REC TTT Great Escape: Ένα ρολόι με εξαρτήματα από την Triumph μοτοσικλέτα του Steve McQueen στο «Great Escape»

Το ρολόι TTT Great Escape της ελβετικής ορολογοποιίας REC υπόσχεται να σας κάνει να νιώθετε σαν τον Steve McQueen, καθώς είναι κατασκευασμένο από εξαρτήματα της μοτοσικλέτας Triumph TR6 Trophy 650cc του 1962 που χρησιμοποιήθηκε στην κλασική κινηματογραφική ταινία «The Great Escape». 
REC TTT Great Escape: Ένα ρολόι με εξαρτήματα από την Triumph μοτοσικλέτα του Steve McQueen στο «Great Escape»

Πριν την αγορά ενός πολυτελούς ρολογιού υπάρχουν πολλοί παράγοντες που πρέπει κανείς να λάβει υπόψη, με ποιο βασικούς την ποιοτική κατασκευή και την αυτόματη κίνηση.

Διαβάστε ακόμα: Ποια είναι και πόσο κοστίζουν τα ρολόγια του James Bond στο No Time to Die

Όσον αφορά στο πρώτο, η ελβετική κατασκευή δεν απογοήτευσε ποτέ κανέναν. Και πέρα από τις διάσημες ωρολογοποιίες που αποτελούν τα «βαριά χαρτιά» της βιομηχανίας, υπάρχουν κι άλλες που μπορεί να ανταγωνίζονται σε ποιότητα τους κολοσσούς, ίσως όχι όμως και σε χρήματα για marketing.

Εικόνα

Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι η REC. Τα ρολόγια της προσφέρουν συστηματικά όλες τις δυνατότητες που προαναφέραμε, ενώ συχνά ρίχνουν λίγη επιπλέον μαγεία για να κάνουν τα μοντέλα τους –αλλά και εκείνους που το φορούν- να «αισθάνονται» μοναδικά στο είδος τους. Αυτό ακριβώς φαίνεται να έχει κάνει η φίρμα στο νέο REC TTT Great Escape.
Αυτό το ρολόι περιορισμένης έκδοσης, διαθέτει μέρη κατασκευασμένα από υλικά που προήλθαν από τη μοτοσικλέτα Triumph TR6 Trophy 650cc του 1962 που χρησιμοποιήθηκε στην κλασική κινηματογραφική ταινία με τον Steve McQueen, «The Great Escape».

Η θρυλική μοτοσικλέτα παρέμεινε παρατημένη για τέσσερις δεκαετίες σε έναν αχυρώνα προτού την ανακαλύψει ο διάσημος συλλέκτης της Triumph, Dick Shepherd, ο οποίος και την επανέφερε στην παλιά της αίγλη. Ο Shepherd χρησιμοποίησε το 95% των αρχικών εξαρτημάτων της μοτοσικλέτας, αλλά δύο μέρη που αντικατέστησε ήταν τα πλατό του συμπλέκτη και οι ράβδοι σύνδεσης. Η REC πήρε τα πρωτότυπα και μετέτρεψε τα ιστορικά κομμάτια στα εντυπωσιακά καντράν του ρολογιού TTT Great Escape.

Εικόνα

Εκτός από τα καντράν, το ρολόι διαθέτει πολλές άλλες παραπομπές στην Triumph του Steve McQueen, όπως το σκούρο πράσινο στρατιωτικό χρώμα, συρμάτινα ωτία που μιμούνται τους σωλήνες εξάτμισης του Triumph, τον αριθμό της πινακίδας κυκλοφορίας της μοτοσικλέτας στο καντράν, και ένα γραφικό του προβολέα στο στέμμα.

Εικόνα

Το ρολόι τροφοδοτείται από έναν μηχανισμό κίνησης με προσαρμοσμένο σκελετό SW200-1 από τη Sellita, ο οποίος διαθέτει ένα ρότορα εμπνευσμένο από τους ακτινωτούς τροχούς του TR6.

Εικόνα

Η REC κατασκευάζει μόνο 393 τεμάχια του ρολογιού TTT Great Escape και η τιμή του καθενός είναι 1.770 ευρώ, όπως μπορείτε να δείτε στον ιστότοπο της φίρμας κάνοντας κλικ εδώ. Για να φοράτε έναν θρύλο στον καρπό σας, η τιμή είναι μάλλον λογική.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ