Triumph x Breitling: Μια μοτοσικλέτα κι ένα ρολόι στo limited edition πακέτο της χρονιάς

Triumph και Breitling κάνουν το ντεμπούτο της συνεργασίας τους, παρουσιάζοντας τον δίδυμο καρπό μιας κοινής τους αγάπης: τις περιορισμένες εκδόσεις της μοτοσικλέτας Triumph Speed ​​Twin Breitling Edition και του χρονογράφου Breitling Top Time Triumph, εμπνευσμένων από την κουλτούρα των café-racer της δεκαετίας του 1960
Triumph x Breitling: Μια μοτοσικλέτα κι ένα ρολόι στo limited edition πακέτο της χρονιάς

Με ένα πλήθος ρολογιών να αποδεικνύουν την αγάπη της για τη δεξιοτεχνία, τη μηχανική και την ισορροπία design και λειτουργικότητας, η Breitling είχε επίσης δείξει από καιρό μια πραγματική έλξη για τις μοτοσικλέτες.

Διαβάστε ακόμα: REC TTT Great Escape - Ένα ρολόι με εξαρτήματα από την Triumph μοτοσικλέτα του Steve McQueen στο «Great Escape»

Έχοντας ανακοινώσει την κοινή προσπάθεια με την Triumph Motorcycles το καλοκαίρι του 2021, η ελβετική ωρολογοποιία αποκάλυψε τώρα την πρώτη της επίσημη συνεργασία με τη βρετανική φίρμα: μια περιορισμένης έκδοσης μοτοσικλέτα Speed ​​Twin η οποία συνοδεύεται από ένα επίσης limited edition χρονογράφο.

Ακολουθώντας τις προηγούμενες συνεργασίες της Breitling με τις εταιρείες Norton και Deus Ex Machina, αυτή η περιορισμένη έκδοση της Bonneville βασίζεται στο τελευταίο Speed ​​Twin της Triumph, αν και διαθέτει μια σειρά από αναβαθμισμένα εξαρτήματα και ειδικές λεπτομέρειες για το συγκεκριμένο μοντέλο.

Εικόνα

Η μοτοσικλέτα έρχεται με «μανδύα» Polychromatic Blue, με ζωγραφισμένα στο χέρι λογότυπα Breitling, εμπνευσμένα από τα μπλε καντράν στους χρονογράφους Breitling της δεκαετίας του 1950 αλλά και την μπλε Triumph Thunderbird 6T που οδήγησε περίφημα ο Marlon Brando στην ταινία «The Wild One» του 1953.

Εικόνα

Διατηρώντας τον παράλληλο διπλό κινητήρα 1.200 cc της κανονικής έκδοσης 99 ίππων, η Breitling Speed ​​Twin διαθέτει επίσης μαύρο προβολέα και πλαϊνά πάνελ, πλήρως ρυθμιζόμενα πίσω αμορτισέρ υψηλότερων προδιαγραφών Öhlins piggy με γυαλιστερά μαύρα ελατήρια.

Εικόνα

Το λογότυπο της Breitling φιγουράρει επίσης στα καλύμματα συμπλέκτη και γεννήτριας από σκούρο ανοδιωμένο αλουμίνιο. Επίσης, στο αποκλειστικό διάτρητο μαύρο δερμάτινο κάθισμα με γκρι ραφές διακρίνεται κεντημένο το λογότυπο «B», ενώ μια προσαρμοσμένη διάταξη οργάνων σχεδιάστηκε σε συνεργασία με την Breitling και εμπνέεται από το ρολόι περιορισμένης έκδοσης της συνεργασίας.

Εικόνα

Παράλληλα με τη Speed ​​Twin με τις προδιαγραφές Breitling, η συνεργασία έχει επίσης να παρουσιάσει δύο περιορισμένης έκδοσης Breitling Top Time Triumph μπλε χρονογράφους, ο ένας με εξατομικευμένο σειριακό αριθμό στην πλάτη που ταιριάζει με εκείνον της μοτοσικλέτας, καθώς θα είναι διαθέσιμος αποκλειστικά στους αγοραστές της Speed ​​Twin, ενώ ο άλλος, επίσης περιορισμένης έκδοσης, θα απευθύνεται στο ευρύ κοινό.

A post shared by BREITLING (@breitling)

Τα χαρακτηριστικά των χρονογράφων με διάμετρο 41 mm, περιλαμβάνουν λουράκι από δέρμα μοσχαριού με αγωνιστικό θέμα που αναδεικνύει τη λάμψη της κάσας και του καντράν. Τα λογότυπα Breitling και Triumph διακρίνοντα στις 12 και 6 η ώρα ενώ τα υπερμεγέθη ωστήρια επιτρέπουν τον εύκολο έλεγχο των λειτουργιών διακοπής-εκκίνησης και επαναφοράς του χρονογράφου. και μια κλίμακα ταχυμέτρου υψηλής αντίθεσης που παρέχει σαφή αναγνωσιμότητα των μετρήσεων ταχύτητας.

Εικόνα

Τα ρολόγια τροφοδοτούνται από τον Breitling Caliber 23, έναν πιστοποιημένο από την COSC μηχανισμό κίνησης, με απόθεμα ισχύος περίπου 48 ωρών. Τέλος ένα ακόμα ενδιαφέρον χαρακτηριστικό που θα λατρέψουν οι συλλέκτες είναι το λεπτομερές σχέδιο του παράλληλου δίδυμου κινητήρα της Triumph που είναι χαραγμένο στην πλάτη της κάσας.

Εικόνα

«Η κληρονομιά της Triumph και η μοντέρνα ρετρό αισθητική είναι μόνο δύο από τα πολλά κοινά πράγματα που έχουμε», δήλωσε ο Georges Kern, Διευθύνων Σύμβουλος της Breitling. Από τη μεριά της Triumph, ο Διευθύνων Σύμβουλος, Nick Bloor, ανέφερε: «Αυτή η συνεργασία γεννιέται από μια κοινή φιλοσοφία τολμηρού και πρωτότυπου σχεδιασμού. Το Top Time Triumph συνδυάζει αυτό το ασυμβίβαστο στυλ και δεξιοτεχνία».

Εικόνα

Η 2023 Triumph Speed ​​Twin Breitling Edition θα περιοριστεί σε μόνο 270 μονάδες παγκοσμίως - με τον αριθμό παραγωγής να είναι ένα νεύμα στον παράλληλο δίδυμο κινητήρα 270 μοιρών του Speed ​​Twin- και θα έχει τιμή γύρω στα 19.000 ευρώ.

Εικόνα

Εκτός από έναν ατομικά αριθμημένο σφιγκτήρα τιμονιού, και τον χρονογράφο Breitling Top Time Triumph, κάθε μονάδα της limited edition μοτοσικλέτας θα συνοδεύεται επίσης με ένα πιστοποιητικό γνησιότητας υπογεγραμμένο από τους CEO της Triumph και της Breitling. Για εκείνους που θέλουν να αποκτήσουν μόνο τον περιορισμένης έκδοσης χρονογράφο Breitling Top Time Triumph, η τιμή του σύμφωνα με το επίσημο website της Breitling κυμαίνεται στα 5.290 ευρώ.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ