Ρωσία: Έκλεισε προσωρινά η γέφυρα της Κριμαίας - Καταγγελίες για επίθεση των Ουκρανών

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ρωσία: Έκλεισε προσωρινά η γέφυρα της Κριμαίας - Καταγγελίες για επίθεση των Ουκρανών
Υπενθυμίζεται πως την περασμένη Δευτέρα σημειώθηκαν εκρήξεις στη γέφυρα που  είχαν ως συνέπεια το θάνατο δύο αμάχων.

Τελευταία ενημέρωση: 13:03

Μια επίθεση με drone σε αποθήκη πυρομαχικών στην Κριμαία οδήγησε τις αρχές να εκκενώσουν όλους σε ακτίνα πέντε χιλιομέτρων και να διακόψουν για λίγο την οδική κυκλοφορία στη γέφυρα που συνδέει τη χερσόνησο με τη Ρωσία, δήλωσε το Σάββατο ο διορισμένος από τη Μόσχα κυβερνήτης της περιοχής.

Ο Σεργκέι Αξιόνοφ δήλωσε ότι σημειώθηκε έκρηξη στην αποθήκη στο Κρασνοχβάρντισκε στην κεντρική Κριμαία, αλλά δεν ανέφερε ζημιές ή θύματα. Πλάνα που μοιράστηκαν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης έδειξαν ένα πυκνό σύννεφο γκρίζου καπνού στο σημείο.

Ο ίδιος απέδωσε την ευθύνη σε επίθεση ουκρανικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους. Δεν υπήρξε άμεσο σχόλιο από το Κίεβο.

Λίγες ώρες μετά από τη διακοπή της κυκλοφορίας, η γέφυρα επαναλειτούργησε, όπως μετέδωσε το Reuters.

Η Ρωσία βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού για περιστατικά στη γέφυρα και υπογραμμίζει προς τους πολίτες να μην πανικοβάλλονται σε ενδεχόμενο ενός έκτακτου γεγονότος. Σε μια ακόμη ένδειξη των ανησυχιών για την ασφάλεια στην Κριμαία, ο Ολεγκ Κρουγίτσκοφ, σύμβουλος του Αξιόνοφ, προειδοποίησε τους πολίτες να μην αναρτούν εικόνες κρίσιμων υποδομών στο διαδίκτυο.

Προέτρεψε τους ανθρώπους που γνωρίζουν τους συντάκτες τέτοιων αναρτήσεων να τους καταγγείλουν στο υπουργείο Εσωτερικών ή στην υπηρεσία ασφαλείας FSB.«Να θυμάστε ότι ένα βίντεο που αναρτάται στο διαδίκτυο από στρατιωτικές ή άλλες κρίσιμες εγκαταστάσεις είναι έργο για τον εχθρό», είπε.

Ζελένσκι: Νόμιμος στόχος η γέφυρα

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε την Παρασκευή ότι η γέφυρα ήταν νόμιμος στόχος επειδή αποτελούσε στρατιωτική οδό ανεφοδιασμού για τη Ρωσία. «Αυτή είναι η διαδρομή που χρησιμοποιείται για την τροφοδοσία του πολέμου με πυρομαχικά και αυτό γίνεται σε καθημερινή βάση», είπε.

Υπενθυμίζεται πως την περασμένη Δευτέρα σημειώθηκαν εκρήξεις στη γέφυρα που είχαν ως συνέπεια το θάνατο δύο αμάχων, ενώ τμήμα του οδοστρώματος τέθηκε εκτός λειτουργίας.

Η ίδια γέφυρα, είχε επιστρέψει στην κανονική λειτουργία της, μετά τις σοβαρές καταστροφές που είχε υποστεί από μία παρόμοια επίθεση που είχε δεχτεί τον Οκτώβριο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Το Ιράκ διαβεβαιώνει τις διπλωματικές αποστολές για την ασφάλεια τους

Η Κίνα καλείται να σταματήσει την παράκαμψη κυρώσεων του ΟΗΕ από τη Βόρεια Κορέα

gazzetta
gazzetta reader insider insider