Breitling Navitimer: Το ρολόι χρονογράφος που άλλαξε την αεροπλοΐα γιορτάζει 70 χρόνια με μια ανανεωμένη σειρά

Για 70 χρόνια, το Navitimer, το θρυλικό αυθεντικό ρολόι πιλότου της Breitling, ήταν εξίσου αγαπητό τόσο στους αεροπόρους όσο και στους πρωτοπόρους του στυλ. Για να γιορτάσει την επέτειο, η ελβετική φίρμα αποκαλύπτει τώρα μια νέα επανασχεδιασμένη συλλογή με τολμηρά χρώματα, βελτιωμένο στυλ και αυθεντικό πνεύμα πρωτοπορίας.
Breitling Navitimer: Το ρολόι χρονογράφος που άλλαξε την αεροπλοΐα γιορτάζει 70 χρόνια με μια ανανεωμένη σειρά

Η ελβετική ωρολογοποιία Breitling κυκλοφόρησε για πρώτη φορά τον χρονογράφο το 1952, ακριβώς στο απόγειο της μεταπολεμικής έκρηξης της αεροπορίας. Το θρυλικό ρολόι κατασκευάστηκε για πιλότους και ήταν εξοπλισμένο με έναν επιπλέον μετρητή στην κυλιόμενη στεφάνη του, που επέτρεπε στους χρήστες τους να κάνουν όλους τους υπολογισμούς πτήσης.

Διαβάστε ακόμα: Cristiano Ronaldo - Παρήγγειλε ρολόι 1 εκατ. δολαρίων για να ταιριάζει με την Bugatti Chiron του

Δύο χρόνια αργότερα, η Ένωση Ιδιοκτητών και Πιλότων Αεροσκαφών ονόμασε το σχέδιο ως το επίσημο ρολόι της, η Breitling σφράγισε το φτερωτό λογότυπο του οργανισμού στο καντράν του ρολογιού και από το 1959 άρχισε να το αποκαλεί Navitimer (χρονομετρητής πλοήγησης).

Τώρα, 70 χρόνια μετά, η ελβετική φίρμα ρολογιών πολυτελείας αποκαλύπτει ένα επανασχεδιασμένο Navitimer για μια νέα εποχή. Η νέα συλλογή αποτελείται από ένα ευρύ φάσμα παραλλαγών, με τρία διαφορετικά μεγέθη κάσας σε όλη τη γκάμα: 46mm, 43mm και 41mm.

Οι κάσες διατίθενται σε επιλογές από ανοξείδωτο ατσάλι ή συμπαγή κόκκινο χρυσό 18 καρατίων, είτε με λουριά από δέρμα αλιγάτορα είτε με μπρασελέ από ανοξείδωτο ατσάλι επτά συνδέσμων. Τα νέα Navitimer είναι επίσης αδιάβροχα έως και 3 bar.

Εικόνα

Εξακολουθώντας να περιέχει τον μετρητή του εμβληματικού ρολογιού, τους δείκτες μπαστούνι, τους τρεις μετρητές χρονογράφου και τη γενναιόδωρη οδοντωτή στεφάνη, το Navitimer 2022 έχει πιο κομψή και πιο εκσυγχρονισμένη εμφάνιση. Με μια σειρά από σύγχρονες επιλογές καντράν σε διάφορες αποχρώσεις του μπλε, του πράσινου και του χαλκού εκτός από πιο παραδοσιακές παραλλαγές λευκών και μαύρων ο νέος χαρακτήρας του Navitimer διαφαίνεται ξεκάθαρα.

Το παράθυρο της ημερομηνίας έχει μετακινηθεί στις έξι η ώρα και είναι χρωματικά αντιστοιχισμένο με το υπο-μητρώο στο οποίο βρίσκεται. Η περιστρεφόμενη στεφάνη ολίσθησης έχει πεπλατυνθεί, γεγονός που, μαζί με το θολωτό κρύσταλλο, επιτρέπει στο ρολόι να φαίνεται πολύ πιο συμπαγές.

Ο ρότορας έχει επίσης ελαχιστοποιηθεί, επιτρέποντας καλύτερη θέαση του όμορφα διακοσμημένου, πιστοποιημένου από την COSC, μηχανισμού Breitling Manufacture Caliber 01 αυτόματης κίνησης μέσα από την πλάτη της κάσας που είναι κατασκευασμένη από ζαφείρι.

Εικόνα

Ωστόσο, το νέο Navitimer δεν είναι απλώς μια άσκηση νεωτερισμού. Είναι επίσης και μια νοσταλγική ματιά στο παρελθόν, με το λογότυπο των φτερών AOPA να επιστρέφει στο καντράν στη θέση 12 η ώρα.

Διαθέσιμη τώρα μέσω του ηλεκτρονικού καταστήματος της Breitling, η συλλογή Navitimer 2022 ξεκινά από 7.700 ευρώ για την έκδοση 41 χιλιοστών από χάλυβα με δερμάτινο λουράκι.