Spend it: Το πάρτι του Μπιλ Γκέιτς με Μπέζος, megayacht, ελικόπτερα και 50 καλεσμένους σε τούρκικο beach club

Το πάρτι του Μπιλ Γκέιτς με τον Τζεφ Μπέζος και 50 φίλους για τα 66α γενέθλια του ιδρυτή της Microsoft, περιλάμβανε ένα superyacht με ενοίκιο 300.000 δολάρια την ημέρα και μετάβαση με ελικόπτερο σε ένα glamorous παραλιακό κλαμπ στην Τουρκία.
Spend it: Το πάρτι του Μπιλ Γκέιτς με Μπέζος, megayacht, ελικόπτερα και 50 καλεσμένους σε τούρκικο beach club

Φαίνεται ότι τα πάρτι στο σπίτι των Γκέιτς δεν τελειώνουν ποτέ. Ξεκίνησαν με τη Μελίντα Γκέιτς να διοργανώνει στην κόρη της Τζένιφερ ένα μαγευτικό bridal shower 125 εκατ. δολαρίων στην τεράστια έπαυλή τους στη λίμνη στην Ουάσιγκτον. Ακολούθησε ο παραμυθένιος γάμος της με τον Αιγύπτιο Ολυμπιονίκη Ναγιέλ Νάσαρ που κόστισε 2 εκατ. δολάρια. Τώρα τα φώτα της δημοσιότητας μετατοπίστηκαν από την κόρη στον μπαμπά Μπιλ Γκέιτς που μόλις έκλεισε τα 66.

Διαβάστε ακόμα: Διακοπές στο Moskito Island του Ρίτσαρντ Μπράνσον

Η Τζένιφερ απέτισε φόρο τιμής στον εκατομμυριούχο μπαμπά της για τα 66α γενέθλιά του με μια συγκινητική φωτογραφία του γάμου της στο Instagram, αλλά ο διαζευγμένος πλέον ιδρυτής της Microsoft είχε μεγαλύτερα σχέδια. Πολύ μεγαλύτερα. Ο τέταρτος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο (η περιουσία του εκτιμάται σε 136 δισ. δολάρια) γιόρτασε τα 66α γενέθλιά του στο yacht «Lana» (με τιμή ενοικίασης 2 εκατ. δολάρια την εβδομάδα) και στο κλαμπ Sea Me Beach στο Fethiye της Τουρκίας.

Εικόνα
To megayacht «Lana» με τιμή ενοικίασης 2 εκατ. δολάρια την εβδομάδα (Πηγή: imperial Yachts / YouTube)

Μεταξύ των 50 καλεσμένων που προσκλήθηκαν στο ιδιωτικό πάρτι του Γκέιτς στο Αιγαίο ήταν και ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, Τζεφ Μπέζος, του οποίου η περιουσία φτάνει τα 77 δισ. δολάρια. Όλοι οι καλεσμένοι μεταφέρθηκαν με ελικόπτερο από το megayacht «Lana» στo απομονωμένο beach bar.

Εικόνα
Το «Lana» διαθέτει ακραίες ανέσεις, όπως αναμένεται από ένα σκάφος αυτού του μεγέθους και των υπηρεσιών (Πηγή: imperial Yachts / YouTube)

O Γκέιτς, σύμφωνα με το Business Insider, νοίκιασε το γιοτ για 2,8 εκατομμύρια δολάρια την εβδομάδα. Το «Lana» διαθέτει ακραίες ανέσεις, όπως αναμένεται από ένα σκάφος αυτού του μεγέθους και των υπηρεσιών. Έχει μήκος 107 μέτρα, διαθέτει γυμναστήριο, τζακούζι, beach club, 12μετρη πισίνα και μπορεί να φιλοξενήσει αρκετούς επισκέπτες στις 36 καμπίνες του. Ό,τι πιο κατάλληλο δηλαδή για τον εορτασμό γενεθλίων κάποιου τόσο πλούσιου όπως ο Μπιλ Γκέιτς. Από τον τεράστιο χώρο του κεντρικού καθιστικού έως τους εκπληκτικά πολυτελείς και κατασκευασμένους από premium υλικά εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, το τεράστιο σκάφος τα έχει όλα.

Εικόνα
Το «Lana» μπορεί να φιλοξενήσει αρκετούς επισκέπτες στις 36 καμπίνες του (Πηγή: imperial Yachts / YouTube)

Σύμφωνα με την Daily Sabah, το πάρτι γενεθλίων του Γκέιτς διήρκεσε περίπου τέσσερις ώρες. Το μενού περιλάμβανε άφθονη σαμπάνια, ορεκτικά, θαλασσινά, σούσι ακόμη και πίτσα. Ενώ οι επισκέπτες αποβιβάζονταν στην παραλία στο Fethiye, ο ιδρυτής της Amazon, Τζεφ Μπέζος, επέστρεψε με ελικόπτερο στο γιοτ του «Flying Fox» που ήταν ελλιμενισμένο στην Gokova. Φυσικά, δεν κυκλοφόρησε καμία εικόνα των όσων συνέβησαν στο πάρτι, καθώς το πλήρωμα δεν επιτρεπόταν να μεταφέρει κινητά τηλέφωνα στο χώρο.

Εικόνα
Ο τεράστιος χώρος του κεντρικού καθιστικού του «Lana» (Πηγή: imperial Yachts / YouTube)

O Μπιλ Γκέιτς φαίνεται αποφασισμένος να αξιοποιήσει στο έπακρο τη ζωή του μετά το χωρισμό με την επί 27 χρόνια σύζυγό του, Μελίντα Φρεντς Γκέιτς, Ωστόσο, κανένα πάρτι δεν είναι ολοκληρωμένο χωρίς μια δόση δράματος. Όχι, η Μελίντα δεν έκανε κάποια «σκηνή» στον πρώην σύζυγό της. Οι αντιδράσεις που προέκυψαν αφορούσαν την διαφωνία ρόλων και πράξεων του μεγιστάνα. Με άλλα λόγια οι επικριτές του Γκέιτς ισχυρίστηκαν ότι δεν μπορεί από τη μία να εμφανίζεται ως υπέρμαχος της προστασίας του περιβάλλοντος και από την άλλη να διοργανώνει πάρτι με superyacht που απελευθερώνει 7.020 τόνους διοξειδίου του άνθρακα ετησίως.

Εικόνα
Το μαγευτικό beach club «Sea Me Beach» στο Fethiye της Τουρκίας (Πηγή: Sea Me Beach / Facebook)

Από τα πυρά δεν γλίτωσε φυσικά ούτε ο Τζεφ Μπέζος. Η DailyMail μάλιστα αναφέρει ότι το ελικόπτερο του Μπέζος εξέπεμψε περίπου 215 κιλά διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα για να παρευρεθεί στο πλούσιο πάρτι γενεθλίων. Ένας αναγνώστης μάλιστα σχολίασε: «Ο Μπιλ Γκέιτς συμβάλλει στη μείωση του CO2 για τα 66α γενέθλιά του μεταφέροντας το παχύ του σώμα με το δικό του γιοτ και στη συνέχεια με ελικόπτερο». Ένας άλλος ρώτησε: «Να υποθέσω ότι οι κανόνες δεν ισχύουν για αυτούς;».

Εικόνα
Το μενού του πάρτι περιλάμβανε άφθονη σαμπάνια, ορεκτικά, θαλασσινά, σούσι ακόμη και πίτσα  (Πηγή: Sea Me Beach / Facebook)

Πάντως, για την ιστορία, η παρουσία τής Μελίντα Γκέιτς στο πάρτι δεν επιβεβαιώθηκε ενώ η ίδια παρέλειψε για πρώτη φορά να κάνει τη συνηθισμένη της ανάρτηση για τα γενέθλια του πρώην, πλέον, συζύγου της.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ