2022 FIFA World Cup: 100 νέα ξενοδοχεία και απόλυτη χλιδή ετοιμάζει το Κατάρ για το Παγκόσμιο Κύπελλο

Ήδη γνωστό για τα πολυτελή ξενοδοχεία κατά μήκος του Περσικού Κόλπου, το Κατάρ κερδίζει ήδη τις εντυπώσεις, καθώς ετοιμάζεται να υποδεχθεί τους αγώνες του 2022 FIFA World Cup μεταξύ 21 Νοεμβρίου και 18 Δεκεμβρίου 2022. Εκτός από τα στάδια των αγώνων, πλήθος πολυτελών ξενοδοχείων και υποδομών φιλοξενίας βρίσκονται ήδη κοντά στην ολοκλήρωσή τους.
2022 FIFA World Cup: 100 νέα ξενοδοχεία και απόλυτη χλιδή ετοιμάζει το Κατάρ για το Παγκόσμιο Κύπελλο

Τέταρτη πλουσιότερη χώρα στον κόσμο, το Κατάρ σχεδιάζει να ανοίξει περισσότερα από 100 ξενοδοχεία και κατοικίες για να καλύψει αφενός την αναμενόμενη ζήτηση, αλλά και αφετέρου να εξυπηρετήσει το σχέδιό της για προώθηση του τουρισμού. Το 2022 FIFA World Cup αναμένεται να προσελκύσει σχεδόν 1,5 εκατομμύριο επισκέπτες ενώ η οικονομική δραστηριότητα από τη διοργάνωση αποτιμάται σε 20 δισ. δολάρια περίπου.

Διαβάστε ακόμα: 2022 FIFA World Cup - Το Κατάρ μόλις έφτιαξε ένα στάδιο από containers που αποσυναρμολογείται

Η Qatar Airways θα παίξει αναμφίβολα σημαντικό ρόλο στην προσέλκυση επισκεπτών στη χώρα. Η αεροπορική εταιρεία πραγματοποίησε την πρώτη πτήση πλήρως εμβολιασμένων επιβατών στον κόσμο τον Απρίλιο του 2021 και είναι γνωστή για τα υψηλά επίπεδα εξυπηρέτησης που προσφέρει στους πελάτες της. Μάλιστα για να διαφημίσει το παγκόσμιο αθλητικό γεγονός έχει ζωγραφίσει ακόμη και τα αεροπλάνα της. Να σημειωθεί επίσης ότι οι επισκέπτες από 95 χώρες μπορούν να εισέλθουν στο Κατάρ χωρίς βίζα.

Εικόνα
Η Q-Suite στην business class της Qatar Airways (Πηγή:  Qatar Airways/Facebook)

Το Κατάρ έχει ήδη εντάξει στο πορτφόλιό του πλήθος τουριστικών στόχων, όπως προγράμματα με σπα, οικογενειακά ταξίδια, ρομαντικές αποδράσεις Σαββατοκύριακου αλλά και πολιτιστικό τουρισμό. Το 2019, η χώρα άνοιξε το Εθνικό Μουσείο του Κατάρ, σχεδιασμένο από τον Γάλλο αρχιτέκτονα Jean Nouvel, και επεκτείνει πλέον ένα δημόσιο πρόγραμμα τέχνης σε όλη την πόλη. Σε μια προσπάθεια να θεωρηθεί «Μέκκα της Τέχνης», τεράστια γλυπτά, αγάλματα και έργα τέχνης στήνονται σε όλη την πόλη, προσελκύοντας το ενδιαφέρον του διεθνούς Τύπου.

Εικόνα
Tο Εθνικό Μουσείο του Κατάρ, σχεδιασμένο από τον Γάλλο αρχιτέκτονα Jean Nouvel (Πηγή: Shutterstock)

Για να καλύψουν την προσωρινή αύξηση των επισκεπτών για το Παγκόσμιο Κύπελλο, 16 κρουαζιερόπλοια θα λειτουργήσουν ως πλωτά ξενοδοχεία, δίνοντας ώθηση στον τομέα της φιλοξενίας. Σύμφωνα με το Qatar Turism, αναμένονται επίσης πολλοί οπαδοί και επισκέπτες που θα φτάνουν στη χώρα για ημερήσιες εκδρομές, συνδυάζοντας το ματς που θέλουν να παρακολουθήσουν με επισκέψεις σε πολιτιστικά αξιοθέατα.

Εικόνα
16 κρουαζιερόπλοια θα λειτουργήσουν ως πλωτά ξενοδοχεία για να καλύψουν τις ανάγκες φιλοξενίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο (Πηγή: Shutterstock)

Μετά τους αγώνες, ορισμένα από τα νεόδμητα γήπεδα θα αποσυναρμολογηθούν ή θα επαναχρησιμοποιηθούν ως χώροι ψυχαγωγίας ή συναυλιών. Σε μια προσπάθεια προώθησης της βιωσιμότητας, η χώρα σχεδιάζει να στείλει επίσης πολλά από τα υλικά και τα κύρια εξαρτήματα των σταδίων σε χώρες του Τρίτου Κόσμου που αναζητούν υποστήριξη στην κατασκευή των δικών τους αθλητικών εγκαταστάσεων.

Εικόνα
To Stadium 974 είναι κατασκευασμένο από containers και αναμένεται να αποσυναρμολογηθεί και να συναρμολογηθεί εκ νέου σε διαφορετική τοποθεσία μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου (Πηγή: Fenwick Iribarren)

Επίσης, στα σκαριά είναι και ένας νέος τερματικός σταθμός κρουαζιερόπλοιων που θα εγκαινιαστεί αργότερα φέτος, καθώς και το έργο West Bay North Beach που θα δημιουργήσει έξι νέες παραλίες για τους παραθεριστές. Σ’ αυτές θα περιλαμβάνονται εστιατόρια, ποδηλατόδρομοι και 35 μονοπάτια αφιερωμένα σε άτομα με ειδικές ανάγκες.

Για να πάρετε μια γεύση για το τι ετοιμάζεται στο Κατάρ στον τομέα της φιλοξενίας, ρίξτε μια ματιά σε μερικά χαρακτηριστικά νέα ξενοδοχεία που βρίσκονται ήδη σε τελικό στάδιο κατασκευής και διαθέτουν την πολυτέλεια για την οποία φημίζονται οι οικοδεσπότες του 2022 FIFA World Cup.

Banyan Tree Doha

Εικόνα

Ως το πρώτο ακίνητο Banyan Tree που διαχειρίζεται η γαλλική πολυεθνική εταιρεία φιλοξενίας Accor στη Μέση Ανατολή, το πολυώροφο Banyan Tree Doha θα είναι σίγουρα δημοφιλές στους οπαδούς του ποδοσφαίρου. Είναι το πλησιέστερο ξενοδοχείο στη μεγαλύτερη περιοχή «fan zone» και έχει θέα σε πέντε από τα γήπεδα όπου θα πραγματοποιηθούν αγώνες.

Tα μενού των εστιατορίων του καλύπτουν όλο τον κόσμο, με επιλογές όπως ινδική, ταϊλανδέζικη και ιταλική κουζίνα. Το Vertigo lounge and bar στον τελευταίο όροφο είναι αξιοθαύμαστο, διαθέτει θέα 360 μοιρών στην πόλη και γίνεται ήδη hot spot. Το κατάλυμα θα συμμετάσχει στο πρόγραμμα πίστης All Live Limitless (ALL) επιτρέποντας στους επισκέπτες να κερδίσουν και να εξαργυρώσουν πόντους κατά τη διάρκεια της διαμονής τους.

Fairmont & Raffles Lusail Hotel & Residences

Εικόνα

Το ξενοδοχειακό συγκρότημα της Accor θα βρίσκεται στο πιο εμβληματικό νέο κτίριο της πόλης, το Katara Towers. Σχεδιασμένο για να μοιάζει με τα διασταυρωμένα ξίφη του εθνικού συμβόλου του Κατάρ, το παραθαλάσσιο ορόσημο θα περιλαμβάνει τα πολυτελή ξενοδοχεία Fairmont και Raffles που καταλαμβάνουν και τις δύο πλευρές του κτιρίου. Και οι δύο φίρμες θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα All Live Limitless, ενώ όλα τα δωμάτια και οι σουίτες τους έχουν εκπληκτική θέα στη θάλασσα και το αστικό τοπίο.

Pullman Doha West Bay

Εικόνα

Με έναν συνδυασμό καταλυμάτων και κατοικιών με service, τα οποία διαθέτουν από ένα έως τρία υπνοδωμάτια για μακροχρόνιες διαμονές, πρόκειται για μία ακόμη επωνυμία που διαχειρίζεται η Accor. Το ακίνητο αποτελεί μέρος του ομίλου Pullman, ο οποίος δίνει ιδιαίτερη έμφαση σε συνέδρια και εκδηλώσεις. Το Pullman Doha West Bay βρίσκεται σε απόσταση περιπάτου από το Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο της Ντόχα, στοιχείο που αναμένεται να προσελκύσει πελάτες από επιχειρήσεις.

Dream Doha

Εικόνα

Στην περιοχή Najma, το νέο Dream Doha θα διαθέτει 265 δωμάτια και σουίτες και περίπου 30 ιδιωτικές κατοικίες. Μια ποικιλία από υψηλού επιπέδου επιλογές για φαγητό και νυχτερινή ζωή θα το κάνουν έναν δημοφιλή προορισμό τόσο για τους επισκέπτες όσο και για τους ντόπιους. Το ακίνητο θα είναι η ναυαρχίδα του Dream Hotel Group, που περιλαμβάνει επίσης τα ξενοδοχεία The Chatwal και Unscripted Hotels, στη Μέση Ανατολή.

St. Regis Marsa Arabia Island, The Pearl-Qatar

Εικόνα

Το The Pearl-Qatar βρίσκεται στη διάσημη, τεχνητή συνοικία The Pearl της πόλης, στο νησί St. Regis Marsa Arabia, και θα περιλαμβάνει 87 οικιστικές μονάδες ιδανικές για οικογένειες ή επισκέπτες μακράς διαμονής που αναζητούν πολυτέλεια. Η αραβική εσωτερική διακόσμηση κυριαρχεί στους κοινόχρηστους χώρους και τα καταλύματα. Οι επισκέπτες θα απολαμβάνουν πρόσβαση σε οκτώ πισίνες, πολλές επιλογές για φαγητό και ένα παιδικό κλαμπ. Με τη διαμονή τους θα μπορούν επίσης να κερδίσουν και να εξαργυρώσουν πόντους στο πρόγραμμα Marriott Bonvoy.

Le Royal Meridien Doha

Εικόνα

Στο Lusail, τη νεοσυσταθείσα πόλη βόρεια της Ντόχα, το συγκρότημα θα έρθει να προστεθεί σε πολλά άλλα νέα ξενοδοχεία στην περιοχή που προσελκύει τουρίστες και επαγγελματίες ταξιδιώτες. Το Lusail είναι επίσης μια δημοφιλής οικιστική συνοικία για ντόπιους και ομογενείς, που αποτελείται από τέσσερα νησιά, πολυάριθμες περιοχές ψυχαγωγίας και εμπορικές συνοικίες μικτής χρήσης με πολλά υπέροχα εστιατόρια και καταστήματα.

Το Le Royal Meridien Doha, μέρος του χαρτοφυλακίου Marriott Bonvoy, θα ανοίξει αυτόν τον μήνα με σχεδόν 400 δωμάτια και πολλές επιλογές για φαγητό. Το ξενοδοχείο θα συνδέεται με τα δεκάδες πολυτελή καταστήματα στο παρακείμενο εμπορικό κέντρο Place Vendôme.

Rosewood Doha

Εικόνα

Τα νέα Rosewood Doha και Rosewood Residences Doha αποτελούν επίσης μέρος της ανάπτυξης της Lusail City. Ο σχεδιασμός του ξενοδοχείου είναι εμπνευσμένος από τα υποβρύχια κοράλλια που περιβάλλουν το Κατάρ και θα διαθέτει δωμάτια, διαμερίσματα με υπηρεσία καθαρισμού και ιδιωτικές κατοικίες. Θα υπάρχουν οκτώ σημεία πώλησης τροφίμων και ποτών, συμπεριλαμβανομένου ενός cigar lounge και τριών ειδικών εστιατορίων.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ