King George V Lunar New Year Tiger Edition: Ένα νέο επικό ουίσκι από το Johnnie Walker

Για τον εορτασμό του επερχόμενου σεληνιακού νέου έτους, το Johnnie Walker κυκλοφορεί την περιορισμένη έκδοση Year of the Tiger της πιο premium σειράς της φίρμας John Walker & Sons: του King George V.
King George V Lunar New Year Tiger Edition: Ένα νέο επικό ουίσκι από το Johnnie Walker

Το Johnnie Walker είναι χωρίς αμφιβολία το πιο διάσημο όνομα στην κοινωνία των blended scotch. Το ουίσκι από το Speyside είναι βασικός πυλώνας στο χώρο για πάνω από έναν αιώνα, προσφέροντας μια τεράστια γκάμα αποσταγμάτων που κυμαίνονται από τα πλήρως οικονομικά έως τα εξαιρετικά premium.

Διαβάστε ακόμα: Πώς να φτιάξετε το martini που πρωταγωνιστεί στην ταινία House of Gucci

Δεδομένου του μεγέθους του αποστακτηρίου, καθώς και των πόρων της ιδιοκτήτριας εταιρείας, της Diageo, το Johnnie Walker διαθέτει επίσης έναν εντυπωσιακό αριθμό ειδικών εκδόσεων. Έτσι, για τον εορτασμό του επερχόμενου σεληνιακού νέου έτους, το Johnnie Walker κυκλοφορεί την περιορισμένη έκδοση Year of the Tiger της πιο premium σειράς της φίρμας John Walker & Sons, του King George V.

Το Johnnie Walker King George V Lunar New Year Tiger Edition είναι στην ουσία μια χειροποίητη επιλογή από σπάνια, premium ουίσκι που δημιουργήθηκαν στην περιοχή Speyside της Σκωτίας κατά τη διάρκεια της βασιλείας του Γεωργίου του 4ου. Το premium blend King George V έρχεται ως ευχαριστήρια ανάμνηση του βασιλιά, ο οποίος παραχώρησε στο αποστακτήριο ένα βασιλικό ένταλμα ώστε να προμηθεύει τη βασιλική αυλή με ουίσκι. Δεδομένου του ιστορικού βάρους του, το μείγμα King George V περιέχει μερικά από τα πιο σπάνια αποστάγματα στα αποθέματα της φίρμας, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που βρίσκονται στο κλειστό πλέον αποστακτήριο Port Ellen.

Εικόνα
Το King George V περιέχει μερικά από τα πιο σπάνια αποστάγματα στα αποθέματα της φίρμας (Πηγή: Johnnie Walker)

Στη μύτη, το King George V Lunar New Year Tiger Edition απελευθερώνει γλυκά, καπνιστά αρώματα που ακολουθούνται από νότες πορτοκαλιού και μεσογειακών φρούτων και μπαχαρικών, όπως σταφίδες, σύκα και κανέλα. Ο ουρανίσκος του είναι πλούσιος σε υφή, με νότες μπαχαρικών και αποξηραμένων φρούτων που εξισορροπούνται από κρεμώδη γλυκύτητα βανίλιας, μαύρη σοκολάτα, καραμέλα και καβουρδισμένους ξηρούς καρπούς. Όλες οι γεύσεις δημιουργούν ένα μακρύ, καπνιστό φινίρισμα, με νότες μπαχαρικών και πιπεριού.

Επιπλέον, το Johnnie Walker King George V Lunar New Year Tiger Edition περιλαμβάνει ένα υπέροχο κουτί δώρου με ειδικά έργα τέχνης με θέμα το Bai Ze, ένα μυθικό πλάσμα που συμβολίζει την αρετή, την αρχοντιά και την προστασία από το κακό.
Η έκδοση John Walker & Sons King George V Lunar New Year Tiger Edition διατίθεται σε τιμή που κυμαίνεται από 625 έως 700 δολάρια, ανάλογα με τον πωλητή λιανικής.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ