Πώς «βλέπει» ο γερμανικός Τύπος τη νέα απειλή Ερντογάν κατά της Ελλάδας

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πώς «βλέπει» ο γερμανικός Τύπος τη νέα απειλή Ερντογάν κατά της Ελλάδας
Ο τελευταίος γύρος απειλών κατά της Ελλάδας που εξαπέλυσε χθες ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν από τη Σύνοδο Κορυφής στη Πράγα αποτυπώνεται στο γερμανικό Τύπο. Η δήλωση του Ερντογάν  πως «μία νύχτα θα έρθουμε ξαφνικά» δεν πέρασε απαρατήρητη. 

Ο τελευταίος γύρος απειλών κατά της Ελλάδας που εξαπέλυσε χθες ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν από τη Σύνοδο Κορυφής στη Πράγα αποτυπώνεται στο γερμανικό Τύπο. Η δήλωση του Ερντογάν πως «μία νύχτα θα έρθουμε ξαφνικά» δεν πέρασε απαρατήρητη.

H FAZ (Frankfurter Allgemeine Zeitung) επέλεξε για τίτλο του άρθρου το εξής «Ο Ερντογάν απειλεί την Ελλάδα: Θα έρθουμε μέσα στη νύχτα» και παραθέτει τις απειλές του Τούρκου προέδρου κατά της Ελλάδας, αλλά και κατά της εισόδου της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ. Στο κείμενο σημειώνεται πως ο Ερντογάν έχει συχνά στο παρελθόν χρησιμοποιήσει την εν λόγω φράση σε σχέση με στρατιωτικές επεμβάσεις συνήθως στη Συρία ή στο Ιράκ, ενώ την ίδια απειλή εξαπέλυσε τον Σεπτέμβριο.

Αντίστοιχη στάση κράτησε και το Spiegel σημειώνοντας πως ο Ερντογάν θέλει να χρησιμοποιήσει την επίσκεψη του στην Πράγα για να εξαπολύσει «μια-δυο απειλές».

Η Zeit στο άρθρο της με τίτλο «Ο Ρετζεπ Ταγίπ Ερντογάν απειλεί εκ νέου την Ελλάδα με πόλεμο» αναφέρεται σε «κλιμάκωση της σύγκρουσης μεταξύ των δύο κρατών μελών του ΝΑΤΟ».

Η Welt χαρακτηρίζει εντός του κειμένου της την απειλή του Ερντογάν ως «προειδοποίηση», ενώ σημειώνει πως η ένταση ανάμεσα στις δύο χώρες ήταν αισθητή στη Σύνοδο Κορυφής. Επίσης στο άρθρο γινόταν αναφορά και στη στάση του Ερντογάν έναντι Σουηδίας και Φινλανδίας. Με τον ίδιο τρόπο παρουσίασε και το Stern τη στάση του Τούρκου προέδρου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα θα απαντά με αυτοπεποίθηση όποτε προκαλείται

Κυβερνητικές πηγές: Ο Κυρ. Μητσοτάκης δεν θα άφηνε αναπάντητα όσα είπε ο Ερντογάν

Ερντογάν: Παραμένει αρνητικός στην ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ