Disney: Το real estate σχέδιο «Storyliving» για την οικοδόμηση οικιστικών κοινοτήτων

Disney: Το real estate σχέδιο «Storyliving» για την οικοδόμηση οικιστικών κοινοτήτων

Η Disney θέλει να γίνει αναπόδραστο μέρος της σύγχρονης ζωής. Οι κινηματογραφικές αίθουσες, τα θεματικά πάρκα, οι κρουαζιέρες, ακόμη και το συνδρομητικό κανάλι Hulu είναι μόνο μερικά από τα πράγματα που το αποδεικνύουν.

Διαβάστε ακόμα: Club 33 - Η πολυτελής λέσχη ενηλίκων της Disneyland με συνδρομή 33.000 δολάρια

Ενώ τα καθηλωτικά θέρετρα του κολοσσού της ψυχαγωγίας χρησιμεύουν ήδη ως ο καλύτερος τρόπος για να ζήσει κανείς από κοντά τη μαγεία που η φίρμα ευαγγελίζεται, η Walt Disney Company ανακάλυψε έναν νέο τρόπο για να βάλει τους ανθρώπους στην καρδιά της φιλοσοφίας της: το real estate. Η πρωτοπόρος της ψυχαγωγίας μόλις παρουσίασε το Storyliving by Disney: το σχέδιό της να κατασκευάσει γειτονιές με αρκετές νότες λάμψεις και μαγείας της Disney.

Εικόνα

Η πρώτη αποκάλυψη από το εκτεταμένο σχέδιο είναι ένας οικισμός που ονομάζεται Cotino, ο οποίος θα εδρεύει στο Rancho Mirage, μια περιοχή στην κοιλάδα Coachella της Νότιας Καλιφόρνια, όπου ο Walt Disney κάποτε είχε ένα δικό του σπίτι. Όσοι ενδιαφέρονται να αγοράσουν ακίνητα στο Cotino θα μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε κτήματα, μονοκατοικίες και οικιστικά συγκροτήματα.

Επιπλέον, θα διαθέτει ένα τμήμα προσαρμοσμένο για άτομα ηλικίας 55 ετών και άνω. Οι κάτοικοι θα μπορούν επίσης να εγγραφούν ως μέλη σε κλαμπ, όπου θα τους παρέχεται η ευκαιρία να συμμετέχουν σε όλα: από μαθήματα μαγειρικής και προγράμματα ευεξίας έως ψυχαγωγία και σπορ σε ένα παραθαλάσσιο κλαμπ και μια αποκλειστική παραλία.

Εικόνα

Αν και το νέο σχέδιο ακούγεται μεγαλεπήβολο, αξίζει να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που η Disney επιδιώκει να δημιουργήσει μια δική της κοινότητα. Σε λιγότερα από τέσσερα μίλια απόσταση από το Walt Disney World στη Φλόριντα βρίσκεται η πόλη Celebration, την οποία η εταιρεία άρχισε να αναπτύσσει στις αρχές της δεκαετίας του '90 ως μια μορφή φόρου τιμής στην αρχική ιδέα του Walt Disney για το EPCOT, το οποίο αρχικά προοριζόταν να γίνει ένα είδος ουτοπικής κοινότητας.

Εικόνα

Όπως και να έχει, το Storyliving by Disney φέρνει μια διαφορετική οπτική στα real estate δεδομένα, μια που ενσωματώνει την πρώτης τάξεως εξυπηρέτηση των επισκεπτών της εταιρείας αλλά και ατόφια τη μαγική αφήγησή της, παρέχοντας μια πολύ πιο ολοκληρωμένη και προσαρμοσμένη εμπειρία ζωής από ό,τι είχε καταφέρει να προσφέρει η Celebration.

Αν λοιπόν θεωρείτε τον εαυτό σας έναν από τους πολλούς ενήλικες Disneyphiles είτε εξακολουθείτε να νιώθετε παιδί στην καρδιά, τότε μάλλον όλα αυτά ακούγονται σαν ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Δεν υπάρχει συγκεκριμένο χρονικό πλαίσιο για το πότε θα είναι σε λειτουργία το Cotino, αλλά μπορείτε να ρίξετε μια πιο καλύτερη ματιά αλλά και να ζητήσετε περισσότερες πληροφορίες για το έργο στον ιστότοπο Storyliving της Disney.