Johnnie Walker Blue Label Lunar New Year 2022 Limited Edition: Ένα συλλεκτικό ουίσκι για το Έτος της Τίγρης

Η Johnnie Walker λανσάρει μια αποκλειστική έκδοση περιορισμένης κυκλοφορίας για το ουίσκι Johnnie Walker Blue Label Lunar New Year 2022. Τα έργα τέχνης που κοσμούν τη φιάλη, δημιουργήθηκαν από τον Shan Jiang, με αφορμή τους εορτασμούς για το κινεζικό 'Ετος της Τίγρης.
 Johnnie Walker Blue Label Lunar New Year 2022 Limited Edition: Ένα συλλεκτικό ουίσκι για το Έτος της Τίγρης

Εκτός από ένα άψογο ουίσκι ως συνήθως, το Johnnie Walker Blue Laber ξεκινά τη χρονιά με μια ακόμη εξαιρετική ενέργεια. Χρησιμοποιώντας τη φιάλη του ως καμβά, ο Κινέζος καλλιτέχνης Shan Jiang δημιούργησε περίπλοκες εικονογραφήσεις μιας τίγρης που απεικονίζεται με χρυσά φτερά, θυμίζοντας τους διάσημους κινέζικους μύθους. Τα έργα τέχνης ολοκληρώνονται με την τίγρη ανάμεσα στα σύννεφα του βουνού, να ανεβαίνει προς μια σύγχρονη μητρόπολη.

Διαβάστε ακόμα: Pat’s Whisky Collection - Πουλήθηκε για 4,5 εκατ. δολάρια η μεγαλύτερη ιδιωτική συλλογή ουίσκι στον κόσμο

«Τα τελευταία δύο χρόνια έχουμε θριαμβεύσει αντιμετωπίζοντας τεράστιες προκλήσεις. Χρησιμοποίησα αυτό το σκεπτικό για να κοιτάξω θετικά τη χρονιά που έρχεται και να χρησιμοποιήσω την κινεζική μυθολογία και την ιδέα της προόδου για να εμπνεύσω τα σχέδιά μου και να ανακαλύψω ιδέες από τον πολιτισμό μας που έχουν απήχηση στον Johnnie Walker. Γι' αυτό επέλεξα την τίγρη με φτερά για το Johnnie Walker Blue Label, που αποτελεί διάσημο κοινό κινέζικο μύθο. Ήρθαν αμέσως στο μυαλό μου η μητέρα και ο πατέρας μου, που πάντα με στήριζαν ως καλλιτέχνη, ανεξάρτητα από το πώς πήγαιναν τα πράγματα. Μου έδωσαν μεγάλη δύναμη να τα καταφέρω –όπως η φτερωτή Τίγρη που ανεβαίνει πάνω από τα βουνά στον ουρανό» ανάφερε ο Shan Jiang περιγράφοντας τη διαδικασία της νέας δημιουργίας του

Φυσικά, μέσα σε κάθε μπουκάλι Johnnie Walker Blue Label Lunar New Year 2022 φιλοξενείται σπάνιο, επιλεγμένο ουίσκι. Το βελούδινο απαλό και ζωντανό σκωτσέζικο απόσταγμα διαθέτει στρώματα φρούτων, μπαχαρικών και μακρές, παρατεταμένες νότες καπνού.

Εικόνα

Παρότι διαθέτει περισσότερα από 10 εκατομμύρια ώριμα σκωτσέζικα ουίσκι στα αποθέματά του, μόνο ένα στα 10.000 βαρέλια του Johnnie Walker έχει τον πλούτο και τον χαρακτήρα που απαιτείται για τη δημιουργία του Johnnie Walker Blue Label. Σ' αυτά συμπεριλαμβάνονται και ορισμένα αναντικατάστατα βαρέλια από αποστακτήρια-«φαντάσματα», τα οποία έχουν κλείσει εδώ και δεκαετίες.

Οι εκδόσεις περιορισμένης κυκλοφορίας είναι διαθέσιμες σε επιλεγμένες κάβες και καταστήματα ποτών παγκοσμίως. Το Johnnie Walker έχει λανσάρει επίσης το John Walker & Sons King George V Lunar New Year Limited Edition Design και ένα John Walker & Sons XR 21 Lunar New Year Limited Edition Design, και τα δύο εικονογραφημένα από τον Shan Jiang.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ