάμε για κοτόπουλο, είτε για prime ribs, η καλύτερη μέθοδος είναι το αργό ψήσιμο σε καπνιστήρι. Στην Ελλάδα βέβαια αυτού του είδους οι συσκευές δεν είναι ιδιαίτερα διαδεδομένες. Ογκώδεις και βαριές, κατάλληλες για αργό μαγείρεμα που απαιτεί προετοιμασία και ώρες, είναι απαγορευτικές, τουλάχιστον για εκείνους που δεν έχουν ούτε το χώρο για να τις τοποθετήσουν ούτε το χρόνο για να τις αξιοποιήσουν κατάλληλα.

Προσπαθώντας να δώσει λύση σ’ αυτόν το γρίφο και να μεταφέρει αυτήν την απολαυστική ιεροτελεστία με πρωτοποριακή ευκολία από την αυλή στον πάγκο της κουζίνας σας, η First Build αποκάλυψε το Arden: ένα καπνιστήρι pellet που έχει τις διαστάσεις και τη λειτουργικότητα ενός φούρνου μικροκυμάτων.

Το Arden λειτουργεί με ελάχιστα και απλά βήματα. Ξεκινάτε με το γέμισμα του δίσκου νερού του, γεμίζετε το θάλαμο pellet με όποια σφαιρίδια καπνίσματος προτιμάτε, επιλέγετε τη θερμοκρασία, τοποθετείτε ό,τι θέλετε να μαγειρέψετε και το αφήνετε να λειτουργήσει.

Εικόνα

Η τεχνολογία του Arden είναι ικανή να παρέχει παραγωγή φρέσκου καπνού, τέλειο έλεγχο θερμοκρασίας και μια μοναδική μέθοδο εξάλειψης καπνού χωρίς αερισμό που διατηρεί τη γεύση του τελικού προϊόντος όπως ακριβώς αν το ψήνατε σε παραδοσιακό καπνιστήρι. Είτε μιλάμε για κρέατα, λαχανικά ή ακόμα και για μια ποικιλία από καρυκεύματα στα οποία θέλετε να δώσετε μια καπνιστή εσάνς, δεν υπάρχει κάτι που να μην μπορείτε να φτιάξετε.

Χάρη στον εντυπωσιακά μικρό όγκο του, το Arden είναι κατασκευασμένο για να χωράει κάτω από τα ντουλάπια ή οπουδήποτε αλλού προτιμάτε, καθώς ένα σετ ενσωματωμένων λαβών κάνουν αυτή τη συσκευή κουζίνας ακόμα πιο φιλική προς το χρήστη.

Με διαστάσεις 40x40 εκατοστά, το Arden Indoor Pellet Smoker μπορεί να είναι ελαφρώς μεγαλύτερο από το φούρνο μικροκυμάτων που χρησιμοποιείτε καθημερινά. Το καινοτόμο gadget της First Build, αφού ξεπέρασε κατά 607% τον στόχο των 91.967 ευρώ στην crowdfunding πλατφόρμα καινοτομίας Indiegogo (απομένουν ελάχιστες ημέρες για τη λήξη χρηματοδότησης), πρόκειται να βγει στην αγορά σε ελάχιστο χρόνο.

Το Arden Indoor Pellet Smoker αναμένεται να κυκλοφορήσει τον ερχόμενο Αύγουστο και είναι προς το παρόν διαθέσιμο στην ιστοσελίδα της Indiegogo από 559 ευρώ, ως μέρος μιας ειδικής προσφοράς για τις πρώτες παραγγελίες.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ