Felicity Ace Marinha Portuguesa: Παρανάλωμα το πλοίο που μεταφέρει Porsche, Lamborghini και Bentley

Χιλιάδες αυτοκίνητα, μεταξύ των οποίων Porsche, Lamborghini και Bentley, είναι παγιδευμένα στο φλεγόμενο φορτηγό πλοίο Felicity Ace Marinha Portuguesa, που πλέειχωρίς πλήρωμα στη μέση του Ατλαντικού Ωκεανού, σύμφωνα με διεθνή δελτία ειδήσεων.
Felicity Ace Marinha Portuguesa: Παρανάλωμα το πλοίο που μεταφέρει Porsche, Lamborghini και Bentley

Ένα φορτηγό πλοίο μήκους 200 μέτρων με το όνομα «Felicity Ace» εξέδωσε σήμα κινδύνου την Τετάρτη αφού ανέφερε ότι ξέσπασε φωτιά σε ένα από τα καταστρώματά του, σύμφωνα με το Associated Press. Το πλοίο, το οποίο κατευθυνόταν προς το Ρόουντ Άιλαντ των ΗΠΑ αφού απέπλευσε νωρίτερα αυτό το μήνα από ένα γερμανικό λιμάνι, βρισκόταν 200 μίλια από την ακτή του νησιού Terceira στις Αζόρες όταν ξέσπασε η φωτιά.

Διαβάστε ακόμα: To «Dilbar» του Ρώσου ολιγάρχη Alisher Usmanov είναι το μαμούθ των superyacht

Ευτυχώς, το 22μελές πλήρωμα εγκατέλειψε το πλοίο χωρίς να αναφερθούν τραυματισμοί, σύμφωνα με ανακοίνωση του πορτογαλικού στρατού. Η αιτία της πυρκαγιάς παραμένει άγνωστη μέχρι στιγμής. Ωστόσο, σύμφωνα με το Bloomberg, στο πλοίο συνεχίζει να παραμένει εγκλωβισμένο φορτίο εκατομμυρίων, συμπεριλαμβανομένων πολυτελών αυτοκινήτων που κατασκευάζονται από ορισμένες από τις πιο περιζήτητες μάρκες του Ομίλου Volkswagen, όπως η Porsche και η Lamborghini.

Επικαλούμενο ένα εσωτερικό email από τον γερμανικό όμιλο ετερογενών δραστηριοτήτων, το ειδησεογραφικό πρακτορείο ανέφερε ότι στο πλοίο μεταφέρονταν 3.965 οχήματα, μεταξύ των οποίων 1.110 Porsche. Εκπρόσωπος της Porsche επιβεβαίωσε ότι αρκετά από τα οχήματά της ήταν μεταξύ των φορτίων του «Felicity Ace», δηλώνοντας ότι θα προσφέρει υποστήριξη σε πελάτες και αντιπροσώπους που επλήγησαν από την πυρκαγιά.

Δεν είναι σαφές ακριβώς πόσες Porsche καταστράφηκαν ή επλήγησαν, αλλά ο Matt Farah, podcaster στο YouTube, ισχυρίστηκε με ανάρτησή του στο Twitter ότι η ειδικής παραγγελίας Porsche Boxster Spyder του -η οποία κοστολογείται περισσότερα από 98.300 δολάρια- βρισκόταν στο φλεγόμενο πλοίο.

Ένας άλλος χρήστης, ο Zerin Dube, επεσήμανε ότι μια ειδοποίηση στον ιστότοπο «Track Your Dream» της Porsche ειδοποιεί τους πελάτες για τη φωτιά: «Γνωρίζουμε ένα περιστατικό στο Felicity Ace, ένα εξειδικευμένο φορτηγό πλοίο που μεταφέρει ορισμένα οχήματα της Porsche. Η αντιπροσωπεία σας θα σας παράσχει πρόσθετες πληροφορίες σχετικά με το πώς αυτό σας επηρεάζει, μόλις έχουμε τις πρωτες πληροφορίες και γνωρίζουμε το πλήρες εύρος του ζητήματος», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Στο μεταξύ, το The Drive αναφέρει ότι 189 Bentley, τουλάχιστον 21 Lamborghini και άγνωστος αριθμός Audi μεταφέρονταν επίσης στο πλοίο 60.000 τόνων, μέσω του Ατλαντικού.

Αν αυτό ακούγεται σαν déjà vu στους λάτρεις της Porsche, είναι επειδή αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η αυτοκινητοβιομηχανία πρέπει να αντιμετωπίσει μια πυρκαγιά που επηρεάζει μια αποστολή των πολύτιμων αυτοκινήτων της. Το 2019, ένα πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων που μετέφερε 37 νέες Porsche, συμπεριλαμβανομένων τεσσάρων σπάνιων 911 GT2 RS, έπιασε φωτιά και βυθίστηκε ενώ ταξίδευε από τη Γερμανία στη Βραζιλία.

Σχολιάζοντας, εκπρόσωπος της Volkswagen δήλωσε: «Γνωρίζουμε ένα περιστατικό που αφορούσε ένα φορτηγό πλοίο τρίτου μέρους που μετέφερε οχήματα του Ομίλου Volkswagen μέσω του Ατλαντικού. Το πλοίο ήταν καθ' οδόν προς τη Βόρεια Αμερική. Όλα τα μέλη του πληρώματος έχουν διασωθεί και είναι ασφαλή. Είμαστε σε επαφή με τη ναυτιλιακή εταιρεία για να λάβουμε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το συμβάν».

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ