BACKSTORY

ΕΤΕ: Ο Paul ξήλωσε τα κομπιούτερ της νομικής υπηρεσίας - Καραμπόλα Υγεία, Ντυνάν;

26-10-2021 | 07:30
Μοιράσου το
ΕΤΕ: Ο Paul ξήλωσε τα κομπιούτερ της νομικής υπηρεσίας - Καραμπόλα Υγεία, Ντυνάν;

Σαν τους κουλουρτζήδες με τον ταβλά στο κεφάλι τους κινούνται οι νομικοί της Εθνικής Τράπεζας. Αυτοί και ο υπολογιστής τους υπό μάλης! Κατά τη δημοσίευση αποτελεσμάτων εξαμήνου είχε επισημανθεί από τούτη εδώ τη στήλη η πρόθεση του Διευθύνοντος της τράπεζας κ. Μυλωνά του Παύλου να οδηγήσει σε outsourcing το νομικό κομμάτι της τράπεζας  γιατί άλλωστε η Εθνική διαχειρίζεται μικρές υποθέσεις και θα ´ρθει πιο συμφερτικά η εξωτερική διάθεσή τους προς τους απανταχού μεγαλοδικηγόρους της Αθήνας. Έτσι λοιπόν ο Paul Μυλωνάς φόρεσε τις μπότες του και ξεκίνησε την κάθαρση, pardon τον μετασχηματισμό της τράπεζας ήθελα να πω, από τη Νομική Υπηρεσία- κάποιοι θα διαφωνήσουν- ας πούμε λοιπόν και από τη Νομική Υπηρεσία της ΕΤΕ. 

Τι επινόησαν οι μετασχηματιστές μαζί και ο αρχηγός τους; Το δόγμα του clean desk. Αμα το γραφείο είναι καθαρό, οι νομικοί δουλεύουν με το λαπτοπάκι τους από το σπίτι ή απ' αλλού και πάντως όχι από την τράπεζα. Κουβαλούν τις υποθέσεις τους στo μικρό computer και όσο απομακρύνονται από το χώρο της δουλειάς τόσο πιο εύκολα η δουλειά μετατοπίζεται στα συφερτικά νομικά γραφεία πέριξ του κέντρου. Σιγά σιγά και μιας και οι χώροι υπέστησαν zip με μεθοδικότητα θα φύγουν και τα γραφεία μέχρι να φύγουν και οι άνθρωποι,  μιας και όλα μπορούν να καταγραφούν ως αναλώσιμα στο πλαίσιο μιας λογιστικής που διέπεται από εφαρμοσμένα μαθηματικά.

Ωστόσο θα ρθει κάποια στιγμή ο λογαρισμός όχι για το πόσο μπορεί η τράπεζα να μικρύνει - αυτό το έχουμε αντιληφθεί- αλλά για το πόσο είναι δυνατόν να μεγαλώσει. Μιας και τώρα υπάρχουν αποθέματα που παράγουν ακόμη πλούτο. Σύντομα και με δεδομένο πόσο μπροστά τρέχουν τα γειτονικά πιστωτικά ιδρύματα, η κάμερα και η ιστορία θα αγνοήσει τον τελευταίο της κούρσας και δεν θα δείξει τον τερματισμό του. Α, για το επόμενο project clean desk ποιοι άλλοι ακολουθούν δηλαδή, θα σας πως άλλη μέρα.

H πληροφορία έρχεται από τις Βρυξέλλες και αφορά διοικητική έρευνα διεθνούς φορέα του οποίου η χώρα μας βρίσκεται στο σκληρό του πυρήνα. Διερευνάται λοιπόν η πρώην ηγεσία για άσκηση ψυχολογικής παρενόχλησης. Η έρευνα αφορά δύο Έλληνες αξιωματούχους ως προς το παράπτωμα του moral harassment. Eπί τω λαϊκώτερον,  τούτο σημαίνει bullying. Υπάλληλοι του φορέα στη χώρα μας έχουν κάνει καταγγελίες για "ανάρμοστες συμπεριφορές". Προφανώς και τούτο δεν σημαίνει ότι έτσι συνέβη. Μένει να αποδειχθεί. Όμως επειδή στις Βρυξέλλες δεν παίζουν, η συνέχεια θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον.

Ποιος λέει πως τα Χανιά και το Ηράκλειο δεν μπορούν να τα βρουν;  Συγχωνεύονται λοιπόν η Παγκρήτια και η Συνεταιριστική Χανίων. Τα βρήκαν τα τραπεζικά κοπέλια…! Οι δύο πλευρές δήλωσαν την πρόθεσή τους να συνενώσουν  τις δυνάμεις τους όπως αναφέρουν σε κοινή ανακοίνωση.  Θα προηγηθεί αύξηση λέει η κοινή ανακοίνωση των δύο πλευρών χωρίς να δίνει πάντως περισσότερες λεπτομέρειες για τη διαδικασία. Η αρχή έγινε με ένα MOU.

Σε ό,τι αφορά την Attica Bank, προσεχώς νεότερα. Και προσεχώς νεότερα γιατί χθες δόθηκε κάποια παράταση. Ακούμε για δύο προσφορές που μπορεί να είναι και μία. Οπως και να χει  η τρύπα είναι μεγάλη.

To πακετάκι της Eurobank το πούλησε αμερικανικό fund για να μειώσει την έκθεσή του στην Ελλάδα, ίσως γιατί κάπου αλλού επιθυμεί να εισέλθει…

Αυτό το κώνειο στο Χ.Α. το ήπιε τελικά γουλιά γουλιά ο Σωκράτης…

Στο CVC πάντως το σκέφτονται για το Υγεία γιατί έχουν λάβει πρόταση και μάλιστα καλή. Άλλωστε θα διευκολυνθούν να προχωρήσουν και στην Εθνική Ασφαλιστική και μετά όταν βγει το Ντυνάν μπορεί να πάρουν ξανά δυνατή θέση στα νοσοκομεία. Σατανικό δε λέω αλλά δεν απέχει από την πραγματικότητα.

Ρε παιδιά ας  εξηγήσει κάποιος στον Άδωνι τι είναι καπιταλισμός. Νομίζω πως το Υπουργείο αυτό έχει μπερδευτεί. Καπιταλισμός σημαίνει ελευθερία αλλά και κανόνες. Και κανόνες δεν σημαίνει ότι το κράτος πρέπει να εξασφαλίζει τα έσοδα του Οικονομικού Επιμελητηρίου καταθέτοντας μια τροπολογία για τη ρύθμιση του επαγγέλματός που όμοιά της δεν ανευρέθη στον πλανήτη γη. Οι εσωτερικοί ελεγκτές ανέβηκαν λοιπόν στα κάγκελα με την τροπολογία που πήγε νύχτα στη Βουλή και χθες ως του θαύματος ζητήθηκαν από φορείς όπως η Κεφαλαιαγορά οι … απόψεις τους και μάλιστα εντός εικοσιτεσσάρων ωρών. Θα μπορούσαν βέβαια να τους πουν και σε μια ώρα. Γιατί έπρεπε στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς να ξυπνούν και να κοιμούνται έχοντας στο νου τους ότι κάποια στιγμή θα καταθέσει τροπολογία ο Άδωνις.

Μιας και ο λόγος για τον Αδωνι έχω την απορία γιατί δύο χρόνια μετά την ψήφιση του νόμου για επιβολή ποινών σε όσους δεν δημοσιεύουν στο ΓΕΜΗ έγκαιρα οικονομικές καταστάσεις δεν έχει βγει ακόμα η Υπουργική Απόφαση. Το ξέχασαν και θα το θυμηθούν αν σκάσει κανένας νέος Μαρινόπουλος;

Με 6,5 εκατ. ευρώ έχουν συνδράμει οι τράπεζες το Ελληνικό Δημόσιο χρηματοδοτώντας τις πλατφόρμες του Υπουργείου Οικονομικών και του Υπουργείου Ανάπτυξης, έλεγε την περασμένη εβδομάδα στη Βουλή ο πρόεδρος της ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, Βασίλης Ράπανος. Υπολογίστε όμως άλλο 1 εκατομμυριάκι προσεχώς για την ηλεκτρονική πλατφόρμα στην οποία θα υποβάλλονται τα αιτήματα επιχειρήσεων για τις χρηματοδοτήσεις του Ταμείου Ανάκαμψης, προκειμένου να γίνεται η αξιολόγησή τους από τους συμβούλους του μητρώου που θα δημιουργηθεί. 

Σε ερώτημα των τραπεζών προς το Υπουργείο Οικονομικών για το πότε θα είναι έτοιμη η πλατφόρμα, η απάντηση ήταν η εξής: «Η άποψη που επικρατεί είναι ότι αν την φτιάξουμε εμείς θα αργήσει. Προτιμότερο είναι να τη φτιάξετε εσείς»…

Δεν το λέγατε βρε παιδιά από τον Ιούνιο για μην τρέχουμε χριστουγεννιάτικα; Όχι τίποτα άλλο, αλλά λογικά θα αργήσουν τελικά και οι εκταμιεύσεις για τις επιχειρήσεις… Εκτός και ξεκινήσουν με χαρτί και καλαμάρι…

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης BACKSTORY

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.