Κυρ. Μητσοτάκης: Να κλείσει επειγόντως το θέμα του πλαφόν στις 19 Δεκεμβρίου

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κυρ. Μητσοτάκης: Να κλείσει επειγόντως το θέμα του πλαφόν στις 19 Δεκεμβρίου
Ο πρωθυπουργός ζήτησε να συμπεριληφθεί στο κείμενο των συμπερασμάτων, κάτι, που εν τέλει έγινε, σχετική αναφορά για την ανάγκη να οριστικοποιηθεί επειγόντως το θέμα στις 19 Δεκεμβρίου.

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε, σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την παρέμβαση του στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ότι, ενώ η εντολή για την διαμόρφωση ενός πλαφόν ( μηχανισμού διόρθωσης τιμών) δόθηκε από τον περασμένο Οκτώβριο, δεν έχει ακόμη υλοποιηθεί.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, ξεκαθάρισε ότι το ζήτημα πρέπει να κλείσει τη Δευτέρα στο Συμβούλιο των Υπουργών Ενέργειας, ενώ ζήτησε να συμπεριληφθεί στο κείμενο των συμπερασμάτων, κάτι, που εν τέλει έγινε, σχετική αναφορά για την ανάγκη να οριστικοποιηθεί επειγόντως το θέμα στις 19 Δεκεμβρίου. Κατά τη συζήτηση για τις διατλαντικές σχέσεις που προηγήθηκε και ειδικότερα για τον αμερικανικό Νόμο για τη Μείωση του Πληθωρισμού (Inflation Reduction Act), ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε την ανάγκη η Ευρώπη να κινηθεί συντεταγμένα και να στηρίξει τις ευρωπαικές επιχειρήσεις, βάζοντας χρήματα στο τραπέζι και ενισχύοντας το RepowerEU.

Κοντά σε συμφωνία για το πλαφόν στο φυσικό αέριο

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα κατά την προσέλευση του στη Σύνοδο Κορυφής ο πρωθυπουργός ανέφερε πως «ελπίζω πως μετά πολλούς μήνες, σήμερα είτε τη Δευτέρα θα μπορέσουμε να οριστικοποιήσουμε τις αποφάσεις μας. Είμαστε κοντά στο να μπορέσουμε να επιβάλλουμε ένα ανώτατο πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου». Ακόμα, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι «είναι απαραίτητο η Ευρώπη να στείλει σήμα στις αγορές ότι δεν θα επιτρέψει την εργαλειοποίηση του φυσικού αερίου από τη Ρωσία. Πρέπει να στηρίξουμε καταναλωτές και νοικοκυριά».

Μιλώντας για τα μέτρα ενεργειακής στήριξης της ελληνικής κυβέρνησης, είπε πως «σε κάθε περίπτωση και ανεξάρτητα από τις ευρωπαϊκές αποφάσεις η κυβέρνηση λαμβάνει μέτρα για να στηρίζει νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Μόνο τον Δεκέμβριο θα δοθούν 900 εκατ. ευρώ από τον προϋπολογισμό για να στηρίξουμε νοικοκυριά με χαμηλά εισοδήματα αλλά και τους συμπολίτες που δικαιούνται επίδομα στήριξης για το πετρέλαιο θέρμανσης».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μητσοτάκης σε Μελόνι: Η επιθετική ρητορική της Τουρκίας θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην περιοχή

Μητσοτάκης: «Αναγκαία η αυτοδυναμία στις εκλογές» - Επίθεση σε ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρουλάκη

Μητσοτάκης: Ικανοποίηση για τη μεγάλη επένδυση του κρατικού fund της Σιγκαπούρης GIC στον ελληνικό τουρισμό

gazzetta
gazzetta reader insider insider