Omega Speedmaster 2022: Ένα νέο ρολόι με vintage look για τα 65 χρόνια του εμβληματικού μοντέλου

65 χρόνια μετά το λανσάρισμά του αρχικού Speedmaster, η Omega γιορτάζει τη θρυλική της συλλογή με ένα vintage Speedmaster Caliber 321 σε λευκόχρυσο 18 καρατίων.
Omega Speedmaster 2022: Ένα νέο ρολόι με vintage look για τα 65 χρόνια του εμβληματικού μοντέλου

Στον κόσμο της ωρολογοποιίας η Omega είναι συνώνυμη με την αριστεία. Ενώ έχει δημιουργήσει μια σειρά από εμβληματικά ρολόγια, θα μπορούσε κανείς να υποστηρίξει ότι η πιο σημαντική συνεισφορά της ήρθε με την εισαγωγή της συλλογής Speedmaster, το 1957.

Διαβάστε ακόμα: Ποια είναι και πόσο κοστίζουν τα ρολόγια του James Bond στο No Time to Die

Το αρχικό Speedmaster ήταν ένα ειδικά σχεδιασμένο ρολόι για επαγγελματίες οδηγούς. Ήταν επίσης το πρώτο ρολόι που διέθετε ενδείξεις ταχύμετρου στη στεφάνη. Σήμερα, 65 χρόνια μετά το λανσάρισμά του, η Omega γιορτάζει τη θρυλική της συλλογή με ένα vintage Speedmaster Caliber 321 σε λευκόχρυσο 18 καρατίων.

Εικόνα

Εμβληματικό, τόσο για την αναγνωσιμότητα όσο και για τη φιλικότητα προς τον χρήστη, το αρχικό Speedmaster, το CK2915-1, άλλαξε την τροχιά των χρονογράφων στην ωρολογοποιία, τοποθετώντας την κλίμακα του ταχυμέτρου στη στεφάνη, γεγονός που οδήγησε σε ευκολότερο χρονισμό της πίστας για τους οδηγούς.

Εικόνα

Επιπλέον, το CK2915-1 περιείχε μία από τις πιο διάσημες καινοτομίες της Omega: το μηχανισμό Calibre 321. Το ρολόι φορέθηκε επίσης από τους αστροναύτες της NASA στις πρώτες έξι αποστολές στο φεγγάρι.

Χρησιμοποιώντας αυτό το πρωτοποριακό ρολόι ως μούσα και πρότυπο, η Omega σχεδίασε το Speedmaster Caliber 321 σε λευκόχρυσο ώστε να αντικατοπτρίζει την κληρονομιά του, ενσωματώνοντας φυσικά το μηχανισμό Caliber 321 και δίνοντάς του ταυτόχρονα μια πολυτελή αναμόρφωση.

Εικόνα

Το ρολόι διαθέτει μια μοναδική ρετρό κάσα 38,6 mm κατασκευασμένη από συμπαγή χρυσό Canopus 18 καρατίων -το αποκλειστικό κράμα λευκού χρυσού της Omega που είναι γνωστό για τη λευκότητα και τη μακροζωία του. Η θήκη Canopus Gold και το μπρασελέ με τρεις συνδέσμους παρέχουν τον τέλειο καμβά αντίθεσης στο κομψό μαύρο καντράν όνυχα του Caliber 321, το οποίο διαθέτει δείκτες επίσης από λευκόχρυσο 18 καρατίων και ενδείξεις ώρας που διαθέτουν επεξεργασία Canopus Gold PVD.

A post shared by OMEGA (@omega)

Επιπλέον, το Caliber 321 περιλαμβάνει διαφανή πλάτη και τρεις κλασικούς υποεπιλογείς Speedmaster για την καταγραφή των χρονογραφικών μετρήσεων. Οι σχεδιαστές της Omega έφτασαν ακόμη και στο να ενσωματώσουν το σύμβολο NAIAD στην κορώνα του Caliber 321, το οποίο χρησιμοποιήθηκε για την αναφορά της αντοχής στο νερό στα πρώτα κομμάτια CK2915.

Το υπέροχο κομμάτι ενσωματώνει τη λάμψη ενός πρωτοποριακού ρολογιού που απαθανάτισε με τον καλύτερο τρόπο το μεγαλείο της Omega. Το Omega Speedmaster Caliber 321 σε λευκόχρυσο πωλείται στην τιμή των 86.800 ευρώ. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε το επίσημο website της Omega, κάνοντας κλικ εδώ.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ