Rävik S 22: Με την ηλεκτρική σανίδα surf της Awake δεν χρειάζεστε πια κύματα

Η σουηδική εταιρεία Awake μόλις παρουσίασε το Rävik S, τη μια νέα αναβαθμισμένη ηλεκτρική σανίδα για surf. Το καινούργιο μοντέλο δεν φαίνεται ριζικά διαφορετικό από τους βραβευμένους προκατόχους του, είναι όμως εγγυημένα πιο ισχυρό και με μεγαλύτερη απόκριση.
Rävik S 22: Με την ηλεκτρική σανίδα surf της Awake δεν χρειάζεστε πια κύματα

Οι ηλεκτρικές σανίδες για surf της Awake μπορεί να μοιάζουν με τις αντίστοιχες χαμηλής τεχνολογίας, έχουν ωστόσο μερικές βασικές διαφορές. Το σώμα από ανθρακονήματα έχει τετραγωνισμένο σχέδιο και διαθέτει κανάλια που «κόβουν» το νερό με ευκολία.

Διαβάστε ακόμα: Cybercat Catamaran Concept - Το φουτουριστικό σύστημα που μετατρέπει το Cybertruck της Tesla σε ιδιωτικό yacht

Η μεγαλύτερη διαφορά φυσικά μεταξύ μιας ηλεκτρικής και μιας παραδοσιακής σανίδας του surf, είναι ο κινητήρας της. Χάρη σε αυτό το τελευταίο χαρακτηριστικό, μπορείτε να σερφάρετε σε οποιοδήποτε υδάτινη επιφάνεια οποιαδήποτε εποχή του χρόνου, ακόμη και μια άκρως χειμωνιάτικη μέρα, όπως χαρακτηριστικά δείχνει το βίντεο του νέου μοντέλου.

Το Rävik S 22 διαθέτει κινητήρα 12 kW και επανασχεδιασμένη φτερωτή που αυξάνει τόσο τη ροπή όσο και την επιτάχυνση. Ο κινητήρας έχει τρεις ρυθμίσεις ταχύτητας, τρεις λειτουργίες ευαισθησίας γκαζιού, μπορεί να επιταχύνει από το 0 στα 50 χλμ σε μόλις τέσσερα δευτερόλεπτα και να φτάσει σε τελική ταχύτητα 58 χλμ., σύμφωνα με το New Atlas.

Εικόνα

Αυτό κάνει τη σανίδα κατά 3,2 χλμ. την ώρα πιο γρήγορη από την έκδοση του 2020. Υπάρχει επίσης ένα επανασχεδιασμένο ασύρματο σύστημα ελέγχου ταχύτητας που μειώνει την απόκριση του γκαζιού στα 0,02 δευτερόλεπτα, καθιστώντας πολύ πιο εύκολο τον χρονισμό για άλματα, κόλπα και στροφές.

Εικόνα

Η premium ηλεκτρική σανίδα του surf εξακολουθεί να διαθέτει σκάφη από ανθρακονήματα σε σχήμα W. Η σανίδα ζυγίζει λίγο περισσότερο, γέρνοντας τη ζυγαριά στα 86 κιλά -9 κιλά βαρύτερη από το προηγούμενο μοντέλο. Η σανίδα τροφοδοτείται από μια μπαταρία 1,9 kW που θα σας προσφέρει από 15 έως 20 λεπτά χρόνο διαδρομής, ανάλογα με το πόσο σκληρά την πιέζετε.

Η μπαταρία μπορεί να αντικατασταθεί με μια φορτισμένη, ώστε να μπορείτε να συνεχίσετε τις βόλτες σας στο νερό χωρίς να χρειαστεί να περιμένετε για επαναφόρτιση. Διατίθεται επίσης και μια μπαταρία εκτεταμένης εμβέλειας για διπλάσιο σχεδόν χρόνο διαδρομής.

Εικόνα

Το Rävik S 22 είναι διαθέσιμο για παραγγελία τώρα μέσω του ιστότοπου Awake. Η ηλεκτρική σανίδα του surf Rävik S 22 κοστίζει 15.500 δολάρια με μια κανονική μπαταρία και 19.000 δολάρια με μια μπαταρία εκτεταμένης εμβέλειας. Σίγουρα το κόστος της είναι πολύ μεγαλύτερο από εκείνο μιας παραδοσιακής σανίδας, αλλά για κάποιους, το να μπορούν να σερφάρουν ακόμη και χωρίς κύματα είναι ανεκτίμητο.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ