Rolex Rippers: Μια γυναικεία συμμορία στη Βρετανία κλέβει τα ρολόγια πλούσιων ανδρών

Μια συμμορία γυναικών, γνωστή ως «Rolex Rippers», κλέβει ρολόγια από πλούσιους άνδρες στη Βρετανία. Τον περασμένο χρόνο, περισσότερα από 30 περιστατικά αναφέρθηκαν στην αστυνομία του Hampshire, η οποία έχει εξαπολύσει κυνηγητό για τη σύλληψη των επιτήδειων.
Rolex Rippers: Μια γυναικεία συμμορία στη Βρετανία κλέβει τα ρολόγια πλούσιων ανδρών

Η βρετανική αστυνομία βρίσκεται στο κυνήγι μιας γυναικείας συμμορίας κλεφτών, την οποία έχει βαφτίσει «Rolex Rippers». Οι γυναίκες βάζουν στο στόχαστρο πλούσιους ηλικιωμένους κυρίους σε εύπορες γειτονιές, και χρησιμοποιώντας έξυπνα κόλπα αφαιρούν τα ακριβά ρολόγια από τα χέρια τους.

Διαβάστε ακόμα: Ο Κιάνου Ριβς δώρισε Rolex σε όλους τους κασκαντέρ του «John Wick 4»

Η αστυνομία του Hampshire εξέδωσε δημόσια προειδοποίηση μετά από σχεδόν 30 πανομοιότυπες κλοπές από τις γυναίκες, οι οποίες συχνά ισχυρίζονται ότι εκπροσωπούν φιλανθρωπικές οργανώσεις. «Κάνουμε έκκληση για πληροφορίες και προσφέρουμε συμβουλές για την πρόληψη του εγκλήματος, μετά από ένα κύμα κλοπών και ληστειών πολυτελών ρολογιών με τη μέθοδο της απόσπασης της προσοχής, οι οποίες σημειώθηκαν σε όλη την κομητεία τον περασμένο χρόνο», ανέφερε η αστυνομία σε ανακοίνωσή της.

Οι ύποπτες δρουν συνήθως σε ζευγάρια και ισχυρίζονται ότι διεξάγουν έρευνα κοινού, κρατώντας μάλιστα σημειωματάρια. Μόλις τα θύματα ολοκληρώσουν την ψεύτικη έρευνα, οι ύποπτες συχνά τους επαινούν, ενώ σύμφωνα με ορισμένες αναφορές υπήρξαν περιπτώσεις όπου οι κλέφτες προσπάθησαν να αγκαλιάσουν ή να φιλήσουν τους στόχους. Στη συνέχεια, αφαιρούν επιδέξια τα ρολόγια, πριν απομακρυνθούν από τον τόπο του εγκλήματος με οχήματα.

Εικόνα

Σύμφωνα με την αστυνομία, τα θύματα στοχοποιούνται κυρίως επειδή φορούν ακριβά ρολόγια Rolex, Οι «Rolex Rippers» έχουν πλησιάσει μοναχικούς άντρες στα πάρκινγκ των golf clubs αλλά και στο πολυτελές σούπερ μάρκετ Waitrose. Ένα θύμα μάλιστα εξαπατήθηκε στην αυλή του σπιτιού του. Τουλάχιστον εννέα παρόμοιες κλοπές έχουν επίσης καταγραφεί στο Dorset, καθώς και στο Gloucestershire και στο Wiltshire.

Μεταξύ των θυμάτων του Hampshire ήταν και ένας ηλικιωμένος στο Blackmoor Golf Club, στο Whitehill. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άνδρας ξεφόρτωνε τον εξοπλισμό του όταν τον πλησίασαν δύο γυναίκες. Η μία ισχυρίστηκε ότι είχε προβλήματα ακοής και του ζήτησε να υπογράψει μια αναφορά για την υποστήριξη της κατασκευής εγκατάστασης για άτομα με ειδικές ανάγκες. Στη συνέχεια τον αγκάλιασαν και του έκλεψαν το Rolex.

«Οι ντετέκτιβ ερευνούν τα περιστατικά και θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε στους κατοίκους να είναι σε επιφυλακή μετά τις αναφορές των τελευταίων μηνών», αναφέρεται στην ανακοίνωση της αστυνομίας. Οι αρχές συμβουλεύουν τους κατοίκους να ελέγχουν τα διαπιστευτήρια οποιουδήποτε τους πλησιάσει με τη δικαιολογία διεξαγωγής έρευνας ή εράνου -οι επίσημοι καταγραφείς πρέπει να φορούν ευδιάκριτες ταυτότητες- και σε περίπτωση αμφιβολίας, να ζητούν περισσότερες πληροφορίες.

Προτείνουν επίσης στους κατοίκους τη φωτογράφιση των πολύτιμων κοσμημάτων και ρολογιών που έχουν στην κατοχή τους, χρησιμοποιώντας ένα απλό φόντο με έναν χάρακα δίπλα στο αντικείμενο, ώστε η αστυνομία να βοηθηθεί στον εντοπισμό τους σε περίπτωση κλοπής. Καλούν τέλος οποιονδήποτε έχει πληροφορίες σχετικά με κάποιο από τα περιστατικά να επικοινωνήσει με το αστυνομικό τμήμα του Hampshire.