Βλαντιμίρ Πούτιν: Προωθεί τον πόλεμο στην Ουκρανία φορώντας μπουφάν Loro Piana 14.000 δολαρίων

Με μπουφάν της ιταλικής φίρμας Loro Piana, αξίας 14.000 ευρώ εμφανίστηκε ο Βλαντιμίρ Πούτιν την περασμένη εβδομάδα στην Κριμαία. Γνωστός για την προτίμησή του στην ιταλική μόδα αλλά και τα πολυτελή αξεσουάρ, ο Ρώσος πρόεδρος δεν φαίνεται να κάνει εκπτώσεις στο στυλ του την ώρα που η Ουκρανία ισοπεδώνεται και το ρούβλι καταρρέει.
Βλαντιμίρ Πούτιν: Προωθεί τον πόλεμο στην Ουκρανία φορώντας μπουφάν Loro Piana 14.000 δολαρίων

Ενώ οι Ρώσοι βλέπουν τον πλούτο τους να εξανεμίζεται καθώς το ρούβλι καταρρέει, τα μεγάλα διεθνή brands εγκαταλείπουν τη χώρα, και ο ρωσικός στρατός ισοπεδώνει την Ουκρανία, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δεν διστάζει να επιδεικνύει την πολυτελή γκαρνταρόμπα του.

Διαβάστε ακόμα: Vladimir Putin - Το superyacht των 100 εκατ. δολαρίων που ο Ρώσος πρόεδρος θέλει να κρατήσει κρυφό

Ο Πούτιν παρευρέθηκε σε πολιτική συγκέντρωση την περασμένη εβδομάδα για τον εορτασμό της εισβολής της Ρωσίας στην Κριμαία, το 2014, φορώντας ένα πουπουλένιο jacket που φαίνεται να είναι της φίρμας Loro Piana και που πωλείται για σχεδόν 14.000 δολάρια. «Δεν είχαμε τέτοια ενότητα για πολύ καιρό», είπε σε ένα πλήθος που ζητωκραύγαζε.

Ο Πούτιν φαίνεται ότι είναι φαν της ιταλικής δεξιοτεχνίας αλλά και του συγκεκριμένου ιταλικού brabnd, καθώς και στο παρελθόν είχε εντοπιστεί να φοράει με ένα παντελόνι jogger από κασμίρι και μετάξι της Loro Piana, αξίας 1.425 δολαρίων.

Έχει επίσης φορέσει ρούχα από την Kiton και την Brioni (τα κοστούμια και των δύο ξεκινούν από χιλιάδες δολάρια και ανεβαίνουν σε πενταψήφια νούμερα). Στα αξεσουάρ, στρέφεται συχνά σε γραβάτες Valentino και παπούτσια Ferragamo αλλά διαθέτει και κάποια περιστασιακά ζευγάρια από τον Βρετανό υποδηματοποιό John Lobb.

Έχει επίσης καταγραφεί όλα αυτά τα χρόνια να φοράει μια σειρά από σπάνια και πολύτιμα ρολόγια, συμπεριλαμβανομένων κομματιών από τους Patek Philippe, A. Lange & Sohne, Breguet και Blancpain. Το 2017, ο Πούτιν φέρεται να πούλησε σε δημοπρασία το Patek Philippe 5208P του, το οποίο είναι διαθέσιμο μόνο κατά παραγγελία σε VIP πελάτες, για 1,2 εκατ. δολάρια.

Εικόνα
To Patek Philippe 5208P του Βλαντιμίρ Πούτιν δημοπρατήθηκε το 2017 από την Monaco Legend Auctions για 1,2 εκατ. δολάρια (Πηγή: Monaco Legend Auctions)

Να σημειωθεί ότι ο επίσημος ετήσιος μισθός του Ρώσου προέδρου ανέρχεται στα 3.661.765 ρούβλια. Το ποσό ισοδυναμούσε με περίπου 115.000 δολάρια πριν από τον πόλεμο, αλλά λόγω της κατάρρευσης του ρωσικού εθνικού νομίσματος ισοδυναμεί τώρα με 34.450 δολάρια.

Είναι επίσης γνωστό ότι ο Πούτιν χάρισε μερικά από τα ρολόγια πολυτελείας του, συμπεριλαμβανομένου ενός Blancpain αξίας περίπου 10.500 δολαρίων που αφαίρεσε από τον καρπό του για να το δωρίσει σε ένα αγόρι από τη Σιβηρία, το 2009. Την ίδια χρονιά, έδωσε επίσης ένα παρόμοιο ρολόι σε έναν εργάτη κατά τη διάρκεια επίσκεψής τους σε ένα εργοστάσιο.

Η πολυτελής γκαρνταρόμπα του Πούτιν έρχεται σε αντίθεση με την ταπεινή ενδυμασία του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Από την έναρξη του πολέμου, ο Ζελένσκι εμφανίζεται συχνά με στρατιωτικό πράσινο μπλουζάκι, ακόμη και στις τηλεδιασκέψεις με πολιτικούς αρχηγούς διαφόρων χωρών.

Ωστόσο, απ' ό,τι φαίνεται δεν επικροτούν όλοι τις επιλογές μόδας του. Ο οικονομολόγος Peter Schiff προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης επειδή επέκρινε την εμφάνιση του Ζελένσκι όταν ο Ουκρανός ηγέτης μίλησε στο Κογκρέσο των ΗΠΑ.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ