Η Εύα Καϊλή αποφυλακίζεται με βραχιολάκι - Οι περιοριστικοί όροι

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Εύα Καϊλή αποφυλακίζεται με βραχιολάκι - Οι περιοριστικοί όροι
Η Εύα Καϊλή δεν θα μένει στο ίδιο σπίτι με τον σύντροφό της, Φραντζέσκο Τζόρτζι, ο οποίος είχε αποφυλακιστεί πριν από αυτήν.

Αποφυλακίζεται σήμερα το πρωί η Εύα Καϊλή ενώ το «βραχιολάκι» που αναζητούνταν βρέθηκε και σύφωνα με τον δικηγόρο της Μιχάλη Δημτρακόπουλο θα τεθεί εκτός των φυλακών Χάρεν, μετά από απόφαση των δικαστικών αρχών.

Η Εύα Καϊλή αναμένοντας την αποφυλάκισή της είχε δηλώσει στην La Repubblica πως «Περιμένω εναγωνίως για το ηλεκτρονικό βραχιολάκι ώστε να βρεθώ εκτός φυλακής. Την πρώτη ημέρα θέλω απλά να είμαι σπίτι με την κόρη μου. Όλη τη μέρα μαζί της. Από τον Ιανουάριο την έβλεπα μόνο δύο φορές το μήνα. Θα παραμείνω στις Βρυξέλλες, θα συνεχίσω να δίνω μάχη για την αθωότητά μου».

Επίσης, έχει γίνει γνωστό ότι η Εύα Καϊλή δεν θα μένει στο ίδιο σπίτι με τον σύντροφό της, Φραντζέσκο Τζόρτζι, ο οποίος είχε αποφυλακιστεί πριν από αυτήν.

«Η Εύα Καϊλή άντεξε και αυτό που την κρατάει ψυχολογικά ισχυρή είναι ότι έχει συνείδηση ότι είναι αθώα», ανέφερε ο κ. Δημητρακόπουλος, επισημαίνοντας ότι υπάρχουν πολλά στοιχεία μέσα στη δικογραφία που θεμελιώνουν χωρίς καμία αμφιβολία ότι η κ. Καϊλή θα αθωωθεί. Σημείωσε, επίσης, ότι «σεβόμαστε τη μυστικότητα της προανάκρισης και γι' αυτό δεν διαρρέουμε στοιχεία της δικογραφίας».

Συνεχίζοντας, ο κ. Δημητρακόπουλος ανέφερε ότι από τα χρήματα και τα ευρήματα στην κατοικία της κ. Καϊλή και του συντρόφου της, αποδεικνύεται ότι δεν είχαν σχέση με την Εύα Καϊλή και δεν βρέθηκε κανένα δακτυλικό αποτύπωμά της σε καμία αυτοσχέδια δεσμίδα με χρήματα. «Υπάρχουν κι άλλα πολλά αποδεικτικά στοιχεία που θα αναδείξουμε στην ανάκριση», πρόσθεσε. Ανέφερε, επίσης, ότι η κ. Καϊλή είναι αποφασισμένη να βοηθήσει στην ανάκριση «σε ό,τι γνωρίζει και για όποιους γνωρίζει. Όλα θα τα καταθέσει».

Οι όροι της αποφυλάκισης

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Mega, μόλις επιστρέψει σπίτι, η Εύα Καϊλή θα κληθεί να δώσει στις αρχές το κινητό που θα χρησιμοποιεί, αναλαμβάνοντας την υποχρέωση να είναι προσβάσιμη σε αυτό οποιαδήποτε ώρα.

Επίσης, θα κληθεί να μην πειράξει το μηχάνημα του hardware και να σεβαστεί τις οδηγίες οι οποίες θα της γίνουν γνωστές πριν διαβεί την πόρτα της φυλακής.

Θα έχει το δικαίωμα να μετακινείται, βάσει νόμου σε συγκεκριμένες περιπτώσεις και ειδικότερα για να μεταβεί στο δικαστήριο, για επείγοντα ιατρικά θέματα και για λόγους ανωτέρας βίας, μετά από εισαγγελική άδεια.

Άγνωστο παραμένει εάν θα μπορεί να δει όποιον θέλει στο σπίτι της ή να έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο. Το βέβαιο είναι πως δεν μπορεί να έχει επαφή με όσους εμπλέκονται στο Qatar Gate. Στην Εύα Καϊλή έχει επίσης επιβληθεί απαγόρευση εξόδου από το Βέλγιο, με τις Αρχές να έχουν κρατήσει το διαβατήριό της.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Τι να προσέξουμε στις αγορές τροφίμων – Οδηγίες για κρέατα, τυριά, αυγά

Ρίχνει αυλαία το «καλάθι των νονών» το Μεγάλο Σάββατο

Με το νέο ιδιωτικό σας τζετ παίρνετε τώρα δώρο ένα Rolex 50.000 ευρώ

gazzetta
gazzetta readerinsiderinsider