Τσιάρας για υπόθεση Καϊλή: Η Ελλάδα έτοιμη για δικαστική συνεργασία με το Βέλγιο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τσιάρας για υπόθεση Καϊλή: Η Ελλάδα έτοιμη για δικαστική συνεργασία με το Βέλγιο
Ερωτηθείς αν η Ελλάδα θα ζητήσει την έκδοση της κας Καϊλή διευκρίνισε ότι «αυτά θα τα δούμε με βάση το τι τελικά θα απαγγελθεί ως κατηγορία».   

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας, αναφερόμενος στην υπόθεση Καϊλή, υπογράμμισε πως «όλοι έχουμε σοκαριστεί από την είδηση, εκτιμώ ότι είναι μια υπόθεση που από τη στιγμή που βρίσκεται στην διαδικασία της δικαστικής διερεύνησης πρέπει να αναμένει να δει κανείς και τα αποτελέσματα».

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3 υπογράμμισε πως η αλήθεια είναι ότι μέσα από την έρευνα που φέρεται να έχουν κάνει οι βελγικές αρχές έχουν φτάσει σε ένα σημείο να έχουν οδηγηθεί σε συγκεκριμένα συμπεράσματα, ενώ ξεκαθάρισε πως «ό,τι και να ζητηθεί από την πλευρά των βελγικών αρχών, είναι δεδομένο ότι η Ελλάδα θα προστρέξει σε οποιαδήποτε εκδοχή δικαστικής συνεργασίας προκειμένου να διαλευκανθεί η υπόθεση».

Ήδη υπάρχει μια πρωτοβουλία από την αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος που δείχνει ότι ενδεχομένως προληπτικά λαμβάνονται μέτρα προκείμενου να μην υπάρξει κανένα κενό, επισήμανε ο υπουργός Δικαιοσύνης, ενώ ερωτηθείς αν η Ελλάδα θα ζητήσει την έκδοση της κας Καϊλή διευκρίνισε ότι «αυτά θα τα δούμε με βάση το τι τελικά θα απαγγελθεί ως κατηγορία».

Απαντώντας στο ΠΑΣΟΚ και στις αιχμές κατά της Νέας Δημοκρατίας ο κ. Τσιάρας σχολίασε πως «είναι κρίμα πραγματικά δεν μπορώ να βρω τη λογική σύνδεση και τον πραγματικό λόγο που ο κύριος Ανδρουλάκης επέλεξε να δικαιολογηθεί με αυτό τον τρόπο».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κωνσταντινόπουλος: Η υπόθεση Καϊλή δεν πλήττει το ΠΑΣΟΚ αλλά την αξιοπιστία του πολιτικού συστήματος

Μπορέλ για Qatargate: «Πολύ ανησυχητική» η έρευνα για διαφθορά - Μπέρμποκ: Διακυβεύεται η αξιοπιστία της Ευρώπης

Το «δάγκωμα» της Εύας τους μούδιασε όλους - Για ποιόν ρωτάει ο Κούλογλου; - Δένδιας στις Βρυξέλλες, στη Γλυφάδα και στο Παρίσι

gazzetta
gazzetta reader insider insider