Hasselblad 907X Anniversary Edition - Μια κάμερα 15.000 δολ. για τα γενέθλια του θρύλου της φωτογραφίας

Η Hasselblad 907X Anniversary Edition τιμά την 80χρονη κυριαρχία της σουηδικής φίρμας στον πλανήτη της φωτογραφίας. Η επετειακή έκδοση κυκλοφορεί σε 800 κομμάτια.
Hasselblad 907X Anniversary Edition - Μια κάμερα 15.000 δολ. για τα γενέθλια του θρύλου της φωτογραφίας

Όταν οι εταιρείες γιορτάζουν ένα σημαντικό ορόσημο, φροντίζουν συνήθως να συνοδεύσουν το γεγονός με την κυκλοφορία κάποιου αντιπροσωπευτικού προϊόντος τους με τη λογική της περιορισμένης έκδοσης. Τα μοντέλα αυτά εύλογα γίνονται περιζήτητα από τους συλλέκτες της μάρκας αλλά αποτελούν και μια άριστη αγορά για τους τακτικούς καταναλωτές.

Διαβάστε ακόμα: PlayStation 5 Gold Prime Edition από την Caviar - η κονσόλα των billionaires

Με τη λογική αυτή, μία από τις θρυλικές φίρμες στον κόσμο της φωτογραφίας, η σουηδική Hasselblad αποφάσισε να κυκλοφορήσει το κιτ (σώμα φωτογραφικής μηχανής + φωτογραφικός φακός) 907X Anniversary Edition για να γιορτάσει τα 80 χρόνια από την κυκλοφορία της πρώτης της κάμερας το 1941.

Το κιτ Hasselblad 907X Anniversary Edition είναι μια ειδική επετειακή έκδοση του συστήματος κάμερας χωρίς κάτοπτρο 907X. Ο σχεδιασμός του είναι εμπνευσμένος από το πιο εμβληματικό μοντέλο της μάρκας, το επαναστατικό SWC, που πρωτοπαρουσιάστηκε στη δεκαετία του 1950.

Εικόνα
O ευρυγώνιος φακός 30 mm απηχεί το φακό Biogon 38 mm που χρησιμοποιήθηκε στο εμβληματικό μοντέλο της μάρκας, το SWC, που πρωτοπαρουσιάστηκε στη δεκαετία του 1950 (Πηγή: Hasselblad)

Η κάμερα εναλλάξιμων φακών διαθέτει ανοδιωμένη επένδυση και φακό Lunar Grey (παραπομπή ίσως στην κάμερα Hasselblad που χρησιμοποιήθηκε κατά την πρώτη προσγείωση στο φεγγάρι) και έναν ανάγλυφο ευρυγώνιο φακό 30 mm που απηχεί το φακό Biogon 38 mm που χρησιμοποιήθηκε στο SWC.

Εκτός από το σώμα της κάμερας 907X, το επετειακό κιτ περιλαμβάνει λαβή ελέγχου, οπτικό σκόπευτρο, φακό XCD 3,5/30 και ψηφιακή πλάτη CFV II 50C που υποστηρίζει σχεδόν όλα τα σώματα κάμερας Hasselblad V System που κατασκευάστηκαν από το 1957.

Εικόνα
H ψηφιακή πλάτη CFV II 50C υποστηρίζει σχεδόν όλα τα σώματα κάμερας Hasselblad V System που κατασκευάστηκαν από το 1957 (Πηγή: Hasselblad)

Καθένα από αυτά τα στοιχεία διαθέτει λεπτομέρειες που είναι μοναδικές, ανάλογες μιας επετειακής έκδοσης. Για παράδειγμα, στην αριστερή πλευρά της κάμερας υπάρχει αναμνηστική πλακέτα, η οποία, κάτω από την επωνυμία, αναγράφει «από το 1941», ενώ το logo «Hasselblad» είναι ορατό στο σώμα και στο οπτικό σκόπευτρο.

Σε ό,τι αφορά τις προδιαγραφές, είναι αν μη τι άλλο χαρακτηριστικές της ποιότητας και της απόδοσης που ευαγγελίζεται η σουηδική εταιρεία φωτογραφικών μηχανών. Το μοντέλο διαθέτει μεγάλο αισθητήρα CMOS μεσαίου φορμά 50MP, έως και 14 στάσεις δυναμικού εύρους, ενσωματωμένο WiFi και πολλά άλλα.

Εικόνα
Η πλακέτα στο δεξί μέρος της κάμερας είναι μία από τις λεπτομέρειες που προδίδουν τον επετειακό χαρακτήρα του μοντέλου (Πηγή: Hasselblad)

Η Hasselblad θα κατασκευάσει μόλις 800 μονάδες του 907X Anniversary Edition Kit, το καθένα από τα οποία έχει τιμή 15.100 δολαρίων. Εάν λοιπόν είστε από τους φανατικούς της φίρμας μπορείτε τώρα να παραγγείλετε ένα από τον ιστότοπο της Hasselblad.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ