Flying Fox: Το superyacht του Ρώσου ολιγάρχη που νοίκιασε ο Jeff Bezos για να πάει στα γενέθλια του Bill Gates

Όχι, αυτό το σούπερ γιοτ αξίας 400 εκατομμυρίων δολαρίων δεν ανήκει στον Jeff Bezos. Ιδιοκτήτης του είναι ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος Dmitry Kamenshchik. Το «Flying Fox», μήκους 136 μέτρων διαθέτει διώροφο σπα, τεράστια πίστα χορού, 2 ελικοδρόμια, ακόμη και κρυοθάλαμο.
Flying Fox: Το superyacht του Ρώσου ολιγάρχη που νοίκιασε ο Jeff Bezos για να πάει στα γενέθλια του Bill Gates

Υπάρχουν σκάφη, θαλαμηγοί και yacht διαφόρων διαστάσεων και δυνατοτήτων. Πάνω απ’ όλα αυτά βέβαια υπάρχει το superyacht «Flying Fox», το σχεδιασμό και την κατασκευή του οποίου υπογράφει η κορυφαία γερμανική ναυπηγική εταιρεία Lürssen.

Διαβάστε ακόμα: Moskito Island - Στο νέο θέρετρο του Richard Branson επιλέγεις την περιπέτεια που θέλεις να ζήσεις

Το σκάφος θα μπορούσε κάλλιστα να βαφτιστεί «Flying Palace» καθώς έχει να επιδείξει έναν πρωτοποριακό, συγκλονιστικό κόσμο πολυτέλειας με τρόπο που κανένα άλλο superyacht δεν έχει κάνει μέχρι τώρα. Ανάμεσα στις πολλές διακρίσεις του, το «Flying Fox» μήκους 136 μέτρων είναι το μεγαλύτερο και πιο ακριβό γιοτ που διατίθεται αυτή τη στιγμή για ναύλωση.

Εικόνα

Η 14η μεγαλύτερη θαλαμηγός στον κόσμο αποτέλεσε το προσωρινό καταφύγιο χαλάρωσης και πολυτέλειας για αρκετούς δισεκατομμυριούχους και A-listers όπως η Beyonce και ο Jay-Z αλλά πρόσφατα και ο Jeff Bezos. Ο ιδρυτής της Amazon, παρευρέθηκε στα γενέθλια του Bill Gates στο γιοτ «Lana» στο Fethiye της Τουρκίας πριν επιστρέψει με ελικόπτερο στο «Flying Fox» που ήταν ελλιμενισμένο στην Gokova.

Εικόνα

Η ομορφιά και η υπερβολή του Flying Fox δεν είναι φθηνή. Τα μεγαλύτερα ονόματα στον κόσμο των επιχειρήσεων και του κινηματογράφου πληρώνουν με χαρά μια τιμή σχεδόν 4 εκατ. δολαρίων την εβδομάδα για να ναυλώσουν αυτό το πλωτό ανάκτορο. Με δυνατότητα φιλοξενίας έως και 25 ατόμων σε 11 κομψές καμπίνες και ανέσεις που συγκρίνονται μόνο με υπερπολυτελή πεντάστερα ξενοδοχεία, το «Flying Fox» δικαιολογεί απόλυτα το ναύλο του.

Flying Fox: Ένας πλωτός κόσμος πολυτέλειας

Το «Flying Fox» τραβάει την προσοχή μερικών από τους πιο εύπορους ανθρώπους στον κόσμο. Προσφέρει πολυτέλειες όπως ένα σπα με δύο ορόφους, ένα επαγγελματικό κέντρο καταδύσεων, δύο ελικοδρόμια για εταιρικά ελικόπτερα, ακόμη και ένα κέντρο κρυοθεραπείας. Αυτό το superyacht κάνει βέλτιστη χρήση του χώρου στη θάλασσα, προσφέροντας έως και έξι καταστρώματα γεμάτα με ανέσεις που δεν έχουν ξαναδεί ποτέ οι φιλοξενούμενοι σε κανένα άλλο σκάφος.

Οι μέρες περνούν καλύτερα με χαλάρωση στην πισίνα υδρομασάζ που χωρίζεται σε ζεστές και κρύες ζώνες με έναν ανασυρόμενο τοίχο. Οι επισκέπτες μπορούν να χαλαρώσουν στο διώροφο σπα 396 τετραγωνικών μέτρων, απολαμβάνοντας τις καλύτερες στην κατηγορία τους περιποιήσεις προσώπου και γλυπτικής σώματος. Όσο για το κέντρο κρυοθεραπείας θα φροντίσει τους πονεμένους μύες των φιλοξενούμενων μετά από μια μέρα γεμάτη θαλάσσια σπορ.

Εικόνα

Το έκτο κατάστρωμα σε ύψος 30 μέτρων έχει να προσφέρει εκπληκτική απρόσκοπτη θέα, ενώ μερικά από τα πιο αξέχαστα πάρτι έχουν πραγματοποιηθεί με τη μετατροπή του μεγάλου χώρου ηλιοθεραπείας σε πίστα χορού τη νύχτα. Η ζωντανή μουσική, το gourmet δείπνο και τα πυροτεχνήματα δημιουργούν το απόλυτο σκηνικό στη μέση του πουθενά.

Εικόνα

Λαμβάνοντας υπόψη τις πολλές επιλογές ψυχαγωγίας και τις δραστηριότητες στις οποίες μπορεί κανείς να επιδοθεί στο «Flying Fox», ένας μόνιμος γιατρός σταθμεύει μέσα στο νοσοκομείο του πλοίου. Εκτός από το γυμναστήριο, τη σάουνα και το τζακούζι, υπάρχει ένα συναρπαστικό κέντρο καταδύσεων, με θάλαμο αποσυμπίεσης τριών ατόμων και υποβρύχιο σκάφος με δυνατότητα κατάδυσης σε βάθη έως και 100 μέτρα.

Εικόνα

Για τις χαλαρές μέρες, μπορεί κανείς να εξερευνήσει τον σεφ που κρύβει μέσα του. Ένας εξωτερικός σταθμός μαγειρέματος στο κατάστρωμα της γέφυρας είναι εξοπλισμένος με ψησταριά, Teppanyaki, φούρνο πίτσας και πολλά άλλα.

Εικόνα

Οι λάτρεις του κινηματογράφου μπορούν να περάσουν άφθονο χρόνο εξερευνώντας την εκτενή βιβλιοθήκη ταινιών στα αγγλικά και τα ρωσικά και να παρακολουθήσουν τις επιλογές τους στο κινηματοθέατρο με καθίσματα D-box. Συνολικά, ο χρόνος που αφιερώνεται στο Flying Fox είναι αναμφίβολα ένας από τους πιο απολαυστικούς και αξέχαστους ποτέ, ακόμα και για ανθρώπους που τα έχουν όλα.

Περισσότερες λεπτομέρειες για το «Flying Fox» διατίθενται στην ιστοσελίδα της εταιρείας Imperial Yachts, η οποία έχει αναλάβει την ενοικίασή του.

Ποιος είναι ο Dmitry Kamenshchik, ιδιοκτήτης του «Flying Fox»

Σε αντίθεση με τα πρόσφατα δημοσιεύματα, ιδιοκτήτης του «Flying Fox» δεν είναι ο ιδρυτής της Amazon, Jeff Bezos, αλλά ο δισεκατομμυριούχος Dmitry Kamenshchik. Ο Ρώσος μεγιστάνας, μεταξύ πολλών επιχειρηματικών συμφερόντων, είναι ο μοναδικός μέτοχος στο αεροδρόμιο Domodedovo της Μόσχας. Ο Bezos είχε απλά ναυλώσει το πλωτό παλάτι στο παρελθόν όταν παρευρέθηκε στο πολυσυζητημένο πάρτι για τα 66α γενέθλια του Μπιλ Γκέιτς στην Τουρκία.

Εικόνα

Ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στη Ρωσία, ο Dmitry Vladimirovich Kamenshchik υπολογίζεται ότι διαθέτει καθαρή περιουσία 3,8 δις. δολαρίων. Ο αυτοδημιούργητος άντρας απολαμβάνει το πιλοτάρισμα τζετ, τις καταδύσεις, το αλπικό σκι και την εξάσκηση της μορφής πολεμικής τέχνης shangi. Ο εργένης πολυδισεκατομμυριούχος εθεάθη να εξερευνά τον Άγιο Μαρτίνο στην Καραϊβική Θάλασσα με το «Flying Fox» την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ