Johnnie Walker Masters of Flavour: Με 288 φιάλες μόνο, το ultra premium σκωτσέζικο ουίσκι κοστίζει 23.500 ευρώ

Ο Johnnie Walker λανσάρει το Masters of Flavour, ένα νέο εξαιρετικά σπάνιο σκωτσέζικο ουίσκι που τιμά τη λεπτή τέχνη της παραγωγής και σύνθεσης αποσταγμάτων. Η καρδιά του αποτελείται από τα καλύτερα ουίσκι μακράς ωρίμανσης στα αποθέματα της Johnnie Walker, που παλαιώνουν για τουλάχιστον 48 χρόνια.
Johnnie Walker Masters of Flavour: Με 288 φιάλες μόνο, το ultra premium σκωτσέζικο ουίσκι κοστίζει 23.500 ευρώ

«Είναι τουλάχιστον συναρπαστικό να φτιάχνεις ένα σκωτσέζικο ουίσκι που να αποτελεί φόρο τιμής σε καθένα από τα τέσσερα βασικά βήματα της παρασκευής (βυνοποίηση, απόσταξη, ωρίμανση στο βαρέλι και ανάμειξη) για να φέρεις στο φως στο πώς κάθε στάδιο συνεισφέρει κάτι πολύ ιδιαίτερο στις εξαιρετικές γεύσεις που έχει να προσφέρει αυτό το μοναδικό scotch, από το σιτάρι μέχρι το ποτήρι».

Διαβάστε ακόμα: Η «μάχη» της τεκίλας - Γιατί οι επώνυμοι φτιάχνουν τα δικά τους brand

Έτσι περιγράφει ο Jim Beveridge, master blender της Johnnie Walker, το νέο σπάνιο δημιούργημα της φίρμας, το Johnnie Walker Masters of Flavour. Ο Jim Beveridge συνεργάστηκε με τρεις από τους μεγαλύτερους δασκάλους του ουίσκι με τους οποίους έχει δουλέψει για πολλά χρόνια, για να δημιουργήσουν μια «ετικέτα» που να έχει στο DNA της το κορυφαίο δυνατό αποτέλεσμα από κάθε στάδιο παραγωγής. Πρόκειται για την ειδική στην πρώτη ύλη σιταριού malt master Donna Anderson, τον ειδήμονα στα βαρέλια James Carson και τον specialist στην εμφιάλωση Douglas Murray.

Εικόνα
Ο Dr Jim Beveridge, master blender της Johnnie Walker, έχει τιμηθεί για τις υπηρεσίες του από τη βασίλισσα Ελισάβετ, το 2019, με τον τίτλο του Αξιωματικού του Τάγματος της Βρετανικής Αυτοκρατορίας (Πηγή: Diageo)

Το Johnnie Walker Masters of Flavour είναι το τρίτο και τελευταίο απόκτημα της σειράς εξαιρετικά σπάνιων σκωτσέζικων ουίσκι Johnnie Walker Masters. Η σειρά περιλαμβάνει το περσινό Johnnie Walker Master's Ruby Reserve, μια γιορτή για τα 30 χρόνια δημιουργικής πορείας του Jim Beveridge στο ουίσκι. Πριν από αυτό, το John Walker Masters' Edition, ένα blend παλαιωμένων ουίσκι για τουλάχιστον 50 χρόνια, από αποστακτήρια που λειτουργούσαν κατά τη διάρκεια της ζωής του ιδρυτή του Johnnie Walker, John Walker. Και τα τρία περιέχονται σε φιάλες από κρύσταλλο Baccarat οι οποίες προφυλάσσονται σε ειδικές θήκες-ντουλάπι από ξύλο βελανιδιάς.

Εικόνα
Η φιάλη του Johnnie Walker Masters of Flavour είναι φτιαγμένη από κρύσταλλο Baccarat και διατίθεται σε ειδική θήκη από ξύλο βελανιδιάς (Πηγή: Johnnie Walker)

Για το Johnnie Walker Masters of Flavour, ο Jim Beveridge και οι τρεις κορυφαίοι ειδικοί συνεργάτες του, επέλεξαν σπάνια αποστάγματα από τα αποστακτήρια «φαντάσματα» των Glyn Albyn, Port Dundas, Brora και Glenury Royal, εξισορροπώντας τα τέλεια μαζί με εκείνα των εμβληματικών αποστακτηρίων του Cameronbridge, Blair Athol και Dalwhinnie.

Το Johnnie Walker Masters of Flavour αποπνέει απαλά αρώματα που θυμίζουν στην αρχή φυτά της θάλασσας και αλμυρό αέρα, δίνοντας έπειτα τη θέση τους σε εκείνα πλούσιων αποξηραμένων φρούτων. Ακολουθούν έντονες γεύσεις φρούτων που ξεσπούν με φραγκοστάφυλα πριν αρχίσει να δημιουργείται η αίσθηση απαλών μπαχαρικών στον ουρανίσκο. Τα μήλα εμποτισμένα με κανέλα συνδυάζονται με γλυκάνισο, θρυμματισμένο πιπέρι και ζεστή δρύινη χόβολη. Είναι τυλιγμένα σε κύματα ψημένης καραμέλας και πλούσιας καραμέλας βουτύρου πριν καταλήξουν σε έναν απαλό και ζεστό καπνό στο τελείωμα.

Το Johnnie Walker Masters Of Flavour έχει ABV 41,8% και πωλείται για 20.000 στερλίνες στο Ηνωμένο Βασίλειο (περίπου 23.500 ευρώ) ενώ θα κυκλοφορήσουν μόνο 288 φιάλες.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ